Dossier: Akoestiek


Douchen in stilte

19 APR 2019

Dankzij de ruime keuze antisliptegels wordt in de douche stappen en het douchen zelf een stuk veiliger. Ook akoestische isolatie is een essentieel criterium voor het comfort van een woning. Geluiden tijdens het gebruik van de douche kunnen echte geluidsoverlast worden. Dat is een probleem waarmee architecten, badkamerontwerpers en loodgieters regelmatig te maken krijgen. In hotels, bejaardentehuizen, ziekenhuizen en flatgebouwen is akoestische isolatie in douches nog belangrijker dan in alleenstaande huizen. De douche-elementen van JACKOBOARD® Aqua in geëxtrudeerd polystyreenhardschuim (XPS) zijn een uitstekende oplossing.


Akoestische isolatie geeft rust

19 APR 2019

We wonen steeds kleiner en dichter op elkaar. Zeker in appartementen en gesloten bebouwingen zorgt dit voor frustratie. Geluidsoverlast door luide voetstappen of schuivende meubels doet de spanningen weleens oplopen. Herkenbaar? Dan bent u vast op zoek naar een goede akoestische isolatie die u rust schenkt. Met houtvezelisolatie van PAVATEX geniet u weer van de stilte.


Akoestisch comfort op kantoor met JB QBE en JB PURE 100

17 APR 2019

Wat bepaalt een goede werkomgeving? Wanneer kunnen we het beste en het meeste werk verzetten? Welke factoren spelen hierin een rol? Uit onderzoek is gebleken dat een goede ruimteakoestiek de belangrijkste rol speelt bij een aangename werkomgeving. Het gevoel van privacy volgt kort erna op de tweede plaats. Andere factoren zijn licht, ergonomie van de werkplek, sfeervolle werkomgeving, ICT-faciliteiten, binnenklimaat en een opgeruimde en schone werkplek.


Kies geluidsisolerende beglazing met 'Acoustics App'

17 APR 2019

AGC Glass Europe lanceert een nieuwe applicatie waarmee de gebruikers, al naar gelang de geluidslast in hun omgeving, kunnen bepalen welke geluidsisolerende beglazing voor hen het best geschikt is. De "Acoustics App" kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.


Akoestische panelen met geïntegreerde verlichting

17 APR 2019

Met zijn decoratieve akoestische panelen slaat ZUMI twee vliegen in één klap: de panelen kunnen niet alleen de ruimte akoestisch onderbouwen, maar dankzij de geïntegreerde verlichting verhoogt de oplossing ook het comfortgevoel van de mensen in de ruimte.