Dossier: Renovatie


KaSt: totaalrenovatie hoeve door acht acht

17 FEB 2020

Het interieurarchitectenbureau acht acht heeft met het project KaSt een traditionele hoeve gerenoveerd en gemoderniseerd in een strak landelijke stijl. acht acht is meer dan het huisnummer waar Birgit Poppe en Dirk Truwant wonen en werken, het staat symbool voor het samenspel tussen beiden en hun professionele activiteiten. Birgit Poppe is interieurontwerpster, Dirk Truwant is interieurbouwer en IT’er. 


Eenvoud staat centraal in historisch pand in hartje van Lyon

30 JAN 2020

Pal in de historische wijk Vieux Lyon bevindt zich ‘Apartment XVII’. Het project houdt een volledige revisie in van het interieur van een appartement in verval. Studio Razavi stond in voor de opknapbeurt.


Geslaagde renovatie van Brusselse Pachecogebouw

27 JAN 2020

In januari 2018 startte Beddeleem met de grote renovatie van het Pachecogebouw, vlakbij de Financietoren in Brussel. Met 12 verdiepingen, een gelijkvloers en 3 ondergrondse verdiepingen (samen goed voor 25.000 m² oppervlakte), ging het om een groot renovatieproject van het kantoorgebouw dat bovendien binnen een korte termijn gerealiseerd moest worden. De Regie der Gebouwen werkte voor de renovatie samen met Beddeleem. Alba Martin Benet (architecte bij de Regie der Gebouwen) blikt tevreden terug op die samenwerking: "De flexibiliteit van Beddeleem bij een erg strikte timing heeft me aangenaam verrast.”


Van oud klooster tot ultramoderne bib

09 JAN 2020

De grandeur van de ruimtes bewaren, zonder een eigentijdse esthetiek en veeleisende akoestiek uit het oog te verliezen. De renovatie - een ontwerp van Atelier d'Architecture & d'Urbanisme Dupire & François (Bergen) en Atelier de l’Arbre d’Or (Namen-Brussel) - van het oude klooster en de kapel van de Visitandines in Bergen was een uitdaging van formaat. Maar de nieuwe bibliotheek en tentoonstellingsruimte van UMons mogen er zijn, mee dankzij het technisch talent van Knauf. Het geperforeerde demonteerbare plafond is alvast een blikvanger met zijn monolithisch effect.


Nieuwe bistro is esthetisch en akoestisch een schot in de roos

02 SEP 2019

Een oud pand in Ekeren werd volledig gerenoveerd voor de nieuwe bistro ‘Laet het smaken’. Shock Interiors nam het interieurontwerp op zich en voorzag een belangrijke akoestische luik in het plan, met als doel zowel voor geluidsabsorptie te zorgen in de ruimte zelf, als voor geluidsisolatie ten opzichte van de bovenliggende units. Om dit te realiseren werd een beroep gedaan op de producten van DOX Acoustics.


Israëlische antiek voert dialoog met gedurfde kleuren

22 MEI 2019

Het interieur van het Abu Gosh Restaurant, ontworpen door STUDIO SHOO, combineert speelsheid met het Israëlische karakter. De felle gele, roze en blauwe kleuren voeren een dialoog met de gerestaureerde muren en ramen, vintage lampen en ander antiek.


Akoestische vloeren: een slimme keuze voor renovaties

16 MEI 2019

Een charmant oud pand gevonden om te renoveren? Met de juiste vloer geef je je renovatieproject de facelift die het verdient. Bovendien combineren onze akoestische vloeroplossingen een verbluffende look met een verbazingwekkende geluidsreductie. Dit is waarom een akoestische vloer volgens ons de beste oplossing is.


Ingrijpende transformatie met respect voor erfgoed

13 MEI 2019

Door de manier van wonen radicaal te herdenken, zetten MAMOUT architectes en AUXAU atelier d'architecture de bijzondere erfgoedwaarde van dit typisch-Brusselse herenhuis opnieuw in de verf. Net zoals Victor Horta destijds zou doen, opteerden ze voor een ingrijpende verandering van de klassieke ruimtelijke indeling door de trap centraal te plaatsen om lichtinval en interessante visuele connecties te genereren. Bovendien zijn er heel wat herbruikbare materialen toegepast, afkomstig van afbraakwerven in de omgeving of de stock van ROTOR (houten vloeren, armaturen, ijzerwerk …).23 resultaten gevonden