Dossier: Renovatie


Art deco en wabi-sabi verenigd in hotel

05 FEB 2019

Designbureau Studio Tack in Brooklyn heeft een art deco-monument in het opkomende Tenderloin district van San Francisco nieuw leven ingeblazen. Zo creëerden ze het art-forward Tilden Hotel.


Studio 10 ontwerpt illusoire Escher-geïnspireerde interieurs

04 FEB 2019

Gelegen aan de Li rivier in Guilin, een prefectuurstad in het noordoosten van de Guangxi regio in China, bestaat gastenverblijf The Other Place uit kamers met verschillende thema's. Studio 10 ontwierp twee van die kamers, genaamd Dream en Maze, in een illusoire Escher-geïnspireerde stijl.


De realiteit ontvluchten in Huisje Retteketet

04 DEC 2018

In Huisje Retteketet in Nieuwpoort liet Bart Lens (Lens°ass architecten) oud en nieuw versmelten tot een eclectisch geheel. In een oude visserswoning, met een totale woonoppervlakte van 90m², integreerde de Hasseltse ontwerper en architect in eigen opdracht een compacte, belevenisvolle en luchtige vakantiewoning voor zes personen, inclusief toegankelijkheid voor een nichtje met een beperking.


Oud en nieuw versmelten in hoeve

07 NOV 2018

Hoe kruis je historische elementen met moderne architectuur? Dat was de centrale vraag die Klaarchitectuur de voorbije maanden in Bilzen oploste. Een hoeve met een geklasseerd gevelzicht prikkelde de creativiteit architect Gregory Nys met een verfijnde samensmelting tussen oud en nieuw als gevolg.


Tarketts stappenplan voor een succesvolle vloerrenovatie op kantoor

23 AUG 2018

Snel, professioneel en gemakkelijk een nieuwe vloer aanleggen? Een vloerrenovatie klinkt als een hele klus, maar met onderstaand stappenplan van Tarkett’s professional, Jan Herssens, is je vloer in no-time vernieuwd.