Dossier: Verlichting


Israëlische antiek voert dialoog met gedurfde kleuren

22 MEI 2019

Het interieur van het Abu Gosh Restaurant, ontworpen door STUDIO SHOO, combineert speelsheid met het Israëlische karakter. De felle gele, roze en blauwe kleuren voeren een dialoog met de gerestaureerde muren en ramen, vintage lampen en ander antiek.


Modular miniaturiseert met Pupil

22 MEI 2019

“De perfecte spot verdwijnt volledig in het plafond”, merkt Bart Maeyens op, general manager van Modular Lighting Instruments. “Maar waarom zou je settelen voor perfectie, als je het compleet tegenovergestelde kan doen?” En zo kwam Pupil tot stand.


Geometrische wandlampen creëren dieptegevoel

08 MEI 2019

Designer Maarten De Ceulaer heeft de ‘Gradient’ ontworpen. Die collectie bestaat uit geometrische wandlampen, die zowel geschikt zijn voor binnen- als buitengebruik.


Stained Glass: eerbetoon aan glas-in-lood

08 MEI 2019

Designer Maarten De Ceulaer heeft voor zijn collectie ‘Stained Glass’ gewerkt met grote glas-in-lood oppervlakken. Zijn doel was om een project te creëren dat het materiaal eert en het voor zichzelf laat spreken.


Kreon lanceert kleiner model up 40

25 APR 2019

Na de lancering van het eerste kreon up-model in de jaren ’80 is het tijd voor vernieuwing. Een armatuur van 40 millimeter vervolledigt de reeks. Zo speelt kreon in op de nieuwe toepassingsmogelijkheden.