Kantoorinrichting

Dossier: Kantoorinrichting


Vernieuwd Stadskantoor 1 Tilburg in 2021 in gebruik genomen na 3 jaar intensieve verbouwing

30 NOV 2021

In Februari 2021 was de verbouwing van het nieuwe stadskantoor klaar. In 2018 werd het oude gebouw, een ontwerp uit de jaren 70 van Kraaivanger Architecten gestript tot op het betonnen skelet. Deze centrale kolom van 9 verdiepingen hoog werd in het nieuwe ontwerp van Dedrie architecten aangekleed met hoogwaardige en duurzame materialen (Natuursteen, glas, hout beton, gietvloeren, …) . Het stadsbestuur had ook beslist tot  investering in een Breaam Excellent Certificaat gebouw.


5 onverwachte plekken voor je home office

25 OKT 2021

De trend naar kleiner wonen is al enkele jaren geleden ingezet en dus is het steeds meer zoeken naar een vrij hoekje in huis om een werkplek te installeren. Gelukkig sta je niet alleen in deze missie en denken de experts van Camber met je mee. Want met een slimme (her)inrichting van je kamer tover je een op het eerste gezicht onmogelijk stukje huis om tot vaste home office. Bye bye keukentafel!


Van kantoor naar droomkantoor

23 SEP 2021

Van kantoor naar droomkantoor met de vernieuwde Oxford™ en Pluralis™ van Fritz Hansen. De Pluralis™ tafel en de elegante Oxford™ stoel werden in een nieuwe jasje gestoken.


Schrijf je in voor boeiend webinar rond het 'Kantoor van de Toekomst'

27 AUG 2021

Onder meer, maar niet alleen omwille van COVID-19, ziet het kantoor van morgen er totaal anders uit dan het kantoor van tien jaar geleden. En zal onze werkomgeving binnen tien jaar er weer totaal anders uitzien. Principes van het nieuwe werken raken steeds beter ingeburgerd en ook in kantoren is de circulaire aanpak niet langer weg te denken. Redactiebureau Palindroom brengt in dit gratis en interactief webinar acht specialisten samen die hun visie geven over hoe het kantoor van de toekomst er moet en zal uitzien. Het webinar is een initiatief van drie bedrijven die elk vanuit hun eigen invalshoek concrete invulling geven aan het kantoor van de toekomst: JUUNOONNOF en ERCO. Inschrijven voor het webinar - op 28 september van 11u tot 12u30 - kan via deze website.


Een versterkend, industrieel kantoor voor PUUR interieurarchitecten

23 AUG 2021

Met het concept ‘Arsenale’ in het achterhoofd begon PUUR interieurarchitecten aan de renovatie van zijn nieuwe kantoorruimte. Een industriële ruimte met een ruw en circulair materialenpalet is het resultaat. “Het kantoor helpt ons in wat we doen. Dat is exact wat we willen bereiken voor al onze klanten: een versterkend interieur.” PUUR interieurarchitecten is met zijn eigen kantoor in Antwerpen genomineerd voor de ARC21 Interieur Award. Eerder raakte al bekend dat het kantoor de longlist van de Nederlandse prijs haalde, maar nu is PUUR weer een stapje dichter bij een award als een van de drie genomineerden.


Van werfunit tot inspirerende werkplek

17 AUG 2021

Begin augustus opende bouwbedrijf Mathieu Gijbels de deuren van een bijzondere vergader- of werkplek, ‘het boshuis’. Een werkplek in het groen naast het bedrijf ver weg van een wifi-netwerk en andere afleidingen. Het bouwbedrijf, dat hiervoor samenwerkte met interieurspecialist Deusjevoo/UPspace uit Genk, lanceert hiermee haar aanpak om in de nasleep van de coronapandemie te werken aan de mentale en fysieke fitheid van haar medewerkers.  


De terugkeer naar kantoor

16 AUG 2021

De één ziet de terugkeer naar het werk als het begin van de bevrijding, de ander blijft liever veilig thuis. Bedrijven zoeken naar de gulden middenweg. Hoe integreren we ‘het nieuwe werken’ in het kantoor van morgen? We staan allemaal voor een heuse uitdaging. Drisag helpt een handje met enkele praktische tips.


Xcelirate in Barcelona van Lagranja Design: All Fun and Some Work

10 AUG 2021

Popcultuur, een vleugje ironie en een megadosis fun kenmerken de nieuwe kantoren van Xcelirate in Barcelona. Xcelirate is een groeiende leverancier van digital entertainment content met een wereldwijd bereik. Veel medewerkers werken van thuis uit op afgelegen locaties. In een stap om het bedrijf vooruit te helpen en getalenteerde jonge programmeurs aan te trekken, besloot het bedrijf een hub te openen in Barcelona, een stad die bekend staat om zijn digitale start-upcultuur en fantastische levensstijl. Lagranja Design nam het ontwerp op zich.121 resultaten gevonden