Dossier: Plafond


JB Cool® klimaatplafonds voor Corda Campus

26 SEP 2019

Corda Campus, de toonaangevende tech campus in Hasselt, is een business community voor innoverende bedrijven en start-ups. De infrastructuur wordt flexibel en op maat aangeboden aan technologie- en hightech servicebedrijven. Corda Campus verhuurt naast 56.000m² kantoorruimte ook 8.000m² atelierruimte, 1.200m² laboruimte en zo’n 4.000m² onderverdeeld in kleine kantoren. De kantoren en ruimtes zijn voorzien van aangepaste technieken, zoals HVAC luchtbehandeling. Beddeleem stond in voor het ontwerp, de productie en de installatie van alle klimaatplafonds (‘JB Cool®’).


D2 Townhouse: flamboyant, maar ingetogen

15 AUG 2019

De Londense architect Jake Moulson kreeg de opdracht om een verkrot herenhuis in een beschermd deel van Dublin op te knappen. Hij toverde de woning, bestaande uit vijf verdiepingen, om tot een futuristisch en atypisch geheel. Zo werd D2 Townhouse geboren.


Beddeleem zorgt voor akoestisch comfort bij Puilaetco Bluepoint

20 JUN 2019

Voor de particuliere bank Puilaetco Dewaay, en meer in het bijzonder de gebouwen in Luik, bekend als Bluepoint, kreeg Beddeleem van Colliers International de taak om akoestische arrangementen van verschillende kantoorruimtes te maken. Een taak die volgens de gebruikers met de nodige zorg en professionaliteit werd afgerond.


Grotachtige cadeauwinkels tonen stukje geschiedenis van Qatar

06 MEI 2019

De twee cadeauwinkels van het National Museum of Qatar zijn ondergedompeld tot grotten. De Australische studio Koichi Takada Architects kwam met het idee. De Dahl Al Misfir, een beroemde grot van 40 meter diepte in het centrum van Qatar, deed daarbij dienst als inspiratiebron.


Blikken huis baadt in licht

29 APR 2019

Met het project ‘Tin house’, wilde Henning Stummel Architects een laag, naar binnen gericht huis ontwikkelen, dat zowel visuele als akoestische privacy biedt.


Het belang van goede akoestiek

17 APR 2019

Onze wereld wordt alsmaar drukker en luider. Overal waar we zijn, worden we overladen met geluidsimpulsen: in het verkeer, op kantoor, op school, zelfs in ziekenhuizen waar rust en kalmte, belangrijke aspecten van een vlotte genezing, aanwezig zouden moeten zijn. Het grote probleem met al die geluidsimpulsen en slechte akoestiek is dat onze gezondheid, productiviteit, sociaal gedrag en onderwijs er negatief door beïnvloed worden.


Esthetische continuïteit en optimale akoestiek met vilten plafond én wand als één geheel

16 APR 2019

Het bekroonde Heartfelt® modulaire vilten plafondsysteem van Hunter Douglas is nu ook verkrijgbaar als wandsysteem. Twee jaar na de introductie van het eerste modulaire vilten plafondsysteem, kunnen de lineaire panelen door het plaatsen van een speciaal ontwikkelde ‘locking-strip’ op de drager, toegepast worden als wandbekleding. Hunter Douglas presenteert het innovatieve vilten plafond- en wandsysteem tijdens Architect@Work in Kortrijk op 9 en 10 mei.


Hoge geluidsabsorptie dankzij 'onzichtbare' nano-perforatie

03 APR 2019

Hunter Douglas lanceert 'Nano-perforatie', een perforatie waarbij de panelen talloze microscopische perforaties (Ø 0,5 mm) bevatten die hoge akoestische prestaties mogelijk maken zonder afbreuk te doen aan de esthetische kwaliteit. De perforaties zijn dermate klein dat ze op geringe afstand al niet meer waarneembaar zijn met het blote oog. 29 resultaten gevonden