Verlichting

Dossier: Verlichting


Dynamische showroom met meerdere merken onder één dak

29 JUN 2021

Samen met vijf andere Belgische designmerken, opende kreon een aantal maanden geleden de Belgian House in Shanghai. De 800m² multifunctionele ruimte in de levendige Franse Concessiebuurt is allesbehalve een klassieke showroom. De bezoeker geniet er van een echte beleving met oog voor detail, kwaliteit en afwerking in een 100% Belgisch kader: van het interieur tot het Vedett biertapsysteem en het dakterras. 


Daglicht in de retail biedt voordelen voor retailers en verhuurders

23 JUN 2021

We staan bij winkels nog maar aan het begin van de opgave om te verduurzamen. Verdere verduurzaming naar een energieneutraal pand lijkt voor winkels een onmogelijke taak. Maar voor een ondernemer met visie, die naar de toekomst kijkt en een duurzame exploitatie wil realiseren, kan dit juist ook een uitdagende en inspirerende stip op de horizon zijn. Solatube legt uit.


Functionele eyecatcher van Belgische makelij

07 JUN 2021

Met de zomer in aantocht wordt het weer heerlijk vertoeven in de tuin. ’s Morgens door het nieuws scrollen op je tablet onder de zonnestralen. ‘s Middags relaxen in de schaduw met je favoriete muziek via de speaker op de achtergrond. Of ’s avonds genieten van een cosy filmavond met je laptop in je buitenzetel. Maar wat als je batterij uitvalt en je geen stopcontact in je onmiddellijke omgeving hebt? Dankzij de Niko Hydro tuinpaal val je nooit meer zonder stroom. En met zijn moderne en strakke design zonder zichtbare bekabeling is het een aanwinst voor elke buitenomgeving.


Kreon aplis 60 en down 60: nieuwe ronde en vierkante downlights

21 MEI 2021

Kreon lanceert kreon aplis 60 en down 60, respectievelijk ronde en vierkante inbouwdownlights met een discrete opening van 60 mm. De kern van deze nieuwe serie is de innovatieve interne optiek, waarmee hoge luxniveaus bereikt worden bij zowel algemene verlichting als accentverlichting. Kreon streeft ernaar om ontwerpen te creëren die zowel minder energie verbruiken als functioneel en esthetisch zijn.


Een zwevende wolk van licht met een avontuurlijk karakter

20 MEI 2021

“Een grote, zwevende wolk van licht. Een afwisseling van lichte en donkere zones, van transparantie en ondoorzichtigheid, kenmerken het vluchtige materiaal dat Nuée zijn vorm geeft.” Zo omschrijft ontwerper Marc Sadler zijn nieuwe Nuée hanglamp, ontworpen voor Foscarini.


Occhio opent zijn flagshipstore aan de Corso Monforte

12 MEI 2021

Een nieuwe speler aan de Corso Monforte in Milaan: half april 2021 opende de nieuwe flagshipstore van het Duitse verlichtingsbedrijf Occhio zijn deuren op de Milanese "lichtstraat", een helder statement als Europese marktleider onder de daar gevestigde fabrikanten van verlichting. Naast het hoogwaardig design van de slimme verlichtingsoplossingen die Occhio biedt, ligt de focus vooral op de hoogste lichtkwaliteit en op de onevenaarbare  ‘joy of use’ – een nieuwe lichtcultuur met andere woorden.


Häfele Discoveries: virtuele beursstand op interzum @home

04 MEI 2021

Naar aanleiding van interzum @home lanceert Häfele zijn interactieve beursstand Häfele Discoveries. Daarin stelt de beslagspecialist nieuwe producten voor en krijgt de bezoeker toegang tot zestien themawerelden onder het centrale thema “We care”.


Net als binnenshuis, kan buitenverlichting de ruimte maken of breken

29 APR 2021

Nu de zonnestralen voorzichtig het begin van de lente aankondigen, zijn lange avonden in de tuin of op het terras niet meer ver weg. Hét moment om de buitenruimte hierop voor te bereiden. Voor kreon zijn de buitenomgeving en architectuur van de woning onlosmakelijk met elkaar verbonden en is kwalitatieve en goed geplaatste verlichting dan ook niet alleen van toepassing binnenshuis. Op het moment dat de zon ondergaat, verbindt die buitenverlichting het leven binnenshuis namelijk met de buitenwereld.93 resultaten gevonden