Dossier: Kantoorinrichting


Rondetafelgesprek Legamaster: 'hoe het functionele en design combineren?'

29 MEI 2019

Legamaster is fabrikant van visuele communicatie oplossingen. Op basis van klantbehoeftes en trends op de werkvloer ontwikkelt het bedrijf oplossingen (XL whiteboards, XL magnetic foil, Agile toolboxen, digitale oplossingen, …) voor brainstorms, vergaderingen, presentaties, visual management sessies, enz. Het doel: iedereen op elk moment een optimale werkbeleving bieden. Met een kwalitatief focusgroepgesprek op 25 juni wil het bedrijf meer knowhow uit de sector verzamelen. Het thema: hoe visuele communicatie op een aantrekkelijke manier integreren in kantoorinrichting.


De nieuwe werkvloer is een visuele galerie geworden

20 MEI 2019

De snelheid waarmee organisaties vandaag wendbaar moeten zijn, is significant toegenomen. Veranderend consumentengedrag, regelgeving, technologische innovaties dwingen organisaties om zich aan te passen en competitief te blijven. Koen De keersmaecker, zaakvoerder van Bizzuals en expert in visual story telling, workshop design & facilitation, visual training en coaching ondersteunt bedrijven in dit proces. “Om te kunnen overleven hebben organisaties snelheid en wendbaarheid nodig. Hier doen agile modellen als Scrum, Kanban, Lean Start-up en design thinking hun intrede", zegt Koen.


Kijkwoning als werkplek en toonzaal

30 APR 2019

Sinds maart neemt bouwbedrijf All-Bouw intrek in hun verbouwd gebouw, dat meer ruimte en comfort biedt aan de werknemers. Het bedrijf integreerde eveneens een kijkwoning, waar de kandidaat-bouwers terechtkunnen voor informatie en inspiratie. Met oog voor eenvoud, openheid functionaliteit en duurzaamheid verzorgde Interieurburo Vandecandelaere het interieur.


Akoestiek nog al te vaak een probleem in horeca, woningen en kantoren

23 APR 2019

Het belang van een goede akoestiek in gebouwen is de jongste jaren alleen maar toegenomen. Uit het panelgesprek dat Intsite.be organiseerde, blijkt dat akoestiek in vrijwel alle soorten gebouwen heel wat aandacht vereist. Toch is er nog werk aan de winkel, onder meer in horecazaken, woningen en kantoorgebouwen. Wat bijvoorbeeld met het open landschapskantoor? ‘Puur akoestisch gezien zit je beter alleen, maar er zijn natuurlijk nog andere factoren.’


Hoge afwerkingsgraad voor coworkingproject

11 APR 2019

De co-working space LODGE.co bevindt zich in de kantoorgebouwen van de Groep Engie, in de Engie Kievit Tower te Antwerpen. Werken, leren, ontmoeten en vergaderen: het gebeurt bij LODGE.co allemaal in een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Open werkplekken, afgesloten bureauruimtes, vergaderzalen, een auditorium… LODGE.co biedt alles met de nodige ondersteunende diensten. Beddeleem speelde een belangrijke rol in de afwerking van het project.