Dossier: Glas


De belangrijke rol van glas in design

04 FEB 2019

Van 17 februari tot 26 mei 2019 organiseert het Centrum voor Innovatie en Design (CID) van Grand-Hornu de tentoonstelling Ontwerpen met glas. Ze presenteert de resultaten van een belangrijke reeks experimenten met glas die zijn uitgevoerd in het in het Cirva, het Internationaal Centrum voor Onderzoek naar Glas en Plastische Kunsten in Marseille.


AGC Glass Europe breidt zijn assortiment spiegels uit met een premiumproduct, Mirox 4Green

15 OKT 2018

AGC heeft zijn aanbod van milieuvriendelijke spiegels uitgebreid, waarmee de onderneming zijn duurzame visie weerspiegelt. Voortbouwend op het succes van Mirox MNGE, de hoogwaardige standaard spiegel van AGC waarin verf met een laag loodgehalte is verwerkt, presenteert AGC nu Mirox 4Green, een spiegel van superieure kwaliteit die zich onderscheidt doordat er loodvrije verven  zijn gebruikt.


AGC Glass Europe lanceert de AGC BIM Glass Selector en stelt een uitgebreid productgamma voor op BIMobject.com

08 OKT 2018

BIM - Building Information Modelling en digitale technologie spelen een steeds grotere strategische rol bij het ontwerpen en uitvoeren van bouwprojecten. AGC Glass Europe is dan ook blij om een breed scala aan bouwkundige en decoratieve glasproducten in de BIMobject® Cloud te kunnen presenteren. AGC biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een BIM Glass Selector rechtstreeks vanaf www.agc-yourglass.com te gebruiken of als plug-in  voor Revit- en Archicad-software. Architecten, ontwerpers en projectteams hebben voortaan toegang tot een uitgebreide keuze aan AGC-beglazingsproducten waaronder zonwerend glas, hoogwaardig gecoat low-e-glas, gelamineerd veiligheidsglas (kogelwerend en explosiebestendig) en decoratief glas. 


Halio: vooruitstrevende beheersysteem van natuurlijk licht, voor alle professionele ruimtes

08 OKT 2018

Bij  het  ontwerp  van  woon-  of  werkruimtes  zijn  technologie  en  domotica  tegenwoordig  onontbeerlijk,  evenals  duurzaamheid  en  energie-efciëntie. En  bij  elke  nieuwbouw  of  renovatie  speelt  licht  een  belangrijke  rol.  Halio  biedt  u  het  meest  vooruitstrevende  beheersysteem  van  natuurlijk  licht  dat  er  bestaat.  Het  Halio  intelligent  systeem  van  getint  glas  zorgt  ervoor  dat  u  eenvoudig  de  controle  behoudt  over  uw  omgeving  wat  betreft  privacy,  esthetiek,  energie-efficiëntie,  comfort  en  design. 


AGC presenteert nieuwe producten voor originaliteit in architectuur en interieur

25 SEP 2018

AGC zal zijn aanwezigheid op glasstec 2018 in Düsseldorf (hal 10, stand G38) aangrijpen om een groot aantal producten te presenteren die aanzetten tot originaliteit: zonwerend glas met verbeterde technologie en esthetiek, gekleurd gelaagd veiligheidsglas, actief glas dat gevels doet oplichten in een explosie van kleuren, nieuwe  decoratieve glasproducten en nog veel meer.