Dossier: Akoestiek


Hunter Douglas Architectural HeartFelt® Baffles wint de Red Dot award

07 MEI 2020

Hunter Douglas Architectural wint een prestigieuze internationale designprijs voor haar innovatieve HeartFelt® Baffles plafondsysteem. De Red Dot award in de categorie Product Design volgt amper twee jaar nadat het, toen pas uitgebrachte, HeartFelt® modulaire viltplafond werd erkend in de Red Dot Best of the Best awards.


Blog: Een aangename werkomgeving, ook voor thuiswerkers

27 APR 2020

Met de aangepaste maatregelen naar aanleiding van het coronavirus (COVID-19) is telewerken op dit moment de norm. Over heel het land sporen werkgevers hun medewerkers aan om van thuis uit te werken, indien de functiebeschrijving dat toelaat. En dat vraagt om heel wat flexibiliteit, zowel van de werkgever als van de werknemer. Dox Acoustics benadrukt het belang van akoestiek tijdens het thuiswerken en reikt enkele oplossingen aan.


Akoestische panelen van Print Acoustics in chocoladefabriek Baronie in Brugge

27 APR 2020

Akoestisch absorberende panelen van Print Acoustics type Db sieren de buitenwanden van de extra volumes in de shop en eetruimte van chocoladefabriek Baronie in Brugge. Om het akoestische comfort van het personeel en de bezoekers van de twee grote en weinig geluidsabsorberende ruimtes te verhogen, achtte architectenbureau VK Architects & Engineers het gebruik van dit hoogwaardige akoestische materiaal hoognodig.


Print Acoustics stelt nieuwe reeks panelen voor

31 MRT 2020

Print Acoustics presenteert een gloednieuwe reeks akoestisch decoratieve panelen. De reeks wordt voorgesteld tijdens Architect@Work in Luxemburg, Brussel, Rotterdam en Parijs. Door de coronacrisis werden sommige Architect@Work-beurzen uitgesteld. Voor een aantal van hen is er nog geen nieuwe datum bekend. De laatste updates vind je steeds op de officiële website.


Onzichtbare akoestische oplossing voor De Roma

17 MRT 2020

Tijdens de zomer van 2017 werden zowel de geluidsinstallatie als de akoestiek van concertzaal De Roma in Borgerhout onder handen genomen. Half werk mocht het niet worden. Geluidsversterking en akoestiek horen nu eenmaal bij elkaar en om akoestiek onder handen te nemen, heb je een plan nodig. Daarvoor ging De Roma te rade bij Amptec en ShowTex.


Troldtekt presenteert akoestische designoplossingen op Architect at Work Luxemburg

19 FEB 2020

Troldtekt heeft maar liefst 9 nieuwe akoestische designoplossingen geïntroduceerd. In april kunt u op Architect at Work in Luxemburg kennis maken met deze nieuwste designoplossingen.


Het belang van een goede akoestiek op kantoor

05 FEB 2020

Het klinkt u ongetwijfeld wel bekend in de oren: pratende collega’s, telefoongesprekken aan het bureau, het geluid van de printer, het zoemen van computers, sterk aanwezige ventilatie, enzovoort. Geluidsoverlast op kantoor en het daarbij horende gebrek aan privacy, is een ergernis van vele werknemers. Een degelijke akoestiek op kantoor is dan ook een must.


Geluidsabsorberend textiel dat het daglicht doorlaat

10 DEC 2019

Gordijnstoffen die geluid absorberen zonder het daglicht tegen te houden? Ze bestaan wel degelijk, bij Does It Hertz. Je kiest er tussen twee kwaliteiten, Acoustic Sheer CS of Acoustic Sheer CS Light, die beiden licht van gewicht, doorschijnend en brandvertragend zijn volgens de strenge Europese norm voor gordijnstoffen (EN 13773 klasse 1). 95 resultaten gevonden