Natuursteen

Dossier: Natuursteen


Dekton verrast met karaktervolle dessins

02 MRT 2020

Uitgesproken structuren kunnen weer. Was het jaren de trend om een natuursteen te kiezen met een zachte en subtiele adering, dan zien we vandaag een verschuiving naar karaktervolle dessins. Stenen met een mooie tekening spelen een glansrol in de ruimte waar ze geplaatst worden. En van een keukenaanrecht maken ze een pièce de résistance.  We hechten meer en meer belang aan een natuurlijke look & feel in onze interieurs. Natuurstenen zijn dan ook helemaal in. Vandaag mogen die opvallende kleuren hebben, en zelfs drukke patronen vertonen.


Trendalert: stoere steenstrips

04 DEC 2019

Een gevel of wand in natuursteenstrips geeft je woning pit en voorziet het van een stevig - eerder robuust - uiterlijk! Perfect dus om een industrieel of modern interieur net dat opkikkertje te geven en de brute echtheid van de natuur te laten integreren. Maar ook in landelijke, rustieke omgevingen haal je met een wand of gevel in steenstrips een ware eyecatcher in huis.


Architectenbureau Verfaillie-Boucquet renoveert charmante kaleihoeve

03 DEC 2019

In de gerenoveerde Kaleihoeve in Bavikhove kan je terecht voor feesten zoals babyborrels en huwelijken, tot teambuildings of klantenevents. Er is een volledig ingerichte feestzaal,  binnenzwembad en een tuin in landelijke stijl. Wie graag feest tot in de vroege uurtjes, kan overnachten in een van de charmante gastenkamers, of boekt een langer verblijf in de vakantiewoning op hetzelfde domein. Het ontwerp is van de hand van architectenbureau Verfaillie-Boucquet.


Interieurarchitecten bezoeken Carrara

16 AUG 2019

Een 20-tal architecten en interieurarchitecten, uit heel Europa, mocht van 2 tot 5 juni op studiereis naar Carrara. Die stad in Noord-Italië geldt als het epicentrum van de marmerindustrie. En net daarin schuilt een gevaar. Kan een materiaal met zoveel traditie nog toekomst hebben?


BTL Terrazzo-collectie breidt uit met 6 nieuwe designs

11 JUL 2019

Ook in 2019 bepalen de nieuwe designs en kleuren van de BTL Terrazzo-reeks van Beltrami de trend. Met blikvangers als BTL Verde Alpi (in eigentijdse groentinten), BTL Star Black (mix van zwart met bruin-oranje aardetinten) of BTL Nougat (ludieke kleurencombinatie) brengt deze kwaliteitsvolle Terrazzo-collectie warmte, speelsheid en een vleugje nostalgie in huis.


Sinai Pearl geeft kantoorgebouw op luchthaven extra cachet

03 JUL 2019

In een voormalige terminal op Brussels Airport is het complex ‘Passport’ verrezen: een state-of-the-art kantoorgebouw waar onder meer KPMG en Microsoft vestigingen in hebben ondergebracht. Jaspers-Eyers Architects zorgde voor het ontwerp. In het interieur springt de vloer-en trapbekleding meteen in het oog. Het gebruik van de Egyptische kalksteen Sinai Pearl van Beltrami Natural Stone heeft daarin een belangrijke rol gespeeld.


Drie Belgische interieurarchitecten 'On The Road to Marmo+Mac'

20 JUN 2019

On The Road to Marmo+Mac is een internationale conferentie voor ontwerpers die werken met Italiaanse natuursteen. Een selecte groep professionals, van over de hele wereld, mocht van 5 tot en met 10 mei afreizen naar Verona. Vandaar trok het gezelschap naar talloze groeves en architecturale monumenten. De Nationale federatie Natuursteenbewerkers, een onderdeel van de Cluster Complementaire Bedrijven van Confederatie Bouw, selecteerde drie Belgische interieur architecten die aan deze studiereis konden deelnemen.


Beltrami introduceert Fossil Stone

25 APR 2019

Beltrami Natural Stone pakt dit jaar op Architect@Work uit met een bijzonder en exclusief product uit de fossiele laag van de Kilkenny Limestone groeves. Deze Ierse groeves in Blauwe Hardsteen zijn eigendom van de Brachot-Hermant Group, waartoe ook Beltrami Natural Stone behoort.12 resultaten gevonden