Milan Design Week

Dossier: Milan Design Week


Lensvelt presenteert All New

26 APR 2019

Lensvelt presenteerde samen met Modular Lighting Instruments de installatie ‘All New’ tijdens de Milan Design Week. Het bestaat uit de sofa New Balance van Fabio Novembre, stoel Felix van i29, de uitbreiding van Richard Huttens This-serie met This Barstool, een klassieker: de Military Chair van Gerrit Rietveld, en tot slot een nieuwe kapstok van Stefaan Jamaer.


Milan Design Week: Modular L.I. gaat voor nieuw

10 APR 2019

Van 9 tot en met 14 april vond in Milaan de Milan Design Week plaats. Modular Lighting Instruments trok naar Milaan in samenwerking met het Nederlandse Lensvelt. Samen brachten ze een mysterieus en raadselachtig schouwspel onder de ruwe booggewelven van Ventura Centrale: ALL NEW! De designmeubels van Lensvelt (met namen als Piet Boon, Baranowitz & Kronenberg, Fabio Novembre, Gerrit Rietveld, i29 en Maarten Baas) werden uitgelicht door de armaturen van Modular, met nieuwigheden als Thimble, Dent en Minude. Van die laatste drie nieuwigheden zetten we enkele beelden op een rij:


Milan Design Week: Leolux kleurt buiten de lijnen

10 APR 2019

Van 9 tot en met 14 april vond in Milaan de Milan Design Week plaats. Wat ongetwijfeld opviel: interieurdesign gaat niet enkel meer over strakke lijnen. Organische vormen en rijke kleuren zijn in opmars. En dat is net waar Leolux mee uitpakte in Milaan. Rondingen voeren de boventoon in de designs, van de afgeronde hoeken bij eettafel Bondi tot de lachende zitbank Devon. Een visuele greep uit het getoonde aanbod:


Milan Design Week: de inspiraties van collectief La Chance

10 APR 2019

Van 9 tot en met 14 april vond in Milaan de Milan Design Week plaats. Het Parijse collectief La Chance presenteerde er enkele van zijn nieuwste creaties. Van inspiratie doordrongen creaties die zowel esthetisch als praktisch hoog scoren.


Milan Design Week: uitgepuurd design van Ethnicraft

10 APR 2019

Van 9 tot en met 14 april vond in Milaan de Milan Design Week plaats. Het Belgische Ethnicraft trok met een lading vakmanschap naar Italië, met een speciale rol voor eik. Mikado, een van dé topstukken van Ethnicraft, krijgt nieuwe varianten. Een elliptische eettafel die iedereen letterlijk dichter bij elkaar brengt. Maar ook twee kleine uitvoeringen, in de vorm van een salon- en bijzettafel, staan in the picture. Een visuele greep uit het gepresenteerde aanbod:


Milan Design Week: Vitra verkent vier omgevingen

09 APR 2019

Dit jaar verkende Vitra tijdens de Milan Design Week vier verschillende omgevingen die telkens gebruikmaken van design om een bepaalde esthetiek en houding tegenover het leven uit te drukken: de verzamelaar, de bohemien, de wereldwijde ondernemer en de nomade. In Milaan lanceerde Vitra dit jaar onder andere een nieuwe sofa van Hella Jongerius en een nieuwe loungestoel van Antonio Citterio. Verder werden ook nieuwe producten van Charles & Ray Eames, Konstantin Grcic en Barber & Osgerby gepresenteerd.


Milan Design Week: kreon op Fuorisalone

09 APR 2019

Het jaarlijkse Salone del Mobile in Milaan, de grootste designbeurs van de wereld, vond plaats van 9 tot 14 april. De belangrijkste nieuwigheden in de design- en interieursector worden daar voorgesteld en ook kreon toonde er haar vernieuwde collectie. 


Milan Design Week van start

09 APR 2019

Dinsdag 9 april gaat de 58e Milan Design Week - Salone Internazionale del Mobile – van start. Tot en met zondag 14 april kunnen liefhebbers en professionals er terecht voor een aanbod van producten van zeer hoge kwaliteit, verdeeld in de drie stilistische typologieën: Classic, Ontwerp en xLux.