Dossier: Kantoorinrichting


Koninklijke Ahrend presenteert: Perspectief op Nieuwe Werkrealiteit

07 MEI 2020

Hoe kan je anderhalve meter afstand op kantoor realiseren? Hoe zorg je dat medewerkers de nieuwe richtlijnen op kantoor (blijven) volgen? Welke functies vervult het kantoor in de nieuwe werkrealiteit? Hoe kunnen we effectief (blijven) thuiswerken? Deze uitdagingen staan op dit moment hoog op de agenda bij veel bedrijven en instellingen. En de tot voor kort gangbare manier van werken op kantoren gaat er in de toekomst voorgoed anders uitzien. Toonaangevend kantoorinrichter Koninklijke Ahrend deed onderzoek.


Veilig werken met gestoffeerde scheidingswanden

07 MEI 2020

Hoelang overleeft het coronavirus op meubelstoffen? Deze vraag kreeg Drisag van een klant. “Daarom contacteerden we de FOD Volksgezond. Zij konden ons en onze klanten geruststellen”, klinkt het bij Drisag.


Decorbouwer Deusjevoo lanceert transporteerbare microstudio op maat

30 APR 2020

Haast iedereen was de afgelopen weken thuis weleens op zoek naar de ideale plek om storingsvrij collega’s en klanten te woord te staan via een videocall of ander telewerk. Door de nieuwe transporteerbare, modulaire microstudio met speciaal luchtaanvoersysteem van Deusjevoo is dit voortaan verleden tijd. De toepassing werd ontwikkeld met de hulp van ABN en Painting with Light.


Vraag naar ergonomisch kantoormeubilair vergroot door telewerkers

30 APR 2020

Telewerken is de norm en dus zoeken mensen actief naar ergonomische oplossingen voor thuiswerk. In de digitale statistieken van Flokk tekent deze trend zich duidelijk af. De website van Flokk heeft vandaag 59,50 % meer paginabezoeken dan in februari 2020. “De impact van telewerk werd meteen zichtbaar voor ons. Bij sporadisch thuiswerk lijkt zitcomfort geen prioriteit. Nu door het coronavirus iedereen quasi continu telewerkt, zoeken werknemers en werkgevers naar ergonomisch kantoormeubilair voor thuis”, zegt Tom Clays, Country Manager voor België en Luxemburg.


Lichttips voor een productievere werkomgeving

10 APR 2020

Vanwege de wereldwijde verspreiding van COVID-19 staan we allemaal voor nieuwe uitdagingen, zowel thuis als op de werkplek. Omdat mensen worden aangemoedigd om vanuit huis te werken, is het thuiskantoor voor velen plotseling de nieuwe realiteit geworden. Studio De Schutter zet enkele lichttips voor een productievere thuiswerkomgeving op een rij.


Hoofdkantoor Fritz Hansen in een nieuw jasje

26 MRT 2020

Het bekende Deense designhuis Fritz Hansen heeft haar hoofdkantoor in Allerød, ten noorden van Kopenhagen, een complete make-over gegeven. Met een grote portie stijl ondersteunt het nieuwe interieur de verschillende activiteiten die er dagelijks in het kantoor plaatsvinden. Door in te spelen op de behoeftes van de individuele medewerkers, wordt de productiviteit, concentratie, samenwerking en kennisoverdracht op kantoor gestimuleerd.


Tervia’s: flexibel landschapskantoor met een circulaire stempel

26 MRT 2020

Met Tervia’s kreeg IT-bedrijf Remicon in september een gloednieuwe kantooromgeving ter beschikking. In dit flexibele landschapskantoor in Westmeerbeek staat circulariteit centraal. Van de vloeren over de wanden tot de verlichting: alles draagt een circulaire stempel. Samen met aannemer Beneens verzorgde a-tract architecture uit Hasselt het circulaire interieur van de voormalige KMO loods.


Blog: tips om je kantoor efficiënt in te richten

12 MRT 2020

De inrichting van je kantoor vertelt veel over jezelf. No Nonsense Design (Debora Bielen) heeft al heel wat kantoren ingericht en benadrukt dat een sterke merkbeleving niet het enige is waar aandacht aan wordt besteed. In een blog zet No Nonsense Design een aantal tips op een rij. "Onze missie bestaat er in kantoren in te richten waar werknemers zich goed in voelen, waar ze gezond kunnen werken en als gevolg productiever zullen zijn", klinkt het.65 resultaten gevonden