Horeca

Dossier: Horeca


Marie's Corner: liefdesverhaal tussen design en gastronomie

16 JUN 2021

We moeten nog steeds een slag om de arm houden, maar 9 juni 2021 zal wellicht de Belgische geschiedenisboeken ingaan als de definitieve heropening van de horeca. Die heugelijke gebeurtenis laat ook Marie’s Corner niet onberoerd.


Studio Modijefsky ontwerpt modern bruin café

09 JUN 2021

In de Amsterdamse wijk De Pijp blaast Studio Modijefsky het bruine café terug leven in. Met dat kroegentype in hun achterhoofd maken de ontwerpers van Arie op de hoek een moderne interpretatie van een bruin café. Traditionele materialen creëren de typische, oude atmosfeer en worden gecomplementeerd door op maat gemaakte en moderne elementen.


MUD residence: boetseer je verblijf tot bold living

07 APR 2021

Professioneel creatieve geest of hartstochtelijke levensgenieter? MUD-bezielers Sophie en Frank vormden met de hulp van interieurarchitect Andy Kerstens een 60’s residence om tot een krachtige guesthouse waarin cultuur, (vintage) design en architectuur elkaar met een gepassioneerde mantel omhelzen. Geen zoveelste doorsnee stijlvolle residentie, want MUD creëerde een extra dimensie waarmee het een higher level of living introduceert: bold living.


Hotel Flora Batava opent dit voorjaar de deuren

23 FEB 2021

Na een grondige renovatie – waarbij EM interieurarchitecten zich over het interieur ontfermde - verwelkomt Hotel Flora Batava dit voorjaar haar eerste gasten. Het boutique hotel opent de deuren op buitenplaats De Vijverhof in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen. Romantisch ertussenuit met z’n tweetjes, toe aan een staycation of iets te vieren met vrienden? In de charmante villa aan rivier de Vecht komt de traditie van gastvrijheid opnieuw tot leven. Het 155 jaar oude rijksmonument biedt plaats aan 45 kamers en suites, restaurant Bloei, twee vergaderzalen en wordt omringd door een grote tuin met terras én theehuis aan het water.


Studio Kimchi vindt balans tussen authenticiteit en ambacht

27 AUG 2020

Voor een heropleving van hun interieur klopte Tasty World (Gent) aan bij Studio Kimchi. Het Gentse interieurbureau nam de vegetarische hamburgerzaak onder handen en het resultaat is meer dan een nieuw, fris interieur. Studio Kimchi boog zich ook over de branding en leverde zo een totaalconcept af.


Le Grand-Hornu combineert erfgoed, kunst, design en gastronomie in neoklassieke setting

11 AUG 2020

In museum Le Grand-Hornu in het Waalse Boussu komen erfgoed, kunst, design en gastronomie samen tegen een prachtig neoklassiek decor. De voormalige mijnsite ten zuidwesten van Bergen is ideaal voor een uitstap met het gezin en heeft in de tweede helft van 2020 weer heel wat in petto. Zowel in het Centrum voor Innovatie en Design (CID) als het Museum voor Hedendaagse Kunst (MACS) loopt dit najaar een nieuwe expo. Chef Sang Hoon Degeimbre van sterrenrestaurant Rizom maakt de culturele belevenis compleet met een lokaal en seizoensgebonden menu dat maandelijks verandert.


Red Loft in Gent wordt culinaire zomerbar RestoRed

07 JUL 2020

Deze zomer verandert industriële eventlocatie Red Loft in Gent voor enkele maanden in de culinaire zomerbar RestoRed. In de eventruimte, knusse woonkamer en groene tuin, die voor de gelegenheid een flinke opfrisbeurt kreeg, kunnen liefhebbers genieten van een heerlijk aperitief of lekker hapje van het wekelijks veranderende menu. Op zondag toveren huiscateraars Coeur Catering en Kelly de kok zelfs een barbecuemenu op tafel met gezonde en seizoensgebonden ingrediënten.


Belgisch designbureau ontwerpt eclectische bistro op Schiphol

17 JUN 2020

Een plek voor The Ambitious City Girl: de luchthaven van Schiphol had een wel heel erg duidelijke doelgroep voor ogen voor de realisatie van een nieuwe bistro. Het Hasseltse conceptbureau Creneau International zette er zijn tanden in en Café Flor werd geboren. Veel kleur, een centrale bar met botanische graphics, lattes en cocktails stelen de show.

 44 resultaten gevonden