Dossier: Retail en winkels


Galerij-achtige CBD-winkel vormt knipoog naar verleden

17 AUG 2019

In Vlaanderen en omstreken stampen ze de laatste tijd behoorlijk wat CBD-winkels uit de grond. Ook in andere landen is Cannabidol in trek. The Drug Store in het westen van Londen speelt in op die vraag. Mede-oprichters van het merk en studio Lars Hartmann stonden in voor het ontwerp van het handelspand.


Sportwinkel lijkt op futuristisch laboratorium

29 APR 2019

Ministry of Design heeft een futuristische sportwinkel ontworpen. De Durasport-winkel, gelegen in de luchthaven Jewel Changi Airport in Singapore, doet denken aan een laboratorium. Klanten kunnen de verschillende producten dan ook uittesten of aantrekken door middel van simulatoren.


Boekhandel met een duurzaam karakter

05 APR 2019

Gezellig, origineel, werelds en karaktervol. Dat waren de vier steekwoorden waarmee interieurbureau M-INT aan de slag ging voor het interieurontwerp van de boekhandel Novelle in Kortrijk. “Duurzaamheid stond niet op de prioriteitenlijst, maar we hebben de opdrachtgever toch kunnen overtuigen van de meerwaarde”, vertelt Hanna Meskens van M-INT.


Opvallende Hay pop-up store in Japanse kelder

04 FEB 2019

Tot het najaar van 2019 vind je in Tokyo een pop-up store van het Deense Hay. Het ontwerp van het tijdelijke filiaal, ontworpen door het Japanse bureau Schemata Architects, wordt gekenmerkt door steigerachtige scheidingswanden, houten display-eenheden en een nogal opvallend roze touch.


Aēsop opent signature store ontworpen door Bernard Dubois

19 DEC 2018

Aēsop, de Australische fabrikant van luxeverzorgingsproducten, heeft een nieuwe signature store geopend in de Naamsestraat in Brussel. De nieuwe vestiging, de tweede signature store naast Antwerpen, werd ontworpen in samenwerking met Bernard Dubois Architects. Het interieur vertelt het verhaal van de Belgische architectuur uit de jaren dertig en maakt een vuist tegen de traditionele horizontale belijning.