Kantoorinrichting

Dossier: Kantoorinrichting


Kinnarps zet NMBS op juiste spoor

07 JUL 2021

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, beter gekend onder het acroniem NMBS is verantwoordelijk voor het treinverkeer in België. Om hun administratieve diensten te ondersteunen werd een zone in het welgekende gebouw aan de Frankrijkstraat in Brussel onder handen genomen. NMBS werkte hiervoor samen met Working Tomorrow en Kinnarps, wat resulteerde in een aantrekkelijke en dynamische werkomgeving voor ruim 170 medewerkers.


Werken tussen kunst in oude snoepfabriek

01 JUL 2021

In Gent is zopas buro.532 geopend, een nieuwe coworking space in een bijzonder gebouw van 1600 m2 op de Rooigemlaan. Het pand deed in de jaren ’40 dienst als snoepfabriek. Confiserie LUX was een begrip in Gent en ver daarbuiten, en leverde Engelse drop en caramel Toffees over heel het land.


Econic bureaustoel: een project van lange adem

29 JUN 2021

Ongeveer 24 maanden geleden ontsproot bij Drisag het idee om een ecologische bureaustoel te ontwikkelen. Het resultaat is Econic, een Drisag design waar circulariteit centraal staat. Maar hoe begin je hieraan? En welke fasen werden doorlopen? Het ontwerpteam vertelt er graag alles over.


Een ergonomisch verantwoorde noodwerkplek

22 JUN 2021

Werkhouding, werkplekinrichting en workout/meer beweging. Deze drie W’s zorgen dat je op een gezonde manier kan thuiswerken. Een goed ingerichte werkplek zorgt ervoor dat je in een goede houding kan werken en meer beweging en afwisseling van houding stimuleert je bloedcirculatie waardoor je alerter en langer gefocust blijft. Ergo Comfort zet enkele tips op een rij.


Hoe je thuis op het werk haalt en andersom

18 JUN 2021

Binnenkort keren we wellicht terug naar de werkvloer, maar onze home office zal een belangrijke rol blijven spelen. Met een hybride vorm van werken in het vooruitzicht, zijn we op zoek naar een volledig uitgeruste werkomgeving, zowel thuis als op kantoor. Ethnicraft verdiepte zich de laatste jaren in de trends op de werkvloer en merkte dat deze vandaag steeds meer tegen die uit de woonwereld aanleunen.


Gezellig buiten werken

15 JUN 2021

De toekomst van kantoorruimtes zag er nog nooit zo vrolijk uit. Bye bye universele bureaus en 9 to 5 jobs, hallo goed doordachte werkplekken waar gezondheid, welzijn en samenwerking gedijen. Meubelontwerper Extremis geeft tips voor een gezellige buitenwerkomgeving.​


Thuiswerken, dat vreet energie

08 JUN 2021

Corona kan een behoorlijke impact hebben op ons mentaal welzijn. We verbleven een lange tijd in onze huizen met beperkt sociaal contact, zowel zakelijk als familiaal. We mogen alweer een aantal zaken meer door enkele versoepelingen. En de vooruitzichten zien er rooskleurig uit. Maar thuiswerken blijft nog steeds de norm. Mensen voelen zich eenzaam, hebben stress en zijn uitgeput. Het duurt nu al meer dan een jaar en we snakken terug naar de bruisende werkvloer. Kortom er heerst ‘thuiswerkmoeheid’. Hoe krik je het mentaal welzijn van je medewerkers op? Drisag zet een aantal tips op een rij.


Beddeleem drukt stempel op Iris Tower (Sint-Joost-ten-Node)

11 MEI 2021

In opdracht van Ghelamco heeft Beddeleem de inrichtingswerken verzorgd van de Iris Tower, de nieuwe hoofdzetel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan het Sint Lazarusplein in Brussel. Iris Tower is de nieuwe naam van de voormalige Silver Tower. Het elegante kantorencomplex biedt nu plaats aan 2000 ambtenaren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel en de dienst Fiscaliteit. Met zijn 137 meter is de toren een van de hoogste gebouwen van Brussel en bepaalt hij mee de skyline van de hoofdstad.112 resultaten gevonden