Dossier: Meubilair


Comfortabele en hippe barkrukken voor de keukenbar

05 MRT 2019

Keukens zijn echte leefruimtes geworden die we liefst zoveel mogelijk verbinden met de woonkamer. Een keukeneiland die ook als bar fungeert, past prima in dat plaatje. Maar een bar heeft natuurlijk barkrukken nodig. En bij voorkeur krukken die niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Met nieuwe collecties in zowel metaal als hout wil Ethnicraft hoge ogen gooien.


Chillen in Repos en Grand Repos

18 FEB 2019

De Vitra Repos en Grand Repos loungezetels, ontwikkeld in samenwerking met Antonio Citterio, werden in 2011 gelanceerd als een moderne loungestoel die technologie met gezellig comfort verenigt. Acht jaar later zijn beide modellen nog steeds actueel. "De loungezetels zorgen voor een ongekend comfort en een maximale flexibiliteit in uw woonkamer", klinkt het bij Vitra.


Orbit tafels knipogen naar Bauhaus geometrieën

05 FEB 2019

Voor de creatie van haar tafelcollectie Orbit vond De Britse ontwerper Lara Bohinc inspiratie bij de geometrische vormen van planetaire banen. Orbit werd ontworpen om "de eenvoud van het Bauhausdesign" uit te drukken.


Durlet toont zich op IMM Keulen

04 FEB 2019

IMM Keulen zit er nog maar net op, maar al het indrukwekkende design zit nog vers in ons geheugen. Zo ook de stand van Durlet, dat indruk maakte met een nieuwe designer collab, updates en kleuren.


In beeld: intsite.be op IMM

21 JAN 2019

Van 14 tot en met 20 januari kon je in Keulen terecht voor de IMM-interieurbeurs. Meer dan 1.200 exposanten, groot en klein, uit een vijftigtal landen stelden hun nieuwigheden en gevestigde waarden voor aan het grote publiek. En de trends waren duidelijk: kleurrijk design is weer in, hout is onmisbaar met duurzaamheid in het achterhoofd, gepersonaliseerde interieurs zijn 'hot' (jij wil toch een ook een tafel die niemand anders heeft) en 'smart homes' betekent 'smart furniture'. Ook intsite.be ging een blikje werpen in Keulen. Een (klein) foto-overzicht.