Terugkeer van de stille werkvloer

Terugkeer van de stille werkvloer

intsite | Terugkeer van de stille werkvloer
  •   22 mrt 2019
  • Niels Rouvrois

Inspiration Center Amsterdam
Ahrend

Met open kantoren, flexibele werkplekken en multimedia zijn we meer verbonden dan ooit. Zonder dat we ons er al te vaak bewust van zijn, eisen we met onze gesprekken en geluiden andermans ruimte op. Waar stilte verdwijnt, wordt de kans op een burn-out, depressie en zelfs alzheimer groter. En wordt welbevinden, leren, onthouden en creëren moeilijker. Ahrend brengt daarom de stilte weer terug. En eerst op plekken waar gewerkt wordt. Want met stilte presteren we beter en voelen we ons vitaler. 

A call for silence

Activiteit gerelateerd werken wordt steeds vaker omarmd. Werkplekken die zijn afgestemd op een bepaalde activiteit dragen namelijk positief bij aan de workflow en passen bij flexibiliteit. Patrick Lems, category manager bij Ahrend, merkt dat de markt en vooral de medewerker behoefte heeft aan meer keuzevrijheid. “We zien dat er een enorme behoefte is aan stilte. Plekjes om je even af te zonderen. Zodat jij je collega’s niet stoort als jij aan het bellen bent, of andersom als je even weg wil van geluid. De gemiddelde medewerker wordt 50 tot 60 keer op een dag onderbroken. We moeten van de geluidsoverlast af, mede omdat het gezondheidsklachten kan veroorzaken. Daarom lanceren we de Silence CALL, een phonebooth die ervoor zorgt dat je omgeven wordt met stilte en letterlijk oproept tot de terugkeer van rust is.”

Terugkeer van rust

De Silence CALL brengt stilte terug op de werkplek. Je gebruikt de phonebooth om een gesprek te voeren als het in je werkomgeving erg rumoerig is, of wanneer je de stilte om je heen niet wilt onderbreken. De ruimte biedt genoeg flexibiliteit om de setting van je werkomgeving aan te passen, zonder grote veranderingen en investeringen.

Stilte, tot in de details

Het strakke ontwerp van designer Basten Leijh is een perfecte match met de designtaal van Ahrend. De samenstelling van hout, akoestisch materiaal, stof en isolatiemateriaal zorgen voor een hoge geluidsreductie tot 47 dB. De Silence CALL is daarmee één van de best isolerende producten in de markt. Het is de functionele oplossing voor ongestoord en geconcentreerd werken in een moderne en open kantoorruimte. Dankzij de twee glazen wanden ben je niet helemaal afgesloten en kun je nog zien wat er om je heen gebeurt. De hoge akoestische kwaliteit van de ruimte biedt je tegelijkertijd genoeg privacy.

Binnenkort meer stilte  

De Silence CALL is het eerste product uit de Ahrend Silence-collectie. Samen met de Silence CALL biedt Ahrend drie oplossingen voor verschillende activiteiten: CALL, CHAT en MEET. Deze ruimtes zijn ingericht om te bellen, te ontmoeten, maar ook om te scrummen en geconcentreerd te werken. Deze collectie is het antwoord op de toenemende behoefte aan flexibiliteit en activiteit gerelateerd werken. De Silence CALL is direct beschikbaar. De Silence CHAT en de Silence MEET worden in het najaar verwacht.


Bron: Ahrend