Dossier: Meubilair


Maatwerk en dynamisch werken in 't Scheep

11 JAN 2019

De ruim vijfhonderd werkplekken in het nieuwe stadhuis van Hasselt, 't Scheep, werden ingericht door Pami, Workspace Designers. Bestaande producten werden ‘à la tête du client‘ aangepast aan de uiteenlopende wensen. Voor de grote vergaderzalen vertrok Pami zelfs van een volledig wit blad.


Bohemian luxe op M&O en IMM

02 JAN 2019

Binnenkort vind je de dienbladen, spiegels en meubels van Notre Monde terug op IMM Cologne en M&O Paris. De creaties van ontwerpster Dawn Sweitzer zorgen voor wat 'bohemian luxe' in elk interieur. Een preview.


Angelo M: de essentie van een ronde tafel

18 DEC 2018

Alinea presenteert het tafelontwerp Angelo M, de essentie van een ronde tafel in natuursteen, een sculpturale vorm, robuust materiaal, een elegante belijning en verfijnde afwerking. De twee elementen, voet en blad, vormen samen één geheel.


Alinea frist toeristische dienst Sint-Truiden op

03 DEC 2018

De toeristische dienst in Sint-Truiden was aan opfrisbeurt toe. Designbureau Alinea uit Geel zette zich achter het project en stak de balie en circulatie van de Dienst Toerisme in een nieuwe jas. De balie kreeg een nieuwe opstelling met meer overzicht, de circulatie werd drastisch vereenvoudigd, storende hoogteverschillen werden weggewerkt en de dienst kreeg een meer open karakter richting de verschillende toegangen.


Klapstoel 2.0

20 NOV 2018

De Ollie Chair is een ergonomisch ontworpen vormveranderende stoel met lendensteun, ontworpen door het designbureau Rock Paper Robot. De stoel ontvouwt zich in een seconde en trekt zich terug met een simpele ruk aan een touwtje. De aluminium behuizing van plaatstaal is gebaseerd op origami-technieken die zijn ontwikkeld voor het vouwen van dikke materialen. Het metalen stoellichaam is bevestigd aan een flexibel houten zitoppervlak waardoor de Ollie Chair zijn gepatenteerde transformeerbaarheid heeft.