Dossier: Scholen


Hayarden-school roept thuisgevoel voor kinderen van vluchtelingen in Tel Aviv

29 MEI 2019

De Hayarden-school baadt in kleur en doet denken aan thuis. De vele huisvormige werkplekken roepen dat gevoel op. Lokale ontwerper Sarit Shani Hay sloeg de handen in elkaar met architect Chen Steinberg Navon en Ayelet Fisher om dit project te verwezenlijken.


Akoestiek nog al te vaak een probleem in horeca, woningen en kantoren

23 APR 2019

Het belang van een goede akoestiek in gebouwen is de jongste jaren alleen maar toegenomen. Uit het panelgesprek dat Intsite.be organiseerde, blijkt dat akoestiek in vrijwel alle soorten gebouwen heel wat aandacht vereist. Toch is er nog werk aan de winkel, onder meer in horecazaken, woningen en kantoorgebouwen. Wat bijvoorbeeld met het open landschapskantoor? ‘Puur akoestisch gezien zit je beter alleen, maar er zijn natuurlijk nog andere factoren.’


Blog Incatro: akoestiek op school verbeteren

19 APR 2019

Slechte akoestiek op school maakt het moeilijk om goed onderwijs te bieden. In klaslokalen zorgt slechte akoestiek immers voor concentratieproblemen, vermoeidheid en slechte verstaanbaarheid bij zowel leerkrachten als leerlingen. Gelukkig is galm in een lesomgeving eenvoudig te verminderen. Hoe? Dat leest u in deze blog van Incatro.


Gedateerd gebouw van Odisee krijgt jeugdige uitstraling

20 MRT 2019

Vandaag wordt de schoolkeuze van studenten mee bepaald door het kader waarin de opleidingen zullen doorgaan. Het is hierop dat ODISEE wenste te anticiperen met het project ‘It’s all about the ceiling’. VIVA Architecture renoveerde daarvoor de bestaande catering- en cafetaria-infrastructuur, de grote aula en verschillende vergaderruimtes.


Lesgeven 2.0 in de Inspirodroom

10 OKT 2018

Het nieuwe Inspirocollege met openleercentrum (OLC) in Houthalen-Helchteren nodigt leerlingen, leerkrachten en ouders uit tot meer communicatie, concentratie, samenwerking en recuperatie. Het nieuwe Inspirocollege werd ontworpen door architect Dominic Tholen, gebouwd door Mathieu Gijbels en ingericht en gedoopt tot Inspirodroom door ontwerpbureau Deusjevoo. Grote troef van de inrichting is dat in de Inspirodroom minstens vier klassen tegelijkertijd les kunnen volgen zonder elkaar te storen.