Dossier: Hout


Knauf introduceert waterdicht voegmiddel met waaier aan houttinten

03 OKT 2018

Geen professional of bouwheer die het belang van een goede voeg onderschat. Zowel esthetisch als technisch heb je een kwalitatieve afwerking nodig om je tegelwerk duurzaam te maken. Als specialist in afwerking schuift Knauf een handig voegmiddel naar voor: Knauf CeraPoxy. Gemakkelijk in gebruik en geschikt voor vloeren en wanden, zowel binnen als buiten.


Milieuvriendelijk en duurzaam gebouw dankzij massief houten plafondsysteem

18 APR 2018

Het massief houten plafondsysteem van Hunter Douglas is een plafondoplossing in haar meest natuurlijke vorm. Er is een breed aanbod aan houtsoorten verkrijgbaar, allemaal met eigen kenmerken. Diverse paneelbreedten kunnen worden gecombineerd voor een uniek aanzicht.


Nadura-vloeren zijn zijn zo hard als steen en zo warm als hout

17 APR 2018

Al vier jaar lang ontwikkelt Meister vloeren van het type Nadura: een duurzame vloer, waarmee de Duitse producent de sterkte van keramische vloeren en hout in één product combineert.


Innovatieve vloer op basis van houtpoedertechnologie

01 APR 2018

De Latijnse vertaling van Lindura is mooi duurzaam hout, wat een perfecte definitie is van de nieuwe generatie houten vloeren die in 2014 voor het eerst op de Belgische markt kwamen. Lindura is een combinatie van het extreem duurzame houtpoeder zoals gebruikt bij Nadura, maar in dit geval gecombineerd met een echte houten toplaag.


Een massief houten plafondsysteem met een brandstabiliteitseis van 30 minuten? Het kan!

12 DEC 2016

Het massief houten grill plafondsysteem van Hunter Douglas is met zijn open karakter uitermate geschikt voor akoestische ruimtes. Daarenboven beantwoordt het aan de standaard Europese brandveiligheidsnorm EN13964 en de brandstabiliteitseis van 30 minuten volgens NBN 713.020.