Exotisch donker met Niko Pure dark bamboo

intsite | Exotisch donker met Niko Pure dark bamboo
  •   04 apr 2019

Onze interieurs kleuren donkerder en exotischer. Natuurlijke materialen zorgen dan weer voor een extra warme toets. En met luxueuze afwerkingen geven we ons interieur dat rijke extraatje. De Niko Pure dark bamboo matcht met deze trends als gin en tonic. Gemaakt van duurzame bamboe en afgewerkt met een antracietkleurig of een gouden randje.

Ons interieur is non-stop in verandering. Net zoals in de mode, durven we sneller te switchen tussen licht en donker, van trashy naar classy of van ingetogen naar uitbundig. Zo ademen onze interieurs weer luxe uit. Knappe materialen met een perfecte afwerking: alles voor een rijker gevoel. Iets om mee te pronken dus, ideaal in tijden waarin sociale media voor tonnen inspiratie zorgen. Zelfs het kleinste detail in je woning moet Instagrammable zijn.

Wie veel likes wil scoren laat de pastelkleuren beter voor wat ze zijn. Zwart, bordeaux, jadegroen en nachtblauw veroveren onze interieurs. Ideaal in combinatie met natuurlijke materialen, zoals hout, wol en linnen. Ze zorgen voor warmte, structuur én extra tactiliteit. En het mag ook allemaal wat exotischer. Op verre reizen worden we geprikkeld door spannende kleurcombinaties, items met karakter en nieuwe materialen … die integreren we ook steeds meer in ons interieur. Diepgekleurde stoffen, handgemaakte sierraden, bamboe, rotan … De wereld krijgt een kleine tentoonstelling bij ons thuis. 

Het antwoord op de trends

Na de bleke bamboeafwerking wordt het assortiment van Niko Pure uitgebreid met Niko Pure dark bamboo. Net als Niko Pure bamboo is Niko Pure dark bamboo gemaakt van échte bamboe. Daarom is de fijne vezelstructuur op geen enkel exemplaar dezelfde en voelt dit afdekplaatje warm en zacht aan. Het plaatmateriaal wordt met de hand gefreesd, wat het ambachtelijke karakter alleen maar onderlijnt. Niko Pure dark bamboo is beschikbaar in twee versies: met een gouden of met een antracietgrijs onderkader en het binnenwerk van het stopcontact of de toets van de schakelaar.

Duurzame bamboe

Zowel voor bamboo als dark bamboo gebruikt Niko ‘Moso© Bamboo’. Bamboe is een van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld en is daarmee een goed alternatief voor schaars en traaggroeiend tropisch hardhout. Het neemt bovendien grote hoeveelheden CO2 op tijdens de groei. Deze bamboe van Moso krijgt het FSC-label en is resultaat van verantwoord bosbeheer. Niko bewerkt het bamboe van Moso met de hand tot afdekplaatjes.

Voor wie oog heeft voor detail

Niko, dat al bijna honderd jaar schakelmateriaal voorziet voor al onze elektrische noden in huis, doet grondig onderzoek naar de trends. Evy Gorremans van Niko: “We gaan op zoek in binnen- en buitenland, voeren studies, werken samen met trendbureaus en hebben uiteraard ook ons eigen designteam. Dit najaar presenteren we daarom een donkere variant van onze populaire Niko Pure bamboo schakelaar. Deze past perfect bij de trend vandaag naar donkere, luxueuze en een beetje exotische interieurs.”

Met een klik een nieuw interieur

De meest gekende afwerkingen van Niko zijn er in wit, grijs en antraciet. Maar het merk heeft ook een aparte reeks: Niko Pure. Die afdekplaatjes zijn stuk voor stuk gemaakt van bijzondere materialen, bijvoorbeeld van staal, linoleum of bakeliet. Hun textuur zorgt voor een tactiel en visueel erg aantrekkelijk product. De universele sokkel waarop de plaatjes passen, zorgt ervoor dat – mocht je dat willen – je bij het veranderen van je interieur ook voor een nieuw afdekplaatje kunt kiezen. Met een klik verander je het snel en eenvoudig. Niko Pure telt vandaag zestien designs. Niko heeft daarnaast ook de meer eenvoudig reeksen Niko Original en Niko Intense, met dezelfde universele sokkel trouwens.

Bron: Niko