Batibouw

Foto: www.batibouw.be

Van donderdag 21 februari tot en met zondag 03 maart 2019 zwaaien de paleispoorten van Brussels Expo opnieuw open voor de 60ste editie van Batibouw, de grootste bouw-, renovatie- en interieurbeurs in België, voor particulieren en professionelen.

De vier hoofdthema's voor deze editie zijn Healthy Indoor Climate, New Way of Living, Smart Building en 5 Senses Experience. 

Healthy Indoor Climate

Ten eerste schenkt Batibouw met het thema Healthy Indoor Climate aandacht aan het belang van een gezond binnenklimaat. Anno 2018 brengen we meer tijd binnen door dan ons lief is, zowel thuis als op het werk. Een gezond binnenklimaat met frisse lucht is van groot belang, aangezien duffe ruimten met vervuilde lucht al snel kunnen zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en andere klachten.

New Way of Living

New Way of Living, zo luidt het tweede thema. We moeten het in België vaker stellen met minder ruimte om te leven en te bouwen. Vroeger waren grote woningen buiten de stad de norm, vandaag kiezen we meer voor de stad. Eén van de beweegreden daarvoor is te vinden in het mobiliteitsprobleem: we willen minder in de file staan en zo dicht mogelijk bij het werk wonen. Gevolg: we wonen met meer op minder vierkante meters en moeten kleiner gaan wonen.

5 Senses Experience

Ervaring is uiteraard de rode draad van Batibouw 2019. Wanneer je door de paleizen wandelt, dan kan je de producten van onze exposanten betasten, zien, ruiken. De resonantie van een tussenmuur testen, de kracht van een douchestraal voelen, bakstenen aanraken en het gevoel vergelijken met andere types gevelbekleding, met blote voeten het verschil tussen imitatieparket en echt hout… Zowel op het gebied van bouw, renovatie of inrichting is Batibouw een onmisbare partner om de juiste keuze te maken. 

Smart Building

Ten slotte schenkt de beurs dit jaar meer aandacht aan Smart building, een verzamelnaam voor alle nieuwere bouwtechnieken, waarbij efficiëntie het codewoord bij uitstek is. Zo is er BIM, het Building Information Model. Alle partijen die deel uitmaken van het bouwproces verzamelen hun informatie in een database die iedereen kan raadplegen. Denk ook aan 3D-printing en 3D-scanning, twee technieken die zorgen voor een meer gedetailleerde uitvoering van het bouwproces waarbij creativiteit en last-minute aanpassingen beter mogelijk zijn. 

Publieksdagen
Van zaterdag 23 februari tot en met zondag 03 maart 2019 van 10 tot 18.30u.
Nocturne op donderdag 28 februari: open tot 22u.

Professionele dagen
Donderdag 21 februari 2019 van 10 tot 18.30u.
Vrijdag 22 februari 2019 van 10 tot 21u.