Retail en winkels

Dossier: Retail en winkels


Belevingswinkel op maat van kinderen (Deusjevoo)

10 MRT 2021

Een nieuw concept gebaseerd op een oerdegelijk Vlaams verhaal, dat is de belevingswinkel JBC K'DEE. Niet zomaar een kinderwinkel, maar een echte belevingswinkel volledig op maat van kinderen. Interieurontwerpbureau Deusjevoo zette er de tanden in.


Nieuw pand, fris elan en breder assortiment voor Pip & Flo

27 OKT 2020

In 2016 opende Leentje Vanderlocht in Meeuwen-Gruitrode (intussen Oudsbergen) Pip & Flo, een winkel met kinderkleding, geboorteartikelen en doopsuiker. Het huurpand, dat voorheen een slager/traiteur was, werd grondig verbouwd en heringericht. No Nonsense Design tekende daarvoor de plannen. Vier jaar later was Pip & Flo toe aan een nieuwe, grotere ruimte en opnieuw mocht No Nonsense Design de interieurinrichting voor haar rekening nemen.


La Fabrika viert tiende verjaardag in een nieuw pand

16 SEP 2020

Voor de Brusselse designwinkel La Fabrika is het dubbel feest dit najaar. Niet alleen worden er 10 kaarsjes uitgeblazen. Als kers op de taart verhuist de winkel ook naar een nieuw pand in de Brusselse Dansaertstraat.


MINI showroom van BMW DeJonckheere verfraaid met akoestische panelen van Print Acoustics

10 SEP 2020

Akoestische platen van Print Acoustics by Triplaco sieren de centrale lift- en trapkernen van de toren waarin de nieuwe MINI showroom van BMW Dejonckheere in Roeselare zich bevindt. Het plaatmateriaal, geïnstalleerd door Decorteam Meuleman, moet de nagalm in het vier verdiepingen tellende gebouw verbeteren. De toonzaal is onderdeel van de nieuwe site van BMW Dejonckheere naar het ontwerp van architectenbureau B2Ai


Lacoste strijkt neer in Brussel

04 SEP 2020

Lacoste opent deze maand de deuren van zijn gloednieuwe boetiek op de Louizalaan in Brussel. Na Antwerpen, Woluwe en Luik verovert de iconische krokodil nu ook de bekendste winkelstraat van de hoofdstad. De gloednieuwe monobrand store van het Franse heritage label is volledig ingericht volgens diens gekende Le Club-concept.


Society Limonta opent tweede Belgische boetiek in Knokke

06 JUL 2020

Het huistextiellabel van de Noord-Italiaanse weverij en stoffenleverancier Limonta, Society Limonta, strijkt voor de tweede keer neer in België met een flagshipstore in Knokke. Gelegen in de karakteristieke Residentie St-James aan de Kustlaan verkoopt de boetiek niet alleen haar eigen textielmerk, maar ook een unieke en organische keramieklijn. Het winkelaanbod wordt aangevuld met het werk van (inter)nationaal interieurtalent.


Overstock Home lanceert gloednieuw showroomconcept in Schoten

24 JUN 2020

Retail maakt een enorme evolutie mee en dat is ook Overstock Home niet ontgaan. Gezien de tijdloze designcollecties van de keten enorm zijn geëvolueerd werd er ook gesleuteld aan het showroomconcept. De vernieuwde formule wordt nu voor het eerst in Schoten gepresenteerd met 18 volledig ingerichte leefwerelden om de consument onder te dompelen in een totale interieurbeleving voor elke stijl.


3D-holografische visuele totaaloplossing voor handelszaken

03 JUN 2020

Om handelszaken te ondersteunen bij het verwelkomen en begeleiden van klanten doorheen de nieuwe manier van winkelen, lanceert IILLUMIWARE een 3D-holografische totaaloplossing. Deze bestaat uit een betaalbaar en makkelijk te installeren systeem van hardware en software voor visuele 3D ervaringen in branding, retail, horeca, musea, events, en bedrijfsomgevingen. Het is nu belangrijker dan ooit tevoren om eruit te springen en klanten aan te trekken, hen te informeren aangaande veiligheidsvoorschriften, alsook het vaak langere wachten te veraangenamen. 25 resultaten gevonden