Verlichting

Dossier: Verlichting


Belgische ontwerper wint 2x Duitse lichtdesign prijs

18 SEP 2020

Belgische lichtontwerper Sabine De Schutter, oprichter van Studio De Schutter, wint met haar bureau de Duitse lichtdesign prijs in de categorieën lichtkunst installatie én wordt als opkomend talent gekroond.


De nieuwe manier om het daglicht te dimmen

16 SEP 2020

Solatube® introduceert een nieuwe manier voor het dimmen van daglicht. De elektrische daglichtdimmer werkt nu volledig op zonne-energie. Hierdoor is de dimmer geheel draadloos te monteren. Dit systeem is een esthetisch verantwoorde en duurzame keuze.


Modular Lighting Instruments en Royal Botania presenteren verlichtingstrends voor het najaar

11 SEP 2020

Met de donkere herfst- en wintermaanden voor de deur wordt verlichting opnieuw een belangrijk onderdeel van ieder interieur. Die verlichting hoeft echter niet alleen louter praktisch te zijn. Met nieuwe items en aangepaste uitvoeringen van bestaande succesformules bewijzen lichtproducent Modular Lighting Instruments en meubelontwerper Royal Botania dat verlichting ook stijlvol én trendy kan zijn.

 


Painting with Light en Deusjevoo ontwierpen kleurrijke setting voor Het Rad

11 AUG 2020

In slechts zes weken tijd ontwikkelden C-Mine buren Deusjevoo (decor) en Painting with Light (verlichting) een levendig decor en kleurrijk licht- en videodesign voor het langverwachte nieuwe seizoen van het populaire spelprogramma Het Rad, dat sinds begin augustus op VIER te zien is.


Solar Impulse Efficient Solution Label voor daglichtsystemen van Solatube

10 JUL 2020

De daglichtsystemen van Solatube zijn een van de vijfhonderd winstgevende oplossingen die werden bekroond met een Solar Impulse Efficient Solution Label. Het label beloont oplossingen die voldoen aan hoge normen op het gebied van duurzaamheid en winstgevendheid en wordt toegekend na een nauwkeurige beoordeling van de technologische haalbaarheid, het milieu- en sociaaleconomisch voordeel en de besparingsmogelijkheden van de oplossing. Daglichtprofessional Techcomlight verdeelt de systemen in de Benelux.


kreon en belux lanceren samen 'the world of kreon'

10 JUL 2020

Zusterbedrijven kreon en belux, ontwerpers en producenten van architecturale verlichting en kantoorverlichting, lanceren dit jaar samen 'the world of kreon' met nieuwe kantoorverlichtingsoplossingen en architecturale verlichting met hoogperformante optieken ontwikkeld in licentie met Bartenbach Lichtlabor. 


Tulip is nieuwe hanglamp in gamma van Modular Lighting Instruments

09 JUL 2020

Modular Lighting Instruments breidt haar collectie verlaagde plafondlichten uit met Tulip. Deze sierlijke hanglamp is - de naam zegt het al - geïnspireerd op de Hollandse tulp en werd ontworpen door Studio Kees uit Rotterdam. Tulip komt in twee uitvoeringen, Tulip Bloom en Tulip Blossom, met ieder een apart lichteffect en in verschillende kleurencombinaties.


Niko breidt assortiment uit met zwart

09 JUL 2020

Zwart is tegenwoordig helemaal hip als kleur voor interieuraccessoires. Toonaangevend producent van stopcontacten, huisautomatisering en schakelaars Niko speelt in op die nieuwe trend en breidt deze zomer haar assortiment uit met zwarte uitvoeringen van een aantal van haar gekende producten.70 resultaten gevonden