Akoestiek

Dossier: Akoestiek


Print Acoustics levert akoestische panelen voor sportcomplex in Oman

05 MEI 2021

Print Acoustics heeft meer dan 1000 m² hoogwaardige akoestische panelen geleverd voor de Sultan Qaboos Academy for Police Sciences, vroeger gekend als de Royal Oman Police Academy. Het totale project betreft een indrukwekkende vastgoedontwikkeling gedaan van 24 km².


Akoestische oplossingen voor coworking spaces

03 MEI 2021

Met de veranderende omstandigheden en thuiswerk zullen steeds meer bedrijven ervoor kiezen om niet langer een kantoor te kopen of te huren, maar gebruik te maken van coworking spaces. Dat biedt alle voordelen van een kantoor zonder de extra overhead kost. Vandaar dat de traditionele open office spaces gradueel plaats zullen maken voor de flexibiliteit van een coworking space.


MEISTER-akoestiekpaneel wint Red Dot Award

27 APR 2021

MeisterWerke heeft met succes meegedaan aan de Red Dot Award: Product Design 2021. Een internationale jury bekroonde het vilten akoestiekpaneel MeisterPanels. style met een Red Dot die voor designs van hoge kwaliteit staat.


Verbeter de akoestiek in de vergaderzaal: concrete oplossingen

13 APR 2021

Misschien vraag je je af hoe het nu ook weer voelde om met veel mensen tegelijk een meeting te houden in een vergaderzaal. Vergaderingen vinden nu meestal virtueel of met slechts enkele personen plaats. Het zal dus een hele aanpassing zijn wanneer we allemaal terug op kantoor zijn. En daar speelt ook akoestiek een grote rol in. In dit artikel bespreekt DOX Acoustics de gevolgen van een slechte akoestiek in een vergaderzaal en hoe je die verhelpt. 


Bijna Energie Neutraal schoolgebouw met aandacht voor akoestisch binnenklimaat

30 MRT 2021

Meer dan een jaar nu al betrekken de 300 leerlingen, leraars en directie de nieuwe gebouwen van de Stedelijke Basisschool Zuid te Stasegem, Harelbeke. Het stadbestuur koos bewust voor een BEN-school maar wilde omwille van het pedagogisch concept (co-teaching en klasoverschrijdende werking) vooral ook een open gebouw met grote polyvalente ruimte en grotere klasruimtes. 


Securex kiest voor een stijlvol kantoorinterieur met Drisag

26 MRT 2021

Na maar liefst 60 jaar was de bestaande hoofdzetel van Securex, een internationaal HR-bedrijf, dringend toe aan vernieuwing. Een nieuwbouw vervangt de oude hoofdzetel. Deze state of the art nieuwbouw is een kantoorgebouw met technische inventiviteit, waar duurzaamheid, flexibiliteit en modulariteit centraal staan. 


Drie manieren om reststoffen ecologisch in te zetten

11 MRT 2021

Dagelijks verbruiken we enorme hoeveelheden stof en leder in onze stoffenproductie. Maar wat met overtollig stof op de rol? Of wat met onaangeroerd stof op de snijtafel? Drisag laat deze reststoffen niet verloren gaan.


Een landschapskantoor als een rustige en veilige werkplek

23 FEB 2021

Landschapskantoren verliezen de laatste tijd steeds meer aan populariteit. De redenen? Een landschapskantoor biedt niet altijd de beste akoestiek, waardoor de productiviteit in het gedrang komt. Bovendien is het in het nieuwe normaal van essentieel belang om op veilige afstand van je collega’s te werken. 112 resultaten gevonden