Dossier: Wandafwerking


Luxekleuren van het moment in assortiment van Arte

08 JUL 2020

Dé luxekleuren van 2020 voor op de muur? Dat zijn volgens Arte ongetwijfeld Ferrari-rood, Tiffany-blauw, Hermes-oranje, Laduree-groen en Veuve Clicquot-geel. In de verscheidene collecties van de Zonhovense muurbekledingontwerper- en fabrikant zijn heel wat prints en ontwerpen in deze trendy kleuren te verkrijgen.


Nieuwe trendkleuren van Arte zijn monochroom en gedurfd

27 APR 2020

Wie dacht dat alle effen muurbekleding saai en helemaal niet meer van dit moment is, heeft het goed mis. Met het gebruik van de gedurfde tinten kobaltblauw, saliegroen, auberginepaars en oriongrijs in haar unieke designs bewijst de producent en ontwerper van gesofisticeerde muurbekleding Arte dat monochrome kleuren ook anno 2020 helemaal trendy zijn.


Roze uitbreiding in Oost-Londen

22 OKT 2019

Gresford Architects is de creatieve hand achter een roze betonnen uitbreiding van een gebouw op Ritson Road. De opdracht was duidelijk: een grotere keuken en woonkamer, en de verbinding tussen de ruimtes op de begane grond te verbeteren. De nieuwe keuken, gemaakt door Plykea met roze Formica®-laminaat, is modern en toch conform met de eclectische smaak van de familie.


Dierlijk exotisme aan de muur

22 OKT 2019

Exotisme werkt vaak bijzonder betoverend. Wilde dieren, tropische bloemen en inheemse culturen intrigeren ons al eeuwen. We willen er alles over weten en ze allerliefst nog in real life ontdekken. Met de exotische dessins van Arte hoef je geen kilometers te reizen om op ontdekkingsreis te gaan.


Caparol: 'Onze lak is belangrijk, onze lakmannen zijn cruciaal'

14 OKT 2019

Wij gaan voor 100% lakmanschap!” Met zijn nieuwe campagne verschuift Caparol de aandacht even van de verven richting de lakken. “Omdat snelheid, precisie en veiligheid tijdens de lakwerken meer dan ooit doorwegen, zowel voor de professional als voor de gebruikers van het gebouw”, benadrukt Lode Broeders.


Belgische vergulders ontwikkelen Golden Wall

03 OKT 2019

Vergulders Eline Moustie en Christophe Van Houtvin van Atelier Vanduca, gevestigd in Hoeselt, hebben een techniek ontwikkeld voor het bedekken van wanden met ‘goud’. Met deze techniek komen historische gouden kunstmuren weer tot leven, al dan niet met een hedendaagse twist. En dat tot 24 karaat.


superPan: durf anders zijn!

02 OKT 2019

De eerste spaanplaat werd in 1940 ontwikkeld. Twintig jaar later volgde MDF en daarna bleef het 40 jaar stil. Tot de eeuwwisseling, toen de Spaanse fabrikant FINSA superPan lanceerde. Een uniek product dat recent nog verder werd verbeterd. Tijd om eens een kijkje te nemen achter het mooie decor dat een interieur zo uniek maakt: een dragerplaat die als solide fundament dient voor een hoogwaardige afwerking.


Cersaie 2019 toont nieuw gezicht

16 SEP 2019

Van 23 tot en met 27 september kan je in Bologna terecht op Cersaie, het belangrijkste internationale evenement voor ontwerpers van keramische en andere oppervlaktebedekkingen en badkamermeubels. Gedurende vijf dagen rondt de vakbeurs vlot de kaap van de 100.000 bezoekers, waarvan de helft van buiten de Italiaanse landsgrenzen komt.33 resultaten gevonden