Dossier: Sanitair


Holistische oplossingen voor sanitair steeds meer in trek

Afgevaardigden uit de schoonmaakindustrie uit heel de wereld treffen elkaar van 15 tot en met 18 mei in de RAI in Amsterdam op de grootste beurs in de branche: Interclean. Onder de noemer “serving YOUrope with hygiene experience” presenteert CWS-boco deze keer holistische oplossingen voor organisaties in alle sectoren. Van “groene” toiletruimtes en oases van welzijn tot complete outsourcingconcepten.

Een hogere BREEAM-score dankzij duurzame sanitaire concepten

Bij de beoordeling van de duurzaamheidsprestaties van een nieuwbouw of verbouwproject is BREEAM in Europa de belangrijkste certificering. Hoe hoger de BREEAM-score, hoe duurzamer en milieuvriendelijker het gebouw. Het Ecoilet toiletconcept van CWS-boco is een combinatie van duurzame sanitaire producten, voorzien van verscheidene technieken om verspilling tegen te gaan.

CWS-boco geeft tips om indruk te maken met sanitaire ruimtes

De “kleinste kamer” of de sanitaire ruimte wordt vaak stiefmoederlijk behandeld in een bouwproject.  Het gaat vaak om kleine oppervlaktes in vergelijking met de totale projectoppervlakte, een klein deel van het bouwbudget,… dus waarom zou je er als architect, installateur of bouwheer veel tijd aan besteden? Specialist in sanitaire voorzieningen CWS-boco geeft toch tips om van sanitaire ruimtes echt iets moois te maken.

Ook bij sanitaire technologie is geluidsdesign van belang

De producten van Geberit voldoen aan de hoogste normen op het gebied van sanitaire technologie. Aan deze strenge normen moet ook worden voldaan op akoestisch vlak, zodat de hoogwaardige producten niet goedkoop klinken. Dankzij de gezamenlijke inspanningen op gebied van geluidsdesign, klinken toestellen zoals douchetoiletten en urinoirs precies zoals het moet.

De planning van een sanitaire ruimte

Hoeveel handdoek- en zeepdispensers heb ik nodig? Waar binnen de sanitaire ruimte ga ik deze plaatsen? Dat is niet het eerste waar je aan denkt bij een bouwproject. Maar het is wel belangrijk om hier goed over na te denken, wil je achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Immers, de sanitaire ruimte van een gebouw wordt meerdere keren per dag gebruikt en vormt daarmee een belangrijk onderdeel van het visitekaartje van het bedrijf.