Dossier: Circulair bouwen


DOX exclusief event: Ben je mee met de circulaire toekomst?

13 MEI 2019

DOX Acoustics bestaat 40 jaar. Daarom nodigt het bedrijf op donderdag 23 mei 2019 architecten uit in de gebouwen van DOX te Kapellen. DOX wil u tijdens dit event een eerste kijk geven in de toekomst van het bouwen.


Wedstrijd: win een circulaire lamp

15 JAN 2019

(WEDSTRIJD AFGELOPEN) Het jonge bedrijf More Circular maakt designlampen: op zich niets speciaals, ware het niet dat deze designstukken gemaakt zijn van gipsafval. Ook jij kan nu zo’n unieke lamp winnen.


ecoBirdy geeft kinderspeelgoed tweede leven

20 NOV 2018

Met speelgoed als de meest intensieve gebruikers van plastic geeft ecoBirdy kunststof speelgoed een nieuw leven. Zo wordt 90% van speelgoed voor baby's en peuters gemaakt van plastic en heeft het slechts een gemiddelde levensduur van 6 maanden. Dat indachtig ontwikkelde ecoBirdy een systeem dat gaat van het verzamelen en recyclen van oud, ongebruikt plastic speelgoed tot het ontwerpen en produceren van meubelstukken. De collectie meubelstukken voor kinderen is volledig gemaakt van gerecycled plastic van Europees afval en elke stap is gebaseerd op sociale verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid voor het milieu. Een begeleidend verhalenboek en schoolprogramma laat jongeren kennis maken met de circulaire economie.


De troeven van Mosa voor de planeetbewuste architect

01 OKT 2018

Op Architectura.be publiceren we regelmatig persberichten die de producten van de Nederlandse keramische producent Mosa in de schijnwerpers plaatsen. Aangezien we een zeker wantrouwen koesteren ten opzichte van gladde marketingpraatjes, wilden we de gelegenheid niet missen om ter plaatse te gaan bekijken hoe de tegels worden geproduceerd. Dat bleek eenvoudig, want werkelijk alles wordt ter plaatse geproduceerd in twee fabrieken in Maastricht, aan de oevers van de Maas waar ook de wieg van Mosa staat.