Plafond

Dossier: Plafond


Room Designer: inspiratie bij ontwerpen plafond en wanden

25 FEB 2021

Welk effect hebben plafondlijsten, wandlijsten en plinten in een ruimte? En hoe kan ik met dergelijke designelementen een kamer naar mijn smaak inrichten? Wanneer je ontelbare mogelijkheden hebt, is dit voor een professionele interieurdesigner al een hele creatieve uitdaging. Veel eindgebruikers kunnen zich dit amper voorstellen. Daarom heeft NOËL & MARQUET nu een online configurator ontwikkeld, de zogenaamde Room Designer.


Nieuwe afgeronde HeartFelt® lamel

22 OKT 2020

Het bekroonde HeartFelt® modulaire vilt-systeem voor plafonds en wanden van Hunter Douglas Architectural is voortaan ook beschikbaar als afgeronde lamel. Dit biedt nieuwe innovatieve mogelijkheden voor ontwerpers en architecten. Het assortiment, dat bij de lancering bekroond werd met de prestigieuze, internationale Red Dot-award voor innovatie, nam in 2020 een tweede Red Dot Award in ontvangst voor de nieuw geïntroduceerde baffle-panelen. Het HeartFelt® systeem wordt algemeen geprezen voor zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden in een breed scala aan omgevingen.


Hunter Douglas Architectural realiseert huzarenstuk voor veeleisende renovatie plafond Skyhall

22 OKT 2020

Hunter Douglas Architectural pakt uit met een opvallende plafondrealisatie in de in januari 2020 geopende vernieuwde Skyhall op Brussels Airport. Het bedrijf ontwierp en plaatste 2800m² witte klemtegels die identiek zijn qua vorm, kleur en uitzicht aan de oorspronkelijke tegels. Dit zonder afbreuk te doen aan de kwaliteitsvereisten van vandaag op vlak van functionaliteit, design en akoestiek.


Hunter Douglas lanceert Combi-Line draagsysteem voor multi-panel ontwerp

22 OKT 2020

De draagrail van het unieke Combi-line systeem is voorzien van verschillende clips die passen op een mix van metalen, gefineerde houtgrill en HeartFelt® panelen. Deze innovatieve clips zorgen ervoor dat de drie verschillende materialen op een enkele drager kunnen worden gemonteerd. Hierdoor zijn eindeloze combinaties mogelijk: plafonds met gescheurde lijnen, willekeurige patronen en open posities in het raster, niet-standaard modulatie en de mogelijkheid om plafondpanelen van verschillende materialen te mixen en te matchen.


Hunter Douglas Architectural lanceert HeartFelt® Baffle-plafonds

13 JAN 2020

Het bekroonde HeartFelt® modulair vilten plafond- en wandsysteem, ontwikkeld door Hunter Douglas Architectural, kan dankzij de lancering van een Baffle-plafond nu in nog meer ruimtes en situaties worden gebruikt.


JB Cool® klimaatplafonds voor Corda Campus

26 SEP 2019

Corda Campus, de toonaangevende tech campus in Hasselt, is een business community voor innoverende bedrijven en start-ups. De infrastructuur wordt flexibel en op maat aangeboden aan technologie- en hightech servicebedrijven. Corda Campus verhuurt naast 56.000m² kantoorruimte ook 8.000m² atelierruimte, 1.200m² laboruimte en zo’n 4.000m² onderverdeeld in kleine kantoren. De kantoren en ruimtes zijn voorzien van aangepaste technieken, zoals HVAC luchtbehandeling. Beddeleem stond in voor het ontwerp, de productie en de installatie van alle klimaatplafonds (‘JB Cool®’).


Nieuwe bistro is esthetisch en akoestisch een schot in de roos

02 SEP 2019

Een oud pand in Ekeren werd volledig gerenoveerd voor de nieuwe bistro ‘Laet het smaken’. Shock Interiors nam het interieurontwerp op zich en voorzag een belangrijke akoestische luik in het plan, met als doel zowel voor geluidsabsorptie te zorgen in de ruimte zelf, als voor geluidsisolatie ten opzichte van de bovenliggende units. Om dit te realiseren werd een beroep gedaan op de producten van DOX Acoustics.


D2 Townhouse: flamboyant, maar ingetogen

15 AUG 2019

De Londense architect Jake Moulson kreeg de opdracht om een verkrot herenhuis in een beschermd deel van Dublin op te knappen. Hij toverde de woning, bestaande uit vijf verdiepingen, om tot een futuristisch en atypisch geheel. Zo werd D2 Townhouse geboren.35 resultaten gevonden