Verlichting

Dossier: Verlichting


Magisch Wintergloed lichtparcours in Brugge

12 JAN 2021

Painting with Light, de Belgische specialist in visual design en lichttechnologie, heeft ook dit seizoen weer de editie van Wintergloed uitgevoerd met maar liefst tien lichtinstallaties die de stad in een feeërieke sfeer hullen. Stad Brugge borduurde hiermee voort op de eerste en uiterst succesvolle editie van 2019.


Nieuwe kleuren voor Birdie Easy tafellamp van Foscarini

18 DEC 2020

Het Italiaanse architect- en designerduo Ludovica en Roberto Palomba breidt haar veelzijdige tafellamp Birdie Easy uit met nieuwe kleuren en een eenvoudiger ontwerp. Het vernieuwde model maakt deel uit van een collectie die het koppel exclusief ontwierp voor de Italiaanse designverlichtingsgigant Foscarini


Painting with Light lanceert nieuw interactief en intuïtief 3D-platform

17 NOV 2020

Painting with Light, de Belgische specialist in visual design en lichttechnologie, presenteert met trots de nieuwe Virtual Event Expo. Dit innovatief en gebruiksvriendelijk platform bevat een volledig virtuele infrastructuur voor vakbeurzen en evenementen. In combinatie met de Virtual Event Studio in Genk en Londerzeel biedt de Expo een ideale virtuele ervaring voor corporate meetings, merkactivatie en rondetafeldebatten, productlanceringen, conferenties en seminaries, tot zelfs concerten. En alles in een volledig virus-en coronavrije omgeving.


Belgische ontwerper wint 2x Duitse lichtdesign prijs

18 SEP 2020

Belgische lichtontwerper Sabine De Schutter, oprichter van Studio De Schutter, wint met haar bureau de Duitse lichtdesign prijs in de categorieën lichtkunst installatie én wordt als opkomend talent gekroond.


De nieuwe manier om het daglicht te dimmen

16 SEP 2020

Solatube® introduceert een nieuwe manier voor het dimmen van daglicht. De elektrische daglichtdimmer werkt nu volledig op zonne-energie. Hierdoor is de dimmer geheel draadloos te monteren. Dit systeem is een esthetisch verantwoorde en duurzame keuze.


Modular Lighting Instruments en Royal Botania presenteren verlichtingstrends voor het najaar

11 SEP 2020

Met de donkere herfst- en wintermaanden voor de deur wordt verlichting opnieuw een belangrijk onderdeel van ieder interieur. Die verlichting hoeft echter niet alleen louter praktisch te zijn. Met nieuwe items en aangepaste uitvoeringen van bestaande succesformules bewijzen lichtproducent Modular Lighting Instruments en meubelontwerper Royal Botania dat verlichting ook stijlvol én trendy kan zijn.

 


Painting with Light en Deusjevoo ontwierpen kleurrijke setting voor Het Rad

11 AUG 2020

In slechts zes weken tijd ontwikkelden C-Mine buren Deusjevoo (decor) en Painting with Light (verlichting) een levendig decor en kleurrijk licht- en videodesign voor het langverwachte nieuwe seizoen van het populaire spelprogramma Het Rad, dat sinds begin augustus op VIER te zien is.


Solar Impulse Efficient Solution Label voor daglichtsystemen van Solatube

10 JUL 2020

De daglichtsystemen van Solatube zijn een van de vijfhonderd winstgevende oplossingen die werden bekroond met een Solar Impulse Efficient Solution Label. Het label beloont oplossingen die voldoen aan hoge normen op het gebied van duurzaamheid en winstgevendheid en wordt toegekend na een nauwkeurige beoordeling van de technologische haalbaarheid, het milieu- en sociaaleconomisch voordeel en de besparingsmogelijkheden van de oplossing. Daglichtprofessional Techcomlight verdeelt de systemen in de Benelux.73 resultaten gevonden