Dossier: Verlichting


Oran: de eerste decoratieve lijn van kreon

18 FEB 2019

De nieuwe oran is een primeur voor kreon. De verlichtingsproducent staat bekend om haar strakke concepten en geometrische ontwerpen, maar deze keer gooiden de ontwerpers het over een andere boeg. Zonder de basisprincipes ‘eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek en precisie in detail’ uit het oog te verliezen, kwam de eerste decoratieve lijn van kreon ter wereld.


Intirio/TrendZ-event 'akoestiek & esthetiek': Acoustic Panel with Integrated Light

24 JAN 2019

Op dinsdag 29 januari, de slotdag van de Intirio- en TrendZ-vakbeurs, organiseert intsite.be een event rond akoestiek en esthetiek. Het seminarie bestaat uit twee delen en begint met een reeks van tien akoestiekpitches, gevolgd door de drie case study’s. Tijdens de akoestiekpitches zal onder andere ZUMI zijn Acoustic Panel with Integrated Light voorstellen.


Wedstrijd: win een circulaire lamp

15 JAN 2019

(WEDSTRIJD AFGELOPEN) Het jonge bedrijf More Circular maakt designlampen: op zich niets speciaals, ware het niet dat deze designstukken gemaakt zijn van gipsafval. Ook jij kan nu zo’n unieke lamp winnen.


Twee Good Design Awards voor Modular Lighting Instruments

14 JAN 2019

Modular Lighting Instruments gaat aan de haal met niet één, maar twee Good Design Awards. De gelauwerde armaturen zijn Qbini trimless en de Marbul suspension. Het Good Design-label is wereldwijd het bekendste certificaat voor uitmuntend design.


Creneau International drukte stempel op nieuw Tero-restaurant

10 DEC 2018

Een duurzaam concept met seizoensgebonden plant-based gerechten op je bord. Dat is Tero, Esperanto voor aarde. Na het succes van Tero in Waver, was in 2017 Brussel aan de beurt. Voor de bouw, het interieurontwerp en het projectmanagement ging Tero een stomende affaire aan met Creneau International. Eyecatcher is de betonnen toog die de gelaagdheid van de aarde laat zien door middel van verschillende lagen beton. Het concept leverde Tero de Venuez Best Design Award op.