Dossier: Kantoorinrichting


Terugkeer van de stille werkvloer

22 MRT 2019

Met open kantoren, flexibele werkplekken en multimedia zijn we meer verbonden dan ooit. Zonder dat we ons er al te vaak bewust van zijn, eisen we met onze gesprekken en geluiden andermans ruimte op. Waar stilte verdwijnt, wordt de kans op een burn-out, depressie en zelfs alzheimer groter. En wordt welbevinden, leren, onthouden en creëren moeilijker. Ahrend brengt daarom de stilte weer terug. En eerst op plekken waar gewerkt wordt. Want met stilte presteren we beter en voelen we ons vitaler. 


intsite.be/PXL: Speels werken in C-mine Crib

27 FEB 2019

Open bureaus en afgesloten kantoorruimtes verbonden met een informele lunchplek. C-mine Crib in Genk heeft veel te bieden. Deusjevoo maakte van ongebruikte zalen boven de Euroscoop speelse werkplekken onder het motto work smart, play hard.


BBA: wie wint in categorie New Way of Working?

13 FEB 2019

Op donderdag 21 februari 2019 worden de vernieuwde prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt op Batibouw. Nieuw in de prijzenlade is de New way of working-award, voor projecten die op originele wijze een kantooromgeving invullen. Wij zetten de genomineerden op een rij.


Friendship Boat: werken op het water

11 FEB 2019

Het herbestemmen van een beruchte badboot was een uitdaging die Lucas Freire Architecture graag aanging. De gehele boot kreeg een make-over op vlak van interieur, maar ook het gebruik en de functie ervan veranderden. Friendship, een reclamebureau, had de durf om een boot in slechte staat te kopen en deze te laten omvormen tot hun flagship.


ID Talentenhuis maakt komaf met klassieke kantoorruimtes

08 FEB 2019

Michaël Bleuzé biedt met zijn project ID Talentenhuis een moderne kijk op kantoorruimtes. Dat deed hij in opdracht van HR-specialist IDpunt in Waregem.