Dossier: Akoestiek


Akoestische oplossingen brengen dynamiek in de ruimte

10 SEP 2019

Geluid is overal en iedereen komt er dagelijks mee in aanraking. Akoestische oplossingen zijn dan ook heel erg belangrijk bij zowel het ontwerp en de constructie als de aankleding van gebouwen. Door de geluidskwaliteit merkbaar te verbeteren, creëer je een gezondere auditieve situatie, betere communicatie en verhoogde productiviteit. Gordijnen en panelen zijn bovendien relatief eenvoudig in te passen in ieder ontwerp en kunnen dus esthetische ‘ear-catchers’ zijn die je ruimte mee vorm geven. Akoestische producten hoeven niet saai en omslachtig te zijn, toch?


Nieuwe bistro is esthetisch en akoestisch een schot in de roos

02 SEP 2019

Een oud pand in Ekeren werd volledig gerenoveerd voor de nieuwe bistro ‘Laet het smaken’. Shock Interiors nam het interieurontwerp op zich en voorzag een belangrijke akoestische luik in het plan, met als doel zowel voor geluidsabsorptie te zorgen in de ruimte zelf, als voor geluidsisolatie ten opzichte van de bovenliggende units. Om dit te realiseren werd een beroep gedaan op de producten van DOX Acoustics.


In het restaurant staat ook akoestiek op het menu

28 AUG 2019

Het is niet enkel het eten dat van een restaurant een succes maakt. De totale beleving is soms minstens evens belangrijk. En daarmee wordt niet enkel de inrichting bedoeld, maar ook de akoestiek. Peter Van Vlasselaer van brasserie-restaurant Klein Zoersel zag in zijn verhuis naar een nieuw pand de ideale kans om komaf te maken met het punt waarover nogal wat klanten klachten hadden: de nagalm. De oplossing vond hij in de plafondplaten Rigitone® 8-15-20 Super van Gyproc®.

 


Nieuwe designoplossingen winnen prestigieuze Duitse designprijs

26 AUG 2019

De nieuwe serie designoplossingen van Troldtekt - waarmee architecten akoestiek kunnen combineren met interieurontwerp - heeft een ICONIC AWARD 2019 gewonnen. De prestigieuze Duitse designprijs wordt uitgereikt door de German Design Council tijdens een prijsuitreiking in München in oktober 2019.


Kwalitatieve, stabiele panelen lossen nagalmprobleem in sporthal op

26 AUG 2019

De grote sporthal van de Campus Watersportbaan van de Artevelde Hogeschool in Gent kampte met nagalm. Licence to Build Architects koos voor Type M Light Line, een gloednieuw product van Print Acoustics by Triplaco, om hier komaf mee te maken. Dit hoogwaardig, impactbestendig en duurzaam absorptiepaneel is uitstekend geschikt voor sportinfrastructuurwanden. En dankzij het rustig, esthetisch patroon is de sportzaal er ook een stuk mooier op geworden.