Akoestiek

Dossier: Akoestiek


Nieuwe kantoren met akoestisch absorberende wanden

12 JAN 2021

Pollet Group, gespecialiseerd in onder andere waterbehandeling met wereldwijde activiteiten, heeft in Waregem geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantorencomplex met verschillende vergaderzalen. Het ontwerp is van de hand van Atelier voor Architectuur Maes & De Busschere en interieurarchitecte Stephanie Laporte. Het  resultaat is een zeer strak, tijdloos gebouw met zowel binnen als buiten houtaccenten lateffect en veel aandacht voor akoestiek.


Artistieke akoestiek: een knipoog naar Mondriaan

02 DEC 2020

Anyway Doors wilde de akoestiek op hun werkplek verbeteren door het plaatsen van geluidsabsorberende panelen. Hierdoor verbeteren ze de leefbaarheid en verstaanbaarheid in deze ruimte. Ze kwamen zelf met het idee om deze panelen onder te dompelen in accentkleuren. Drisag profileerde zich als ideale partner om het idee in uitvoering te brengen.


Akoestiek prioriteit in nieuwe kantoren en toonzaal Van Hulle Bouwservice

02 DEC 2020

Van Hulle Bouwservice uit Tielt vierde in 2019 zijn 75ste verjaardag en investeerde in een nieuwbouw om deze mijlpaal extra in de verf te zetten. Het bedrijf, onder leiding van  zaakvoerder Stefaan Van Hulle, is naast gekende leverancier bouwmaterialen ook een afwerkingsbedrijf  geworden voor onder andere wanden en plafonds. Dat akoestiek een van de prioriteiten is in de nieuwbouw, bewijst de aanwezigheid van Print Acoustics en Woodcoustics doorheen het hele gebouw.


Een nieuwe kijk op houtwol

16 NOV 2020

Wat duurzame akoestische oplossingen betreft, heeft Knauf een sterke reputatie opgebouwd. De Organic-lijn staat dan ook gekend om haar combinatie van akoestiek en design. Met de integratie van Heraklith-panelen maakt Knauf zijn geluidsabsorberende aanbod nog ruimer én veelzijdiger. Zo vinden architecten, interieurontwerpers en projectontwikkelaars voor elke vraag en elke ruimte de gewenste akoestische oplossing. Een nieuwe commerciële unit binnen Knauf richt zich specifiek tot deze markt.


COUST acoustics introduceert akoestische phone booths

12 NOV 2020

Met hun open constructie en maximale geluidsabsorptie bezorgen de onlangs gelanceerde phone booths van COUST acoustics iedere gebruiker een uniek werkervaring. De specialist in ruimteakoestiek ontwierp twee modellen: de ophangbare COUST box en de vrijstaande COUST booth.


Functioneel akoestisch meubilair voor een gezond binnenklimaat

02 NOV 2020

Een geslaagde inrichting draait niet alleen rond het aanwezige kleurenpalet, de natuurlijke lichtinval of materiaalkeuze. Een goede akoestiek is eveneens van essentieel belang voor een aangenaam en rustgevend interieur. Maar wat als u de brug kon slaan tussen een mooie, praktische vormgeving en een optimale akoestiek met akoestisch meubilair? Dox Acoustics boog zich over de vraag.


Dokwest 29: beleef akoestiek in al haar aspecten

05 OKT 2020

Ben je van plan om de nagalmtijd in een ruimte te optimaliseren? Spring dan zeker eens binnen bij Dokwest 29 aan Het Eilandje in Antwerpen, een splinternieuwe showroom en ontmoetingsruimte met akoestiek als rode draad. Asona, Zumi, Xinnix, Print Acoustics en Sika tonen er toegepaste vernieuwende producten die akoestische performantie en esthetiek combineren. “Hier ontdek en ervaar je akoestische toepassingen visueel én auditief”, klinkt het.


MINI showroom van BMW DeJonckheere verfraaid met akoestische panelen van Print Acoustics

10 SEP 2020

Akoestische platen van Print Acoustics by Triplaco sieren de centrale lift- en trapkernen van de toren waarin de nieuwe MINI showroom van BMW Dejonckheere in Roeselare zich bevindt. Het plaatmateriaal, geïnstalleerd door Decorteam Meuleman, moet de nagalm in het vier verdiepingen tellende gebouw verbeteren. De toonzaal is onderdeel van de nieuwe site van BMW Dejonckheere naar het ontwerp van architectenbureau B2Ai103 resultaten gevonden