Dossier: Kantoorinrichting


Kinnarps lanceert nieuwe kleuren en stoffen met focus op duurzaamheid

08 JUN 2020

De lente is in het land en dat betekent nieuwe kleuren en stoffen in de Kinnarps Colour Studio! Dit jaar voegen we enkele nieuwe aardse accentkleuren toe, zoals Pistache, Roestig Rood en Saffraan. Daarnaast lanceert Kinnarps ook enkele nieuwe stoffen die een aangenaam gevoel en levendige kleuren combineren met duurzaamheid en een opvallend onderhoudsgemak. Zo is er een gloednieuw en uniek kunstleder genaamd Joy dat ideaal is voor de zorgsector. Het kunstleder kan makkelijk worden gedesinfecteerd zonder dat het nadien moet worden gereinigd met water. Bovendien is dit kunstleder 100 % made in Belgium.


JB PROTECT: veilig op de werkvloer na COVID-19

08 JUN 2020

Na afloop van de lockdown willen we de werkplekken in onze kantoren veilig, snel en volgens de social-distancing regels, opnieuw in gebruik nemen. Beddeleem ondersteunt uw bedrijf hier maximaal in. 


Blog: tips om je merk in videocalls op de voorgrond te plaatsen

08 JUN 2020

Vanwege de coronacrisis zijn we massaal onze meetings online gaan organiseren. Fijn is dat, niet meer in de file staan en vaak werken vanuit de eigen vertrouwde woning. Maar er komen ook wat nieuwe dingen bij kijken en het is wennen. Je huis ziet er namelijk veel minder professioneel uit dan je kantoor, en het ontbreken van branding draagt niet echt bij tot je bedrijfsmissie. No Nonsense Design geeft tips om professioneel over te komen in je videocalls, met de juiste branding.


Netwerkvriendelijke kantoorinrichting voor Huawei

08 JUN 2020

Brussel, de habitat voor vele Europese diplomaten. In deze setting ging Vandebroek Interieur de samenwerking aan met designbureau MO KA. De opdracht: de kantoorinrichting voor de afdeling Public Affairs van elektronicagigant Huawei. Een totaalrenovatie met een hoog welkomgevoel.


Opnieuw naar kantoor met respect voor social distancing

26 MEI 2020

Dankzij de coronacrisis moeten we noodgedwongen anderhalve meter afstand van elkaar houden. Op kantoor is dat niet anders. Werkgevers moeten behoorlijk wat inventiviteit en creativiteit aan de dag leggen om die veilige afstand te kunnen garanderen. Dat is echter niet altijd gemakkelijk. Om werkgevers een handje te helpen, stelde kantoormeubelenleverancier Pami een checklist samen met daarin zes stappen om een kantoor in te richten met respect voor social distancing.


Deuren contactloos openen en sluiten

26 MEI 2020

Hygiëne is één van de belangrijkste zaken in ons leven. Bij het ontwerpen van steden, utiliteitsgebouwen of uw eigen privéwoning kan zelfs een deur het verschil maken als het gaat om een propere en hygiënische omgeving. dormakaba zet daarom sterk in op aanraakvrije toegangsoplossingen.


Koninklijke Ahrend presenteert: Perspectief op Nieuwe Werkrealiteit

07 MEI 2020

Hoe kan je anderhalve meter afstand op kantoor realiseren? Hoe zorg je dat medewerkers de nieuwe richtlijnen op kantoor (blijven) volgen? Welke functies vervult het kantoor in de nieuwe werkrealiteit? Hoe kunnen we effectief (blijven) thuiswerken? Deze uitdagingen staan op dit moment hoog op de agenda bij veel bedrijven en instellingen. En de tot voor kort gangbare manier van werken op kantoren gaat er in de toekomst voorgoed anders uitzien. Toonaangevend kantoorinrichter Koninklijke Ahrend deed onderzoek.


Veilig werken met gestoffeerde scheidingswanden

07 MEI 2020

Hoelang overleeft het coronavirus op meubelstoffen? Deze vraag kreeg Drisag van een klant. “Daarom contacteerden we de FOD Volksgezond. Zij konden ons en onze klanten geruststellen”, klinkt het bij Drisag.71 resultaten gevonden