Dossier: Meubilair


Recuperatiematerialen vormen basis bij Design With Sense

13 SEP 2019

Design With Sense, mede opgericht door Christelle Vial, is een samenwerkingsproject voor het creëren van binnenruimtes en houtproductie. Dit Brussels collectief - samengesteld uit architecten, ambachtslieden en ontwerpers – is ervan overtuigd dat het creatieve proces gericht moet zijn op de mens en het materiaal. Design with sense heeft al verschillende realisaties op zijn naam staan, waaronder het interieur van het restaurant Brut (Elsene), het meubilair van het zero waste restaurant Le Local (Brussel) en het hergebruik van oude laden in een privékeuken in Schaarbeek.


Iconische designobjecten omgetoverd tot emoji’s

12 SEP 2019

Van de Sputnik Chandelier tot de Eames Lounge Chair: de nieuwe reeks emoji’s van Death by Modernism vormt een ode aan design. Het Amerikaanse label lanceert een gratis set voor iOS-apparaten vol met de meest legendarische meubelontwerpen van de 20ste eeuw.


Recor Home lanceert nieuwigheden

09 SEP 2019

De Belgische meubelproducent Recor Group mag dit jaar zeventig kaarsjes uitblazen en zet dat jubileum in de verf met enkele nieuwigheden: van comfortabele klassiekers tot resoluut hedendaagse creaties. De sofa Amsterdam voegt een nieuwe dimensie toe aan het begrip cocoonen en met Salerno diept Recor Home haar gamma aan luxueuze en modulaire sofa’s nog verder uit. Het tijdloze meubelprogramma Imperia sluit de rij.


Iconische stoel uit 1952 krijgt nieuwe look

05 SEP 2019

De iconische stoel ‘675’ van Robin Day werd een nieuwe wind ingeblazen. Maar liefst 15 designers staken hun handen uit de mouwen en gaven hun eigen draai aan het ontwerp. De gestoffeerde en met leer beklede objecten werden in augustus geveild voor een goed doel.


De Ganzenpaskruk: 4 meubels in 1

05 SEP 2019

Ontwerpster Ann Pauwelijn pleit om te consuminderen. Met ‘De Ganzenpaskruk’ geeft ze zelf het goede voorbeeld. Het object doet dienst als kruk en trapje, maar is ook omvormbaar tot een bank en tafel.