Dossier: Plafond


D2 Townhouse: flamboyant, maar ingetogen

15 AUG 2019

De Londense architect Jake Moulson kreeg de opdracht om een verkrot herenhuis in een beschermd deel van Dublin op te knappen. Hij toverde de woning, bestaande uit vijf verdiepingen, om tot een futuristisch en atypisch geheel. Zo werd D2 Townhouse geboren.


Beddeleem zorgt voor akoestisch comfort bij Puilaetco Bluepoint

20 JUN 2019

Voor de particuliere bank Puilaetco Dewaay, en meer in het bijzonder de gebouwen in Luik, bekend als Bluepoint, kreeg Beddeleem van Colliers International de taak om akoestische arrangementen van verschillende kantoorruimtes te maken. Een taak die volgens de gebruikers met de nodige zorg en professionaliteit werd afgerond.


Grotachtige cadeauwinkels tonen stukje geschiedenis van Qatar

06 MEI 2019

De twee cadeauwinkels van het National Museum of Qatar zijn ondergedompeld tot grotten. De Australische studio Koichi Takada Architects kwam met het idee. De Dahl Al Misfir, een beroemde grot van 40 meter diepte in het centrum van Qatar, deed daarbij dienst als inspiratiebron.


Blikken huis baadt in licht

29 APR 2019

Met het project ‘Tin house’, wilde Henning Stummel Architects een laag, naar binnen gericht huis ontwikkelen, dat zowel visuele als akoestische privacy biedt.


Het belang van goede akoestiek

17 APR 2019

Onze wereld wordt alsmaar drukker en luider. Overal waar we zijn, worden we overladen met geluidsimpulsen: in het verkeer, op kantoor, op school, zelfs in ziekenhuizen waar rust en kalmte, belangrijke aspecten van een vlotte genezing, aanwezig zouden moeten zijn. Het grote probleem met al die geluidsimpulsen en slechte akoestiek is dat onze gezondheid, productiviteit, sociaal gedrag en onderwijs er negatief door beïnvloed worden.