Dossier: Retail en winkels


Aesop gaat in zee met Luca Guadagnino

29 OKT 2019

Aēsop gaat opnieuw in zee met Call Me By Your Name regisseur Luca Guadagnino voor nieuwste winkel in de historische Piccadilly Arcade in Londen.


Vincent Van Duysen creëert ‘stoffenbibliotheek’

26 SEP 2019

Textielbedrijf Kvadrat daagde Vincent Van Duysen uit om de eerste showroom voor wooninrichting te ontwerpen. Van Duysen toverde de ruimte van 140 m2 in West-londen om tot een zogenaamde ‘stoffenbibliotheek’. Hij haalt zo een maximaal effect uit minimalisme.


Biënnale Interieur 2020: internationaal, jong en innovatief

13 SEP 2019

Volgend jaar, van 22 tot en met 26 oktober 2020, vindt de 27ste editie van Biënnale Interieur plaats in Kortrijk. Biënnale belooft ons een verrassend, compact en gecureerd vijfdaags evenement.


Modehuis pakt uit met eigentijdse interpretatie van Romeinse cultuur

05 SEP 2019

Modegoeroes Domenico Dolce en Stefano Gabbana wilden de authenticiteit van het Romeinse architectonische erfgoed doortrekken naar het interieur van hun nieuwe D&G-winkel. Ze sloegen de handen in elkaar met Eric Carlson van het Parijse architectenbureau CARBONDALE. Dat heeft geleid tot een hedendaagse voorstelling van de eeuwenoude tradities van de metropolis.


Galerij-achtige CBD-winkel vormt knipoog naar verleden

17 AUG 2019

In Vlaanderen en omstreken stampen ze de laatste tijd behoorlijk wat CBD-winkels uit de grond. Ook in andere landen is Cannabidol in trek. The Drug Store in het westen van Londen speelt in op die vraag. Mede-oprichters van het merk en studio Lars Hartmann stonden in voor het ontwerp van het handelspand.


Sportwinkel lijkt op futuristisch laboratorium

29 APR 2019

Ministry of Design heeft een futuristische sportwinkel ontworpen. De Durasport-winkel, gelegen in de luchthaven Jewel Changi Airport in Singapore, doet denken aan een laboratorium. Klanten kunnen de verschillende producten dan ook uittesten of aantrekken door middel van simulatoren.


Boekhandel met een duurzaam karakter

05 APR 2019

Gezellig, origineel, werelds en karaktervol. Dat waren de vier steekwoorden waarmee interieurbureau M-INT aan de slag ging voor het interieurontwerp van de boekhandel Novelle in Kortrijk. “Duurzaamheid stond niet op de prioriteitenlijst, maar we hebben de opdrachtgever toch kunnen overtuigen van de meerwaarde”, vertelt Hanna Meskens van M-INT.


Opvallende Hay pop-up store in Japanse kelder

04 FEB 2019

Tot het najaar van 2019 vind je in Tokyo een pop-up store van het Deense Hay. Het ontwerp van het tijdelijke filiaal, ontworpen door het Japanse bureau Schemata Architects, wordt gekenmerkt door steigerachtige scheidingswanden, houten display-eenheden en een nogal opvallend roze touch.9 resultaten gevonden