Dossier: Glas


Kies geluidsisolerende beglazing met 'Acoustics App'

17 APR 2019

AGC Glass Europe lanceert een nieuwe applicatie waarmee de gebruikers, al naar gelang de geluidslast in hun omgeving, kunnen bepalen welke geluidsisolerende beglazing voor hen het best geschikt is. De "Acoustics App" kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.


Cradle to Cradle-certificering voor de glasproducten van AGC verlengd tot 2021

03 APR 2019

Voor veel productseries van AGC Glass Europe is een Cradle to Cradle-duurzaamheidscertificaat toegekend, zoals voor floatglas en glas met magnetroncoating, evenals voor decoratief glas en gelaagd veiligheidsglas. De certificering voor de merken Thermobel, iplus en ipasol is nu voor nog eens twee jaar verlengd en ook nieuwkomer Thermobel Scena is aan de lijst gecertificeerde producten toegevoegd.


De belangrijke rol van glas in design

04 FEB 2019

Van 17 februari tot 26 mei 2019 organiseert het Centrum voor Innovatie en Design (CID) van Grand-Hornu de tentoonstelling Ontwerpen met glas. Ze presenteert de resultaten van een belangrijke reeks experimenten met glas die zijn uitgevoerd in het in het Cirva, het Internationaal Centrum voor Onderzoek naar Glas en Plastische Kunsten in Marseille.


AGC Glass Europe breidt zijn assortiment spiegels uit met een premiumproduct, Mirox 4Green

15 OKT 2018

AGC heeft zijn aanbod van milieuvriendelijke spiegels uitgebreid, waarmee de onderneming zijn duurzame visie weerspiegelt. Voortbouwend op het succes van Mirox MNGE, de hoogwaardige standaard spiegel van AGC waarin verf met een laag loodgehalte is verwerkt, presenteert AGC nu Mirox 4Green, een spiegel van superieure kwaliteit die zich onderscheidt doordat er loodvrije verven  zijn gebruikt.


AGC Glass Europe lanceert de AGC BIM Glass Selector en stelt een uitgebreid productgamma voor op BIMobject.com

08 OKT 2018

BIM - Building Information Modelling en digitale technologie spelen een steeds grotere strategische rol bij het ontwerpen en uitvoeren van bouwprojecten. AGC Glass Europe is dan ook blij om een breed scala aan bouwkundige en decoratieve glasproducten in de BIMobject® Cloud te kunnen presenteren. AGC biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een BIM Glass Selector rechtstreeks vanaf www.agc-yourglass.com te gebruiken of als plug-in  voor Revit- en Archicad-software. Architecten, ontwerpers en projectteams hebben voortaan toegang tot een uitgebreide keuze aan AGC-beglazingsproducten waaronder zonwerend glas, hoogwaardig gecoat low-e-glas, gelamineerd veiligheidsglas (kogelwerend en explosiebestendig) en decoratief glas.