Hoge geluidsabsorptie dankzij 'onzichtbare' nano-perforatie

intsite | Hoge geluidsabsorptie dankzij 'onzichtbare' nano-perforatie
  •   03 apr 2019

© Hunter Douglas

Hunter Douglas lanceert 'Nano-perforatie', een perforatie waarbij de panelen talloze microscopische perforaties (Ø 0,5 mm) bevatten die hoge akoestische prestaties mogelijk maken zonder afbreuk te doen aan de esthetische kwaliteit. De perforaties zijn dermate klein dat ze op geringe afstand al niet meer waarneembaar zijn met het blote oog. 

Bij het ontwerp voor nieuwbouw of renovatie zijn wanden en plafonds beeldbepalend. De duurzame houtgefineerde wand- en
plafondpanelen van Hunter Douglas voldoen aan de hoogste prestaties en esthetische eisen.

De kern van het paneel bestaat uit MDF engineered solid wood (ESW) met aan de zichtzijde een decoratieve toplaag van houtfineer. Bij de productie van edelfineer wordt het beste deel van de stam spaarzaam gebruikt.

Akoestiek

Akoestisch comfort is van grote invloed op de beleving van een ruimte. De gewenste akoestiek wordt bereikt door een combinatie van vlakke panelen voor geluidsreflectie en geperforeerde panelen voor geluidsabsorptie. Bij de geperforeerde panelen zorgt het akoestisch doek voor de transformatie van trilling in warmte energie (het akoestisch principe). Uitblinker is nano-perforatie; een onzichtbare perforatie met zeer hoge akoestische prestaties.

Nano perforatie

De gefineerde panelen kunnen voorzien worden van Nano perforatie. Hierbij wordt het fineer voorzien van talloze microscopische perforaties (Ø 0,5 mm) die de intense perforatie in het kernmateriaal verbergen. Dit maakt het mogelijk hoge akoestische prestaties te bereiken zonder afbreuk te doen aan de esthetische kwaliteit. De panelen zijn aan de achterzijde voorzien van akoestisch vlies. De Nano-geperforeerde panelen hebben een geteste geluidsabsorptie tot aw: 0,95, NRC: 0,90 en SAA: 0,90.