Dossier: Wandafwerking


Esthetische continuïteit en optimale akoestiek met vilten plafond én wand als één geheel

16 APR 2019

Het bekroonde Heartfelt® modulaire vilten plafondsysteem van Hunter Douglas is nu ook verkrijgbaar als wandsysteem. Twee jaar na de introductie van het eerste modulaire vilten plafondsysteem, kunnen de lineaire panelen door het plaatsen van een speciaal ontwikkelde ‘locking-strip’ op de drager, toegepast worden als wandbekleding. Hunter Douglas presenteert het innovatieve vilten plafond- en wandsysteem tijdens Architect@Work in Kortrijk op 9 en 10 mei.


Coming soon: nieuwe Troldtekt designlijn

14 MRT 2019

Troldtekt lanceert in het voorjaar van 2019 een nieuwe designlijn, voor wie plafonds en wanden een architectonisch exclusieve uitstraling wil geven. Met deze nieuwe ontwerpen kunt u schaalbare patronen creëren en ritme aanbrengen in uw projecten. U kunt uitkijken naar innovatieve oplossingen zoals 'Dots', 'Line', 'Puzzle' en vele andere opwindende ontwerpen.


Pikatso Group Belgium en M²uur slaan handen in elkaar

30 NOV 2018

Pikatso Group Belgium en het Nederlandse M²uur, specialisten in bedrukte gevelpanelen voor binnen en buiten, slaan de handen in elkaar voor een langdurig samenwerkingsverband. Beide creatieve bedrijven geloven dat ieder gebouw, gevel of ruimte een ziel heeft en het  verhaal vertelt over de identiteit van zijn gebruikers en de omgeving. "Onze diensten en producten geven letterlijk en figuurlijk vorm en inhoud aan dit verhaal", zegt Luc Tobback van Pikatso.Kwalitatief hoogwaardig gebouw voor topcollectie beeldende kunst

15 OKT 2018

Museum De Fundatie in het Nederlandse Zwolle is uitgebreid met een spectaculair ellipsvormig volume op het dak van het voormalig Paleis van Justitie. Het neo-classistische gebouw uit 1840 herbergt sinds 2004 de collecties van het Museum, met werken van onder andere Rembrandt, Saenredam, Turner, Monet, Rodin, Van Gogh, Mondriaan en Van der Leck.