Akoestiek

Dossier: Akoestiek


Dokwest 29: beleef akoestiek in al haar aspecten

05 OKT 2020

Ben je van plan om de nagalmtijd in een ruimte te optimaliseren? Spring dan zeker eens binnen bij Dokwest 29 aan Het Eilandje in Antwerpen, een splinternieuwe showroom en ontmoetingsruimte met akoestiek als rode draad. Asona, Zumi, Xinnix, Print Acoustics en Sika tonen er toegepaste vernieuwende producten die akoestische performantie en esthetiek combineren. “Hier ontdek en ervaar je akoestische toepassingen visueel én auditief”, klinkt het.


MINI showroom van BMW DeJonckheere verfraaid met akoestische panelen van Print Acoustics

10 SEP 2020

Akoestische platen van Print Acoustics by Triplaco sieren de centrale lift- en trapkernen van de toren waarin de nieuwe MINI showroom van BMW Dejonckheere in Roeselare zich bevindt. Het plaatmateriaal, geïnstalleerd door Decorteam Meuleman, moet de nagalm in het vier verdiepingen tellende gebouw verbeteren. De toonzaal is onderdeel van de nieuwe site van BMW Dejonckheere naar het ontwerp van architectenbureau B2Ai


Print Acoustics by Triplaco als partner voor akoestische oplossingen op maat

12 AUG 2020

Print Acoustics by Triplaco is niet meer weg te denken uit de wereld van de akoestiek. Het bedrijf uit Harelbeke is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch absorberende panelen, deuren en vrijstaande elementen. Kristoff Ver Eecke, directeur van Print Acoustics by Triplaco, praat dan ook graag over de meerwaarde van hun producten. “Wij bieden oplossingen voor de veeleisende ontwerper en zien aannemers als partners van een kwalitatieve geïntegreerde oplevering.”


COUST acoustics lanceert afwasbare doek VASK

27 MEI 2020

Afwasbaar en akoestisch absorberend geen goede combinatie? COUST acoustics bewijst met VASK dat dit allerminst het geval is! De afwasbare doek bewaart de akoestische prestaties van de producten volledig en kan op alle panelen en schermen van de firma worden aangebracht.


Hunter Douglas Architectural HeartFelt® Baffles wint de Red Dot award

07 MEI 2020

Hunter Douglas Architectural wint een prestigieuze internationale designprijs voor haar innovatieve HeartFelt® Baffles plafondsysteem. De Red Dot award in de categorie Product Design volgt amper twee jaar nadat het, toen pas uitgebrachte, HeartFelt® modulaire viltplafond werd erkend in de Red Dot Best of the Best awards.


Blog: Een aangename werkomgeving, ook voor thuiswerkers

27 APR 2020

Met de aangepaste maatregelen naar aanleiding van het coronavirus (COVID-19) is telewerken op dit moment de norm. Over heel het land sporen werkgevers hun medewerkers aan om van thuis uit te werken, indien de functiebeschrijving dat toelaat. En dat vraagt om heel wat flexibiliteit, zowel van de werkgever als van de werknemer. Dox Acoustics benadrukt het belang van akoestiek tijdens het thuiswerken en reikt enkele oplossingen aan.


Akoestische panelen van Print Acoustics in chocoladefabriek Baronie in Brugge

27 APR 2020

Akoestisch absorberende panelen van Print Acoustics type Db sieren de buitenwanden van de extra volumes in de shop en eetruimte van chocoladefabriek Baronie in Brugge. Om het akoestische comfort van het personeel en de bezoekers van de twee grote en weinig geluidsabsorberende ruimtes te verhogen, achtte architectenbureau VK Architects & Engineers het gebruik van dit hoogwaardige akoestische materiaal hoognodig.


Print Acoustics stelt nieuwe reeks panelen voor

31 MRT 2020

Print Acoustics presenteert een gloednieuwe reeks akoestisch decoratieve panelen. De reeks wordt voorgesteld tijdens Architect@Work in Luxemburg, Brussel, Rotterdam en Parijs. Door de coronacrisis werden sommige Architect@Work-beurzen uitgesteld. Voor een aantal van hen is er nog geen nieuwe datum bekend. De laatste updates vind je steeds op de officiële website.100 resultaten gevonden