Meubilair

Dossier: Meubilair


Meubelontwerp maakt gebruik van 'superpositie'-concept

25 FEB 2021

In samenwerking met het Franse meubelmerk Hetch Mobilier, is het ColorCore® laminaat by Formica Group toegepast op de meest creatieve manier voor hun 'FLOWA'-collectie. De unieke ontwerpbenadering levert een verbluffend resultaat op.


Kinnarps creëert uniek prototype met Beckmans College of Design

09 FEB 2021

Naar aanleiding van Stockholm Design Week 2021 zullen de resultaten van een ontwerpsamenwerking tussen Kinnarps en studenten van Beckmans College of Design worden getoond. Een spannend project waarbij twee studenten samen met Kinnarps een meubel ontwierpen. Het wordt getoond in een minitentoonstelling van Greenhouse in het centrum van Stockholm tijdens de designweek.


Nieuw, Belgisch en circulair: Topp and Legg

04 FEB 2021

Topp and Legg is een nieuw Belgisch meubelmerk dat je met een online configurator de mogelijkheid geeft om je eigen designmeubel samen te stellen en later aan te passen aan veranderingen in je leven of je interieur. Dat is personaliseren en recycleren zonder in te boeten op kwaliteit en esthetiek. Topp and Legg geeft de aftrap met een collectie eettafels die werd ontworpen in duurzame materialen en in samenwerking met Belgisch designer Cas Moor.


Èggo stelt nieuwigheden voor tijdens de virtuele editie van Batibouw

28 JAN 2021

Met de vinger aan de pols van de laatste trends en tegemoetkomend aan de noden van de klant stelt èggo naar jaarlijkse gewoonte haar nieuwste collecties en ontwerpen voor om elke ruimte in de woning in te richten en te personaliseren. Dit jaar wordt het accent gelegd op meubels met textuur, voor kamers met karakter.


Casimir ontwerpt laatste verblijfplaats van Piet Stockmans

27 JAN 2021

Dinsdag 26 januari werd de kist voorgesteld die de Belgische meubelontwerper Casimir ontwierp op vraag van kunstenaar Piet Stockmans. Stockmans, die in oktober 2020 zijn 80ste verjaardag vierde, is zowel beeldend kunstenaar als ontwerper van porseleinen serviesgoed. 80 worden deed hem nadenken over de toekomst, en onvermijdelijk ook over de dood. De kist is te bezichtigen in de tentoonstellingsruimte van de Studio Pieter Stockmans op de C-Mine site in Genk.


ANGELO M outdoor tafelcollectie

26 JAN 2021

Na de succesvolle lancering van de Angelo M tafelcollectie heeft Alinea Design Objects nu ook een buitenversie, waarmee Angelo M een unieke tuintafel en sculptuur wordt om het hele jaar door te bewonderen.


Marie’s Corner pakt uit met nieuwe modellen

26 JAN 2021

Marie’s Corner pakt in 2021 uit met 11 nieuwe modellen. Door de afgelasting van het evenement Maison & Objet stelt de Belgische specialist van de tailor made zitbank de nieuwigheden virtueel voor via de website.


Ergonomische tips om ziekteverzuim te voorkomen

21 JAN 2021

De slagzin ‘zitten is het nieuwe roken’ kennen we al een tijdje. Als je de hele werkdag in éénzelfde positie zit, verhoogt dit het risico op chronische gezondheidsproblemen zoals hartziektes, diabetes en zelfs kanker. Niet alleen fysiek maar ook mentaal is langdurig zitten een domper. Maar wat als je nu eenmaal een kantoorbaan hebt? Hieronder somt Drisag vijf ergonomische oplossingen op voor een gezondere houding gedurende de werkdag.121 resultaten gevonden