Tarkett onthult zijn nieuwe homogene vinyl collectie, de iQ Surface

intsite | Tarkett onthult zijn nieuwe homogene vinyl collectie, de iQ Surface
  •   15 apr 2019

iQ Surface, de nieuwe collectie homogeen vinyl van Tarkett, is het resultaat van een samenwerking tussen Tarkett en het Zweedse Note Design Studio. De nieuwe design collectie biedt een brede waaier aan creatieve  mogelijkheden en focust sterk op functionaliteit, vorm en kleur. Homogeen vinyl van Tarkett is niet alleen toepasbaar op vloeren, maar ook op verschillende oppervlakken zoals muren en meubels.

Al sinds 1947 zoekt Tarkett naar innovatieve toepassingen van homogeen vinyl. Het materiaal werd oorspronkelijk gebruikt als vloerbedekking en is uitgegroeid tot een uiterst creatief en zeer milieuvriendelijk ontwerphulpmiddel.

Om vanuit een originele invalshoek met homogeen vinyl te werken, sloeg Tarkett de handen ineen met Note Design Studio. Het ontwerpbureau zag de creatieve veelzijdigheid van homogeen vinyl en besloot het te combineren met andere uitzonderlijke materialen.

Homogeen vinyl is technisch geavanceerd, flexibel, duurzaam en gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Dit maakt het materiaal perfect geschikt voor de meest prestigieuze en indrukwekkende bouwprojecten. Tarkett en Note Design Studio verkenden de grenzen van homogeen vinyl en creëerden samen iQ Surface, een collectie die opvalt door haar uitstekende prestaties en schitterende look.

Allroundoplossing

Het materiaal breekt met de conventies: het is niet alleen geschikt voor vloeren, maar kan net zo goed worden gebruikt op wanden en meubels. Het innovatieve gebruik van gekleurde lasdraden benadrukt de artistieke uitstraling. De collectie zet de deur open voor nieuwe toepassingen van homogeen vinyl in design en architectuur.

Eindeloze explosie van kleur

Bij iQ Surface draait alles om veelzijdigheid en een eindeloze explosie van kleur. Het kleurenpalet werd in een eigentijds jasje gestoken.

De collectie omvat vijf productreeksen in de bekende verfijnde tinten en nuances van Note: Contrast, Rouge, Sober, Dimmed en Vivid. Deze kleurenschema’s en de speciale oppervlaktebehandelingen beklemtonen het aparte karakter van het materiaal. Beige is de rode draad door de collectie. Subtiele details, tonale uitvoeringen, opvallende accenten … kleur duikt op in tal van vormen. De verschillende designs van de collectie zijn gemakkelijk te combineren, waardoor gebruikers naar hartenlust twee of meer kleurenschema’s kunnen mixen en matchen. 

Duurzaam en degelijk

Tarkett wil zijn klanten de kans geven om vinylvloeren aan het einde van hun levensduur te recyclen en werkt daarom momenteel aan een proefproject in Scandinavië. Zo heeft Tarkett in het kader van zijn inspanningen op het gebied van recycling onlangs in Zweden een innovatieve technische oplossing ontwikkeld.

Als homogeen vinyl wordt vervangen, worden eerst alle lijm- en betonresten verwijderd. Daarna wordt het materiaal gerecycled tot vinyl met dezelfde kwaliteit als vinyl uit ruwe grondstoffen. Het iQ Surface materiaal dat vandaag wordt geplaatst, kan dus worden hergebruikt in de toekomst. Voor de productie van homogeen vinyl in Zweden gebruikt Tarkett jaarlijks gemiddeld 25,5% gerecyclede materialen. Door droog opwrijven kan het materiaal snel en gemakkelijk worden onderhouden.


Bron: Tarkett