De duurzame woonbeurs

De duurzame woonbeurs

De Duurzame Woonbeurs is een initiatief van Machteld Rijnten. Haar doel met De Duurzame Woonbeurs is laten zien hoe een verbouwing en interieur van A tot Z duurzaam kan worden aangepakt. De consument heeft nu niet genoeg keuze voor duurzaam in interieur die ze, gezien deze tijd, zeker wel zou moeten hebben. Alle aanbieders zijn er, maar zijn nog niet eerder samen in één concept gepresenteerd. Daar komt verandering in met De Duurzame Woonbeurs.

De combinatie van eco bouwmaterialen, recycle, upcycle en 2de hands levert een prachtig resultaat. Machteld laat zich voor De Duurzame Woonbeurs adviseren door 5 toppers uit de wereld van Sociaal ondernemen, Communicatie en de Circulaire economie.

Visie en missie

Nieuw is niet altijd beter, integendeel, nieuwe spullen produceren is het meest vervuilende wat we aan het doen zijn. Nieuwe auto’s, meubels, electronica, kleding. Allemaal spullen. Spullen die energie kosten om te maken, te vervoeren, te verpakken en te verkopen. En die er weer voor zorgen dat we veel teveel weggooien. Afval wat slechts deels gerecycled wordt. In ‘woning- verbouwing en inrichting’ wordt nog te weinig gelet op de footprint.

De Duurzame Woonbeurs wil daarom consumenten inspireren met een groot en breed aanbod op het gebied van eco wonen in en om het huis. Wij willen laten zien dat duurzaam prachtig is, een zeer actuele gedachte nastreeft en ook goed betaalbaar kan zijn. Dit gaan wij realiseren door alle toffe eco woonmerken samen te brengen onder een dak. Upcycled, tweedehands, bio groen, vintage en circulair design is een kleine greep uit het aanbod van De Duurzame Woonbeurs.

Doelen

  • Consument brede keuze geven op eco-interieur gebied
  • Een eco experience bieden voor bezoekers
  • Positief inspireren en leren
  • Urgentie creëren voor duurzaam interieur
  • Bijdragen aan de circulaire stad 
  • Data verzamelen
  • CO2 neutraal, NO plastic, recycling, ...
  • Basis leggen voor een duurzaam woonwinkelcentrum