Meubilair

Dossier: Meubilair


Kinnarps zet NMBS op juiste spoor

07 JUL 2021

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, beter gekend onder het acroniem NMBS is verantwoordelijk voor het treinverkeer in België. Om hun administratieve diensten te ondersteunen werd een zone in het welgekende gebouw aan de Frankrijkstraat in Brussel onder handen genomen. NMBS werkte hiervoor samen met Working Tomorrow en Kinnarps, wat resulteerde in een aantrekkelijke en dynamische werkomgeving voor ruim 170 medewerkers.


Econic bureaustoel: een project van lange adem

29 JUN 2021

Ongeveer 24 maanden geleden ontsproot bij Drisag het idee om een ecologische bureaustoel te ontwikkelen. Het resultaat is Econic, een Drisag design waar circulariteit centraal staat. Maar hoe begin je hieraan? En welke fasen werden doorlopen? Het ontwerpteam vertelt er graag alles over.


‘Al fresco’ tafelen aan de veelzijdige T-table van TRIBÙ

23 JUN 2021

Tribù laat je wegdromen naar lange, zomerse diners met de nieuwe uitvoeringen van de T-table. Met het ruime aanbod aan vormen, afmetingen en materialen kan je gezellig buiten tafelen in alle luxe en comfort.


Hoe je thuis op het werk haalt en andersom

18 JUN 2021

Binnenkort keren we wellicht terug naar de werkvloer, maar onze home office zal een belangrijke rol blijven spelen. Met een hybride vorm van werken in het vooruitzicht, zijn we op zoek naar een volledig uitgeruste werkomgeving, zowel thuis als op kantoor. Ethnicraft verdiepte zich de laatste jaren in de trends op de werkvloer en merkte dat deze vandaag steeds meer tegen die uit de woonwereld aanleunen.


Marie's Corner: liefdesverhaal tussen design en gastronomie

16 JUN 2021

We moeten nog steeds een slag om de arm houden, maar 9 juni 2021 zal wellicht de Belgische geschiedenisboeken ingaan als de definitieve heropening van de horeca. Die heugelijke gebeurtenis laat ook Marie’s Corner niet onberoerd.


Gezellig buiten werken

15 JUN 2021

De toekomst van kantoorruimtes zag er nog nooit zo vrolijk uit. Bye bye universele bureaus en 9 to 5 jobs, hallo goed doordachte werkplekken waar gezondheid, welzijn en samenwerking gedijen. Meubelontwerper Extremis geeft tips voor een gezellige buitenwerkomgeving.​


Ethnicrafts Sphere coffee table: natuurlijke weerspiegelingen

27 MEI 2021

Voor de meest recente uitbreiding van haar minerale reeks gaat Ethnicraft met de Sphere coffee table naar pure vorm en materie. De natuur doorgrond door meestervakman Jan Lambrechts en op een podium geplaatst door Ethnicraft. De handgemaakte omber koffietafels verenigen ingetogen klasse met de brute kracht van water en aarde. Ethnicraft op haar best: crafting and sculpting nature into design.


De Planner™ familie van Fritz Hansen breidt uit

05 MEI 2021

Om het geniale designwerk en de geometrie uit de mid-century te doen herleven, werden de tafelontwerpen van toonaangevend Amerikaans ontwerper Paul McCobb uit 1953 opnieuw gelanceerd door Fritz Hansen in 2018. De Planner™ tafels werden oorspronkelijk uitgebracht met een dun marmeren tafelblad met een kenmerkende natuurlijke en unieke uitstraling. Deze populaire mid-century tafelcollectie maakt vandaag zijn terugkeer met bijkomende afmetingen en nieuwe marmeren tafelbladen.136 resultaten gevonden