Hout

Dossier: Hout


Internationale award voor The Attic van JDWA

14 SEP 2020

Het Nederlandse bureau JDWA (Johan de Wachter Architecten) heeft een Architizer A + Award gewonnen met de transformatievan een grote ongebruikte zolder tot een duurzame, dynamischeen eigentijdse werkomgeving voorUpfield.


Unieke trappen van EeStairs wereldwijd bekend

06 JUL 2020

Het Nederlandse EeStairs ontwerpt en installeert unieke trappen in alle soorten en maten. De trappenproducent combineert verrassende designs met hoogwaardige materialen zoals massief hout en bamboe en beschikt over een montageteam met uitzonderlijke ambachtelijke vaardigheden. Hun creaties zijn wereldwijd in honderden projecten terug te vinden.


Pikatso Group Belgium exclusieve verdeler van Aviendo in Benelux

21 APR 2020

Pikatso Group Belgium mag sinds kort de artikelen uit de Fairy Tales en Living collectie van Aviendo exclusief verdelen in de Benelux. In zijn Fairy Tales assortiment bracht het Deense lifestylebedrijf de sprookjes Het Lelijke Eendje, De Nachtegaal en De Tondeldoos van Hans Christian Andersen tot leven met drie verschillende designfiguren uit niet-toxisch hout én modern herschreven en geïllustreerd boeken voor elk sprookje.


Pikatso Group Belgium verdeelt objecten van DRAAJ in België

31 MRT 2020

Sinds maart 2020 is Pikatso Group Belgium de Belgische verdeler van het Nederlandse merk DRAAJ. Bezieler van DRAAJ Karim Eharruyen maakt in zijn atelier in een voormalige houtzagerij in Utrecht designobjecten uit verschillende soorten duurzaam hout waar de koper letterlijk zijn eigen draai aan kan geven.


Boomhutten vormen vakantieparadijs in Bali

30 JAN 2020

Voor natuurliefhebbers en reisfanaten zonder hoogtevrees is het ‘Lift Treetop Boutique Hotel’ de uitgelezen plek om te verblijven. De boomhutten, naar de hand van architect Alexis Dornier, doen dienst als vakantieresort in Bali.


Atelier NL tovert ravage van storm Eindhoven om tot design

08 NOV 2019

Op 4 juni werd het Nederlandse Eindhoven getroffen door een storm. Het gevolg? Een schade van 1,2 miljoen euro en meer dan duizend gesneuvelde bomen. De vraag bleef echter hoe die ravage zou worden opgeruimd. Atelier NL droeg alvast haar steentje bij door het project StormHout. Zo heeft het designcollectief de bomen omgevormd tot nieuwe zitbanken.


Hedendaags interieur verpakt in begijnhofwoning

17 MEI 2019

Een modern interieur in een authentieke verpakking, dat is waar project Fondatie voor staat. Zowel het ontwerp voor interieur als exterieur van de gezinswoning in Schilde zijn van de handen van Lene Van Look en Raymond Van Soens.


Ingrijpende transformatie met respect voor erfgoed

13 MEI 2019

Door de manier van wonen radicaal te herdenken, zetten MAMOUT architectes en AUXAU atelier d'architecture de bijzondere erfgoedwaarde van dit typisch-Brusselse herenhuis opnieuw in de verf. Net zoals Victor Horta destijds zou doen, opteerden ze voor een ingrijpende verandering van de klassieke ruimtelijke indeling door de trap centraal te plaatsen om lichtinval en interessante visuele connecties te genereren. Bovendien zijn er heel wat herbruikbare materialen toegepast, afkomstig van afbraakwerven in de omgeving of de stock van ROTOR (houten vloeren, armaturen, ijzerwerk …).16 resultaten gevonden