Dossier: Binnenzonwering


Gestroomlijnde vouwschermen, een lust voor het oog

20 JUN 2017

Vouwschermen van Hunter Douglas zorgen voor een stijlvol en dynamisch effect. Onder andere doordat ze het gevelbeeld in één beweging radicaal kunnen veranderen van een gesloten tot een open gebouwschil. De schermen zijn handmatig of gemotoriseerd te bedienen.


Hunter Douglas introduceert binnenzonwering Panama Chrome met Glare Control 3

27 JUN 2016

De nieuwe Sunscreen Panama Chrome van Hunter Douglas verenigt licht- en warmtewerende kwaliteiten met behoud van het zicht naar buiten. Met een gecertificeerde zonreflectiewaarde van meer dan 75% behoort het portfolio van Panama Chrome tot de best presterende doeken voor zonwering in de markt. De speciale metalen coating van het doek verzekert een uitstekende lichtwerende kwaliteit. Het doek heeft in alle beschikbare kleuren ‘glare-classificatie 3’, de hoogste klasse voor binnenzonwering waardoor het zicht naar buiten behouden blijft.


Een façade die zich tot een open schil ontvouwt

25 MEI 2016

Hunter Douglas biedt heel wat mogelijkheden op het vlak van gevelzonwering. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de vouwschermen, die geperforeerd kunnen worden in elk gewenst patroon. De perforaties filteren zonlicht, geven zicht naar buiten en zorgen tevens voor een extra uitstraling van het gebouw.


Hunter Douglas lanceert Flat Bar-zonwering met superslank frame van 5 millimeter

04 MEI 2016

Met deze innovatie speelt Hunter Douglas in op de minimalistische architecturale trend waarbij constructieonderdelen zo weinig mogelijk zichtbaar mogen zijn. Het quasi onzichtbare superslanke aluminium frame van 5 millimeter vult vele esthetische wensen in van de architect. Ook de schroeven, waarmee de lamellen worden bevestigd, ogen minder opvallend omdat ze samen  met de lamellen gepoedercoat worden. Hierdoor krijgen alle onderdelen van de zonwering dezelfde kleur.


Helioscreen Projects lanceert zonwering met uitgebreid kleurengamma

29 JUN 2015

Dankzij het uitgebreide kleurenaanbod van de External Venetian Blinds van Helioscreen Projects, een divisie van Hunter Douglas Belgium, kan nu gekozen worden voor kleur op maat voor de architectuur van een gebouw.