Verlichting

Dossier: Verlichting


Iconische muurlamp YA-YA bestaat in nieuwe afwerkingen

25 OKT 2021

Ontwerpster Hind Rabii heeft de ambitie om lampen een zowel functionele als decoratieve rol toe te kennen. Om aan die verwachting te voldoen, lanceert ze drie nieuwe afwerkingen voor de lamp YA-YA: agaat, wit marmer en zwart marmer.


Dentelles: de nieuwe lampencollectie van Atelier Pierre

31 AUG 2021

Atelier Pierre stelt voor: Dentelles, een nieuwe lampencollectie die werd geïnspireerd en genoemd naar de papieren kantjes die je vroeger onder elke taart zag. Paulien en Kaat, twee jonge Belgische designers, stonden in voor het ontwerp. De lampen zijn draadloos en dimbaar, geschikt voor binnen en buiten en verkrijgbaar in diverse vormen en kleuren. Trouw aan zijn duurzame missie, trekt Atelier Pierre ook met Dentelles de groene kaart. Zo is de module van de lamp gemaakt van 100% gerecycleerd polyethyleen en zijn veel onderdelen recycleerbaar en herbruikbaar. Met de reeks lichtobjecten verhoogt het Belgische merk bovendien het designgehalte van zijn uitgebreide en gegeerde collectie unieke leef-accessoires.


Dynamische showroom met meerdere merken onder één dak

29 JUN 2021

Samen met vijf andere Belgische designmerken, opende kreon een aantal maanden geleden de Belgian House in Shanghai. De 800m² multifunctionele ruimte in de levendige Franse Concessiebuurt is allesbehalve een klassieke showroom. De bezoeker geniet er van een echte beleving met oog voor detail, kwaliteit en afwerking in een 100% Belgisch kader: van het interieur tot het Vedett biertapsysteem en het dakterras. 


Daglicht in de retail biedt voordelen voor retailers en verhuurders

23 JUN 2021

We staan bij winkels nog maar aan het begin van de opgave om te verduurzamen. Verdere verduurzaming naar een energieneutraal pand lijkt voor winkels een onmogelijke taak. Maar voor een ondernemer met visie, die naar de toekomst kijkt en een duurzame exploitatie wil realiseren, kan dit juist ook een uitdagende en inspirerende stip op de horizon zijn. Solatube legt uit.


Functionele eyecatcher van Belgische makelij

07 JUN 2021

Met de zomer in aantocht wordt het weer heerlijk vertoeven in de tuin. ’s Morgens door het nieuws scrollen op je tablet onder de zonnestralen. ‘s Middags relaxen in de schaduw met je favoriete muziek via de speaker op de achtergrond. Of ’s avonds genieten van een cosy filmavond met je laptop in je buitenzetel. Maar wat als je batterij uitvalt en je geen stopcontact in je onmiddellijke omgeving hebt? Dankzij de Niko Hydro tuinpaal val je nooit meer zonder stroom. En met zijn moderne en strakke design zonder zichtbare bekabeling is het een aanwinst voor elke buitenomgeving.


Kreon aplis 60 en down 60: nieuwe ronde en vierkante downlights

21 MEI 2021

Kreon lanceert kreon aplis 60 en down 60, respectievelijk ronde en vierkante inbouwdownlights met een discrete opening van 60 mm. De kern van deze nieuwe serie is de innovatieve interne optiek, waarmee hoge luxniveaus bereikt worden bij zowel algemene verlichting als accentverlichting. Kreon streeft ernaar om ontwerpen te creëren die zowel minder energie verbruiken als functioneel en esthetisch zijn.


Een zwevende wolk van licht met een avontuurlijk karakter

20 MEI 2021

“Een grote, zwevende wolk van licht. Een afwisseling van lichte en donkere zones, van transparantie en ondoorzichtigheid, kenmerken het vluchtige materiaal dat Nuée zijn vorm geeft.” Zo omschrijft ontwerper Marc Sadler zijn nieuwe Nuée hanglamp, ontworpen voor Foscarini.


Occhio opent zijn flagshipstore aan de Corso Monforte

12 MEI 2021

Een nieuwe speler aan de Corso Monforte in Milaan: half april 2021 opende de nieuwe flagshipstore van het Duitse verlichtingsbedrijf Occhio zijn deuren op de Milanese "lichtstraat", een helder statement als Europese marktleider onder de daar gevestigde fabrikanten van verlichting. Naast het hoogwaardig design van de slimme verlichtingsoplossingen die Occhio biedt, ligt de focus vooral op de hoogste lichtkwaliteit en op de onevenaarbare  ‘joy of use’ – een nieuwe lichtcultuur met andere woorden.95 resultaten gevonden