Dossier: Biënnale Interieur


ING-kantoorconcept van Creneau International in heel Europa toegepast

18 NOV 2018

In 2016 ontwikkelde Creneau International voor ING het kantoorconcept van de toekomst. Het kantoor in het Nederlandse Amstelveen werd als eerste omgetoverd en het concept viel zo in de smaak dat de methodologie intussen over heel Europa wordt toegepast in nieuwe of verbouwde ING-kantoren. Weg van het droge corporate-gegeven, meer open contact met klanten en meer huiselijkheid lopen als rode draden door het concept.


Teamleader kiest voor het ‘nieuwe werken’ in Gent

16 NOV 2018

Een gezonde afwisseling tussen samenwerken en afgezonderd werken, open en gesloten vergaderzalen in verschillende formaten, , een aula, rustige en actieve werkplekken, bellokalen en een semi-professionele keuken. Het kantoor van Teamleader, een IT-bedrijf uit Gent, is helemaal ingesteld op het ‘nieuwe werken’. Het concept is van de hand van Het Kantoor Van Morgen uit Melle, specialist in kantoorinrichting.


Stenen bouwpakketten voor eeuwige kinderen

16 NOV 2018

Met een knipoog naar de nostalgische blokkendoos creëerde de 35-jarige Gentse kunstenaar Conrad Willems vijf architecturale, stenen constructies in evenveel jaren. Het resultaat is een imposante collectie in vijf steensoorten en vijf verschillende formaten, geleverd in kisten en zelf op te bouwen. “Het opbouwen en afbreken van de constructies is voor mij even waardevol als het resultaat op zich.” In oktober toonde Conrad Willems zijn constructies als een van de Landmarks op de Biënnale Interieur 2018.


Atelier Piraat lanceert eerste eigen meubelcollectie

07 NOV 2018

Na een jarenlange focus op maatwerk en totaalprojecten in interieur vonden Raf Vaerewyck en Pieter Van Snick van Atelier Piraat de tijd rijp om een eigen meubelcollectie te lanceren. Hun lamp,  bijzettafel/kruk, wandrek, bank en tafel van de collectie PIRAAT werden van 18 tot 22 oktober voorgesteld op The Floor Is Yours, een platform voor jonge, beloftevolle ontwerpers tijdens de biënnale Interieur in Kortrijk Xpo.


Interieur 2018: intsite.be blikt terug op succesvolle lezing rond het ‘nieuwe werken’

25 OKT 2018

Van donderdag 18 oktober tot en met maandag 22 oktober vond in Kortrijk Xpo de Interieurbiënnale plaats. Ook intsite.be trok naar Kortrijk voor een voorstelling van de website (lancering op 19 november) en een lezing rond het ‘nieuwe werken’. Aan de hand van drie heldere casestudy’s van Intra Interieur, UAU Collectiv en Creneau International werd de invloed van het ‘nieuwe werken’ op kantoorinrichting toegelicht en geïllustreerd.