Authentieke warmte met een vleugje drama voor nieuwste natuursteen- en tegeltrends

intsite | Authentieke warmte met een vleugje drama voor nieuwste natuursteen- en tegeltrends
  •   21 mrt 2019

Verde Levanto - Brosso Vecchio (© Beltrami)

Interieur- en stijltrends evolueren voortdurend. Ook voor 2019-2020 staan er heel wat nieuwigheden ongeduldig te trappelen om jouw keuken, badkamer of andere woonruimtes te inspireren met hun niet te evenaren charme en eigenzinnige karakter. Beltrami zocht uit hoe deze nieuwe woontrends zich vertalen naar vloer- en wandbekleding, en naar de meest passende natuursteen- en tegeltrends voor 2019.

Living Coral, de trendkleur van 2019

Waar de kleur roze ons interieur de voorbije jaren omhelsde als een rustgevende bondgenoot, is deze gemoed strelende aanwezige in 2019 uitgegroeid tot een volwassen geworden kleur die streeft naar zowel speelsheid als authenticiteit. Dit vertaalt zich in een variatie aan warme aardetinten waarbij Living Coral werd uitgeroepen tot de trendkleur van 2019. Je kan Living Coral het best omschrijven als een optimistisch koraaloranje met een roosrode en gouden ondertoon.

Deze trendkleur van 2019 staat symbool voor onze nood aan warmte, speelsheid en authenticiteit. Drie eigenschappen die we ook terugvinden in de nieuwste natuursteen- en tegeltrends voor 2019.

Zachte kleuren met uitbundige accenten

In 2019 is er naast aardse zachtheid als stabiele ondertoon, een flink streepje drama en contrasterende uitbundigheid. Kleurrijke accenten, koude metallicas met structuur, zware geribde stoffen, donkerkleurige hoogglans en kranen in geborstelde of glanzende messing: het zijn enkele karaktervolle blikvangers die leven brengen binnen de rust van de huiselijke cocon.

De kleur die zich hierbij als een vis in het water voelt, is blauw. Maar ook groen blijft ons interieur bepalen, zij het dan meer in afgeleide tinten zoals geelgroen, kakigroen, mosgroen of muntgroen.

Natuursteen in trendkleuren

Als groothandel in natuursteen en specialist in woontrends inspireert Beltrami jou met volgende pareltjes voor vloeren, wanden of als interieurbekleding: uitgesproken marmers in aarde- en terracottatinten, natuursteen in beige, greige, nude, perzik, koraal of roze, blauwe natuursteen en groene natuursteen.

Speelsheid in combinaties

Speelsheid vind je niet enkel terug in het materiaal op zich, maar ook in de combinatie van verschillende materialen en afwerkingen. In de nieuwste natuursteen- en tegeltrends voor 2019 vertaalt deze speelsheid zich onder andere in een mix en match aan lengtes, breedtes, diktes en soorten afwerkingen van tegels. Beltrami adviseert dan ook om te durven mixen met vormen en texturen.

Authenticiteit en natuursteen ‘van bij ons'

Waar er tot enkele jaren terug nog gestreefd werd naar de ultieme perfectie en het witste marmer met de minste adering, wil Beltrami vandaag weer helemaal terug naar onze oorsprong. Vaarwel schijnbare perfectie, welkom brute echtheid. Authenticiteit is hier het sleutelwoord dat leidt langsheen ruwe oppervlakken, echte structuren, en materialen die hun verhaal vertellen doorheen de tijd.

Dat natuursteen met haar eeuwenoude en grillige karakter hier de nagel op de kop slaat, hoeft geen uitleg. Beltrami kiest daarenboven steeds meer bewust voor materialen ‘van bij ons'. De stijgende vraag naar Europese natuursteen sluit hier naadloos bij aan.

Stone Gallery

Beltrami bouwde de Stone Gallery waar je je kan vergapen aan meer dan 800 exclusieve natuursteenplaten en de pracht die de natuur ons biedt. Naast de platenhal vind je in binnen- en buitenshowroom de meest recente natuursteen- en tegeltrends voor 2019. Ook klassiekers zoals onder andere onze Belgische en Ierse Blauwsteen vind je er in een eindeloos aanbod aan afmetingen en afwerkingen terug.

Bron: Beltrami