Dossier: Awards


Henry van de Velde Gold Awards 2019: de winnaars!

01 FEB 2019

Dinsdag 29 januari werden in BOZAR de 23 Henry van de Velde Awards, waaronder ook de 12 Gold Awards, uitgereikt. De awards zijn verdeeld over acht categorieën: Business, Community, Consumer, Ecodesign, Graphic & Packaging, Habitat, Health & Wellbeing en Mobility. Per categorie werd één Gold Winner aangeduid, samen met vier extra Gold Winners voor Lifetime Achievement, Company, Young Talent en de Public Gold Award. Ontdek hier alle Gold-winnaars!


Twee Good Design Awards voor Modular Lighting Instruments

14 JAN 2019

Modular Lighting Instruments gaat aan de haal met niet één, maar twee Good Design Awards. De gelauwerde armaturen zijn Qbini trimless en de Marbul suspension. Het Good Design-label is wereldwijd het bekendste certificaat voor uitmuntend design.


Henry van de Velde Award voor Marbul suspension

16 NOV 2018

Marbul suspension, de speelse lichtarmatuur met een hoek af van Modular Lighting Instruments, wint de Henry van de Velde Award 19 in de categorie 'Habitat'. Voor Modular is het al de zesde keer dat het een Henry van de Velde Award mag ontvangen. En er is meer, want Marbul suspension maakt ook kans op de Henry van de Velde Public Gold Award.


Meubelbeurs maakt winnaars Balthazars bekend

08 NOV 2018

Van zondag 4 tot en met woensdag 7 november kon je in Brussels Expo terecht voor de jaarlijkse Meubelbeurs. Traditioneel werden ook de winnaars van de Balthazars bekendgemaakt. Juryleden Leen Creve, Marie-Anne Desiere, Siegrid Demyttenaere, Colette Demil, Frances van der Steen en Chris De Roock. kozen winnaars in de categorieën Best of Belgium, Innovation, Best International en Love at First Sight.


Marmoleum erkend als uitzonderlijk ecologisch product voor gezonde gebouwen

07 NOV 2018

Tijdens het Green Building Awards Gala op 4 oktober 2018, georganiseerd door de PLGBC (de Poolse vereniging voor ecologisch bouwen), ontving Forbo voor zijn Marmoleum-portfolio de prijs voor ‘Green product of the Year 2018’. De award bekroont moderne oplossingen voor ecologisch verantwoord bouwen.