Interieurbeplanting

Dossier: Interieurbeplanting


De invloed van biofilie op het interieur

14 APR 2021

We hebben het het voorbije jaar allemaal gemerkt: we trekken steeds meer de natuur in. Deze aantrekkingskracht wordt ook biofilie genoemd, letterlijk vertaald ‘de liefde voor het leven’. Maar waar komt deze drang vandaan? En heeft dat ook invloed op de manier waarop we gebouwen gaan inrichten?


Studio Modijefsky bedenkt industrieel interieur met een artistiek kantje voor Ketelhuis

18 SEP 2020

Studio Modijefsky transformeerde een monumentaal bouwwerk op het Hembrugterrein in het Nederlandse Zaandam tot de woning én studio van een extravagant artiestenkoppel. Samen met Studio Molen trachtte het Amsterdamse interieurarchitectenbureau het industriële karakter van het zogenoemde Ketelhuis zo goed mogelijk te behouden zonder daarbij de verschillende functies van het pand uit het oog te verliezen.


Interieurbeplanting creëert rust en een betere luchtkwaliteit en akoestiek

26 MRT 2020

Planten kunnen elke binnenruimte direct een nieuwe en gezellige sfeer geven. Maar planten doen veel meer dan dat: wanneer u planten op kantoor zet, dan ervaart u meer rust, een betere luchtkwaliteit en ook de akoestiek gaat er bijzonder op vooruit met interieurbeplanting. Een paar planten plaatsen heeft vaak een groter positief effect dan een muur verven, of nieuw meubilair plaatsen. 


Plant Tribe: haal het groene geluk in huis!

25 MRT 2020

Boeken die uitleggen welke kamerplant welke zorg nodig heeft, die bestaan al genoeg. Plant Tribe, van de handen van Igor Josifovic en Judith De Graaff, gaat een stapje verder. De auteurs willen laten zien wat planten toevoegen aan het leven van iedereen die ze in huis haalt. Met die missie in hun achterhoofd reisden ze de hele wereld over en bezochten inspirerende mensen, praatten met hen over hun band met planten en zo hoorden ze bijzondere verhalen over het helende effect van groen in huis.


Blog: kunstplanten of echte planten op kantoor?

06 DEC 2019

Een plantenwand met kunstplanten of liever toch echte planten in jouw kantoor? In een blog zet Any Green - gespecialiseerd in de verhuur ,verkoop en het onderhoud van binnenbeplanting in kantooromgeving - de voor- en nadelen op een rij. “Levende planten zijn in staat om CO2 om te zetten in zuurstof, maar kunstplanten kunnen dan weer een hoge akoestische demping bieden”, klinkt het onder andere.