Dossier: Aluminium


Kijkwoning als werkplek en toonzaal

30 APR 2019

Sinds maart neemt bouwbedrijf All-Bouw intrek in hun verbouwd gebouw, dat meer ruimte en comfort biedt aan de werknemers. Het bedrijf integreerde eveneens een kijkwoning, waar de kandidaat-bouwers terechtkunnen voor informatie en inspiratie. Met oog voor eenvoud, openheid functionaliteit en duurzaamheid verzorgde Interieurburo Vandecandelaere het interieur.


Masterline 8 pivotdeur: hoger en slanker

21 MRT 2019

Reynaers Aluminium vervolledigt het Masterline 8 gamma met de introductie van innovatieve pivotdeuren. Hiermee wordt de trend van steeds grotere hoog isolerende ramen met ultraslank design doorgezet naar de aluminium deuren.


Aēsop opent signature store ontworpen door Bernard Dubois

19 DEC 2018

Aēsop, de Australische fabrikant van luxeverzorgingsproducten, heeft een nieuwe signature store geopend in de Naamsestraat in Brussel. De nieuwe vestiging, de tweede signature store naast Antwerpen, werd ontworpen in samenwerking met Bernard Dubois Architects. Het interieur vertelt het verhaal van de Belgische architectuur uit de jaren dertig en maakt een vuist tegen de traditionele horizontale belijning.


Hunter Douglas levert aluminium lamellenplafond voor Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag

23 JAN 2017

Veilig als een bunker, maar open en transparant. Abstract en informeel. Grandioos, maar met oog voor de menselijke maat. De eisen voor de nieuwbouw van het Internationaal Strafhof in Den Haag waren behoorlijk complex en uitdagend, maar Bjarne Hammer is geslaagd in zijn opdracht. De architect van het vermaarde Deense architectenbureau Schmidt, Hammer, Lassen Architects ontwierp een iconisch gebouw voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Het interieur van het 56.000 vierkante meter tellende complex is gebouwd op ingetogen allure en maakt geen onderscheid tussen slachtoffers, daders en medewerkers. Hunter Douglas leverde maatwerk voor dit interieur met circa 29.000 vierkante meter slanke, aluminium plafondlamellen.


QuadroClad: Hunter Douglas stelt lichte en duurzame gevelbekleding voor

19 JAN 2017

Hunter Douglas Architectural presenteert het QuadroClad Gevelsysteem: een lichte en duurzame gevelbekleding van aluminium. Het systeem is opgebouwd uit twee aluminium huiden verlijmd met een aluminium honingraat. Het QuadroClad-paneel dankt hier zijn extreme stijfheid en lichte gewicht aan.