Dossier: Akoestiek


Akoestiek in haar mooiste vorm

Rigitone Activ’Air akoestische plafonds van Gyproc zetten dé standaard op het vlak van akoestisch comfort in scholen, instellingen, hospitalen, burelen en woningen. Ze verminderen de nagalmtijden* en waarborgen een betere spraakverstaanbaarheid.

Hoogwaardige akoestiek voor nieuw cultureel centrum Zaventem

In 2017, het 900ste levensjaar van de gemeente Zaventem, werd een nieuw cultureel centrum in gebruik genomen. Met dit ambitieuze project, in opdracht van Belfius Real Estate samen met gemeente Zaventem, wil het gemeentebestuur dat iedereen zich welkom zou voelen in een open en kwalitatief gebouw. 

Goede akoestiek in hygiënegevoelige ruimtes dankzij ISOLECO

DOX Acoustics is sinds 2018 de exclusieve verdeler van het hygiënische ISOLECO-baffel/plafondgamma van ATIS International, en biedt zo een akoestische oplossing aan voor ruimtes met een verhoogde hygiëne-eis zoals grootkeukens, cleanrooms, operatiekamers, laboratoria en voedselverwerkingsruimtes.

Zorgeloze akoestiek en thermisch comfort in Villa Rosa

Het nieuwe woonzorgcentrum Villa Rosa in Sint-Truiden, ontworpen door Van Belle & Medina, opende onlangs de deuren. Het door groen omgeven verzorgingscomplex telt 145 serviceflats, verdeeld over vijf eenheden. Villa Rosa is toegankelijk voor zowel valide als zorgbehoevende ouderen en mensen met een psychische kwetsbaarheid. Bovendien combineert het heel uniek ouderenzorg met kinderopvang.

Nieuwe stijl akoestisch plafond van Sprayplan

Voor een bijzonder en uniek concept van DeClercq autogarage in Brussel heeft Renobo het akoestisch plafond voorzien. In samenwerking met Lovibond. heeft men gekozen voor het naadloos plafond van Sprayplan (AcoustIQ).