Renovatie

Dossier: Renovatie


Nieuwe lichte leefruimte in bel-etage door POLYGOON Architectuur

29 APR 2021

In de Deuzeldlaan in Schoten ligt een smal bel-etage rijhuis. Achter de gespiegelde voorgevel ontplooit de woning zich in een waaiervormig perceel met achteraan een ruime, zonnige tuin, maar binnen was het donker en onlogisch ingedeeld. Na een ingrijpende verbouwing door POLYGOON Architectuur is de grote open leefruimte nu de blikvanger van de woning.


Klassieke en moderne elementen verzoend in renovatie Rietveldhouse

22 APR 2021

Voor hun nieuwe weekendverblijf sloegen de broers van Rietveldprojects de handen in elkaar met CAAN Architecten. Samen renoveerden ze het oude herenhuis op het François Laurentplein in Gent. Moderne en oude architectuurelementen spelen op elkaar in en creëren samen twee verschillende appartementen en een bakkerij.


Van mechanische maalderij tot dierenartspraktijk

09 FEB 2021

De familie Herbots gaf WE-LIV-IN Interior Architects uit Hasselt en Sint-Truiden de opdracht om hun dierenartspraktijk in Velm volledig om te toveren tot een eigentijds geheel, maar met een knipoog naar de duivensport die de familie al decennia lang beoefent. De hele opdracht werd in slechts twee weken gerealiseerd dankzij doordachte en snelle technieken


Sint-Odulphuskerk in Borgloon minutieus en gracieus gerestaureerd

26 JAN 2021

De kerkfabriek van de Sint-Odulphuskerk in Borgloon opende in december 2020 de deuren van hun volledige gerenoveerde romaanse pijlerbasiliek uit de 12e eeuw, met aangebouwde beuken uit de 20ste eeuw. Een renovatie drong zich al lange tijd op voor het kerkgebouw en Renotec uit Geel werd in 2018 via een aanbesteding aangesteld om de gedetailleerde metamorfose te verwezenlijken. En het resultaat mag er zijn.


Renovatiedag: zet jouw renovatie in de spotlight

25 JAN 2021

Ben je als ontwerper trots op een gerealiseerde renovatie? Gelijk heb je! Zou het niet mooi zijn als je die gerealiseerde dromen en verhalen kon tonen aan enthousiaste verbouwers in spe? Dan hebben NAV, AiNB en Ik ga Bouwen goed nieuws want zij pakken uit met een nieuwe editie van de Renovatiedag: fysiek (2 mei) of digitaal.


High-end renovatie van oud herenhuis door JUMA Architects

06 NOV 2020

Een oud herenhuis in Sint-Pieters-Woluwe werd volledige gestript toen JUMA Architects - een architectenbureau uit Sint-Martens-Latem geleid door Julie van De Keere en Mathieu Luyens - de vraag kreeg om de woning te renoveren en uit te breiden. Het eindresultaat is een piekfijn afgewerkte high-end renovatie.


Internationale award voor The Attic van JDWA

14 SEP 2020

Het Nederlandse bureau JDWA (Johan de Wachter Architecten) heeft een Architizer A + Award gewonnen met de transformatievan een grote ongebruikte zolder tot een duurzame, dynamischeen eigentijdse werkomgeving voorUpfield.


KaSt: totaalrenovatie hoeve door acht acht

17 FEB 2020

Het interieurarchitectenbureau acht acht heeft met het project KaSt een traditionele hoeve gerenoveerd en gemoderniseerd in een strak landelijke stijl. acht acht is meer dan het huisnummer waar Birgit Poppe en Dirk Truwant wonen en werken, het staat symbool voor het samenspel tussen beiden en hun professionele activiteiten. Birgit Poppe is interieurontwerpster, Dirk Truwant is interieurbouwer en IT’er. 30 resultaten gevonden