Milan Design Week: Vitra verkent vier omgevingen

Milan Design Week: Vitra verkent vier omgevingen

intsite | Milan Design Week: Vitra verkent vier omgevingen
  •   09 apr 2019
  • Niels Rouvrois

Vitra-stand Milan Design Week
Vitra

Dit jaar verkende Vitra tijdens de Milan Design Week vier verschillende omgevingen die telkens gebruikmaken van design om een bepaalde esthetiek en houding tegenover het leven uit te drukken: de verzamelaar, de bohemien, de wereldwijde ondernemer en de nomade. In Milaan lanceerde Vitra dit jaar onder andere een nieuwe sofa van Hella Jongerius en een nieuwe loungestoel van Antonio Citterio. Verder werden ook nieuwe producten van Charles & Ray Eames, Konstantin Grcic en Barber & Osgerby gepresenteerd.

Grand Relax, Antonio Citterio, 2019

Grand Relax, de nieuwste creatie van Antonio Citterio, is een luxueuze loungezetel die naar achteren kantelt en uitstekend comfort combineert met compacte afmetingen en een klassieke, ingetogen esthetiek. Tijdens het zitten zakt de gebruiker weg in de zachte kussens en kantelt de zetel achterover dankzij een geïntegreerd en aanpasbaar gesynchroniseerd mechanisme dat verborgen is in de zitting. De rugleuning kan in elke positie worden vergrendeld. De buitenzijde van de rugleuning is bekleed met gebosseleerd splitleder, wat een soort schild vormt dat de gebruiker in zich hult en de contouren van de loungezetel bepaalt. Grand Relax ziet er zowel compact als uitnodigend uit. De Grand Relax is beschikbaar vanaf november 2019.

Vlinder Sofa, Hella Jongerius, 2018

Vlinder combineert de archetypische vorm van een comfortabele sofa met een exact op maat gemaakte dekbedachtige stoffen bekleding. De stoffen bekleding draagt de karakteristieke stempel van de Nederlandse ontwerpster en verlegt de grenzen van de moderne weeftechnologie: de diverse niveaus van zeven verschillende jacquardweefsels zijn opgebouwd uit acht kleuren en garens van twee verschillende diktes. De Vlinder Sofia is beschikbaar vanaf september 2019.

Vitra vind je in Milaan in Hal 20, stand B07/C12 9 - 14 april 2019: 9.30 uur - 18.30 uur. Meer info over het aanbod vind je hier.


Bron: Vitra

Gerelateerd nieuws