Dossier: Hout


Atelier NL tovert ravage van storm Eindhoven om tot design

08 NOV 2019

Op 4 juni werd het Nederlandse Eindhoven getroffen door een storm. Het gevolg? Een schade van 1,2 miljoen euro en meer dan duizend gesneuvelde bomen. De vraag bleef echter hoe die ravage zou worden opgeruimd. Atelier NL droeg alvast haar steentje bij door het project StormHout. Zo heeft het designcollectief de bomen omgevormd tot nieuwe zitbanken.


Hedendaags interieur verpakt in begijnhofwoning

17 MEI 2019

Een modern interieur in een authentieke verpakking, dat is waar project Fondatie voor staat. Zowel het ontwerp voor interieur als exterieur van de gezinswoning in Schilde zijn van de handen van Lene Van Look en Raymond Van Soens.


Ingrijpende transformatie met respect voor erfgoed

13 MEI 2019

Door de manier van wonen radicaal te herdenken, zetten MAMOUT architectes en AUXAU atelier d'architecture de bijzondere erfgoedwaarde van dit typisch-Brusselse herenhuis opnieuw in de verf. Net zoals Victor Horta destijds zou doen, opteerden ze voor een ingrijpende verandering van de klassieke ruimtelijke indeling door de trap centraal te plaatsen om lichtinval en interessante visuele connecties te genereren. Bovendien zijn er heel wat herbruikbare materialen toegepast, afkomstig van afbraakwerven in de omgeving of de stock van ROTOR (houten vloeren, armaturen, ijzerwerk …).


Grotachtige cadeauwinkels tonen stukje geschiedenis van Qatar

06 MEI 2019

De twee cadeauwinkels van het National Museum of Qatar zijn ondergedompeld tot grotten. De Australische studio Koichi Takada Architects kwam met het idee. De Dahl Al Misfir, een beroemde grot van 40 meter diepte in het centrum van Qatar, deed daarbij dienst als inspiratiebron.


Kijkwoning als werkplek en toonzaal

30 APR 2019

Sinds maart neemt bouwbedrijf All-Bouw intrek in hun verbouwd gebouw, dat meer ruimte en comfort biedt aan de werknemers. Het bedrijf integreerde eveneens een kijkwoning, waar de kandidaat-bouwers terechtkunnen voor informatie en inspiratie. Met oog voor eenvoud, openheid functionaliteit en duurzaamheid verzorgde Interieurburo Vandecandelaere het interieur.


Opblaasbaar en elastisch hout

30 APR 2019

Met zijn atelier ARCA Ebénisterie onthult de Fransman Steven Leprizé zijn innovaties op het gebied van innovatieve en verrassende woninginrichting. Hij heeft een opblaasbaar hout ontworpen dat elastische eigenschappen biedt aan het materiaal.


Casimir lanceert 6 nieuwe houten meubels

25 APR 2019

Vorige maand presenteerde Casimir trots 6 nieuwe meubels tijdens Collectible Brussels, een beurs voor 21ste-eeuws design in beperkte of unieke oplages. Net zoals alle meubels van Casimir zijn ook deze uit hout geconstrueerd.


Knauf introduceert waterdicht voegmiddel met waaier aan houttinten

03 OKT 2018

Geen professional of bouwheer die het belang van een goede voeg onderschat. Zowel esthetisch als technisch heb je een kwalitatieve afwerking nodig om je tegelwerk duurzaam te maken. Als specialist in afwerking schuift Knauf een handig voegmiddel naar voor: Knauf CeraPoxy. Gemakkelijk in gebruik en geschikt voor vloeren en wanden, zowel binnen als buiten.12 resultaten gevonden