Dossier: Meubilair


Israëlische antiek voert dialoog met gedurfde kleuren

22 MEI 2019

Het interieur van het Abu Gosh Restaurant, ontworpen door STUDIO SHOO, combineert speelsheid met het Israëlische karakter. De felle gele, roze en blauwe kleuren voeren een dialoog met de gerestaureerde muren en ramen, vintage lampen en ander antiek.


‘Breakfast with Mondriaan’ brengt schilderkunst tot leven

22 MEI 2019

De Bulgaarse studio Brani & Desi wekt de schilderijen van de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan tot leven. Het interieur van het appartement ‘Breakfast with Mondriaan’ vormt namelijk een 3D-vertaling van zijn kunstwerken. Kortom, een samenspel van primaire kleuren, witte en zwarte vlakken en strakke lijnen.


Bram Kerkhofs gaat opnieuw modulair met NOPPER

17 MEI 2019

Na het succes van zijn modulair kastsysteem COIL, op de biënnale in 2018 bekroond met prijs voor beste object, creëerde designer Bram Kerkhofs met NOPPER een waardige modulaire opvolger. NOPPER, uit 100 % roestvrij staal, is een modulair systeem voor de opbouw van een kast, een bureau of een combinatie van beiden.


Studio segers en Vincent Sheppard brengen Kodo-collectie uit

16 MEI 2019

Geïnspireerd door het combineren van materialen tot ontwerpen sloegen studio segers en Vincent Sheppard de handen in elkaar voor de Kodo-collectie. De reeks omvat een loungestoel, loungebank, cocoon, voetensteun, bijzettafel, salontafel, tuinstoel en een eettafel.


La Redoute brengt zomerse interieurcollectie uit

02 MEI 2019

Met de nieuwe interieurcollectie vol houten elementen en natuurlijke vormen is La Redoute klaar voor de zomer. De meubels dienen zowel voor buiten als binnen.