Glas

Dossier: Glas


Detremmerie presenteert: matte glazen wastafels

18 AUG 2021

Recent heeft Detremmerie zijn assortiment wastafelbladen uitgebreid met matte glazen wastafels : heel verfijnd, licht, krasvast en erg eigentijds door de matte uitvoering. Er is keuze uit 6 verschillende kleuren.


T2-campus: monumentaal glaspaviljoen boordevol interactie

23 APR 2020

Campus Thorpark in Genk is sinds september 2018 de thuisbasis van de T2-campus, een onderwijsinstelling dat theoretische en praktische technische opleidingen van Syntra en VDAB Limburg combineert. Voor het interieur van dit monumentale bouwwerk koos osar architects nv voor een ontwerp met veel glas dat niet alleen een prachtig uitzicht biedt over het omringende landschap en veel natuurlijk licht binnenlaat, maar ook de samenwerking tussen de verschillende opleidingsgroepen stimuleert.


Plafond op maat voor nieuw kantoorpand Goede Doelen Loterij

20 NOV 2019

Het meest duurzame getransformeerde kantoorgebouw van Nederland van de Goede Doelen Loterij aan de Zuidas van Amsterdam dat onlangs is voltooid, heeft inmiddels iconische bekendheid gekregen. Dit vanwege het opvallende bladerdak in het atrium en boven het voorplein, bij de ingang van het gebouw. Naast de opvallende esthetische kernmerken van deze architectuur, kent het bladerdak ook hoogwaardige technische innovaties, ontwikkeld door Hunter Douglas, die het gebouw bijzonder maken. Bij dit renovatieproject werkte Hunter Douglas nauw samen met Verwol Interieurrealisatie uit Delft, die de constructie van het complete dak heeft gebouwd.


Cepezed ontwerpt circulair horecaconcept met urban farm

29 APR 2019

The Green House in Utrecht opende op maandag 9 april officieel zijn deuren. Het circulaire paviljoen biedt ruimte voor een restaurant met een eigen urban farm en een vergaderruimte. Het project is een initiatief van Strukton, Ballast Nedam en Albron. Cepezed stond in voor het architectonische ontwerp.


Pine Ave: art deco-herenhuizen aan het strand

26 APR 2019

Cera Stribley Architects werkte samen met interieurstudio The Stella Collective aan een serie van acht herenhuizen van drie verdiepingen in een buitenwijk van Melbourne. Die weerspiegelen de art deco-architectuur van het gebied.


Geluidsisolerende beglazing met 'Acoustics App'

17 APR 2019

AGC Glass Europe lanceert een nieuwe applicatie waarmee de gebruikers, al naar gelang de geluidslast in hun omgeving, kunnen bepalen welke geluidsisolerende beglazing voor hen het best geschikt is. De "Acoustics App" kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.


Cradle to Cradle-certificering voor de glasproducten van AGC verlengd tot 2021

03 APR 2019

Voor veel productseries van AGC Glass Europe is een Cradle to Cradle-duurzaamheidscertificaat toegekend, zoals voor floatglas en glas met magnetroncoating, evenals voor decoratief glas en gelaagd veiligheidsglas. De certificering voor de merken Thermobel, iplus en ipasol is nu voor nog eens twee jaar verlengd en ook nieuwkomer Thermobel Scena is aan de lijst gecertificeerde producten toegevoegd.


De belangrijke rol van glas in design

04 FEB 2019

Van 17 februari tot 26 mei 2019 organiseert het Centrum voor Innovatie en Design (CID) van Grand-Hornu de tentoonstelling Ontwerpen met glas. Ze presenteert de resultaten van een belangrijke reeks experimenten met glas die zijn uitgevoerd in het in het Cirva, het Internationaal Centrum voor Onderzoek naar Glas en Plastische Kunsten in Marseille.24 resultaten gevonden