Nieuwe woning volledig voorzien van Xinnix-deursystemen

intsite | Nieuwe woning volledig voorzien van Xinnix-deursystemen
  •   17 apr 2019

© Xinnix

Xinnix Door Systems ontwerpt innovatieve deursystemen die een meerwaarde creëren in het interieur. Voor een nieuwbouwproject in Wevelgem werd dan ook gerekend op de expertise van het bedrijf voor de installatie van deur- en toegangssystemen. Samen met New Driessens zorgde Xinnix voor een tijdloos en strak resultaat.

Strak en tijdloos

In deze nieuwbouw te Wevelgem van de heer en mevrouw Verhelst-Holvoet werd het interieur met zorg en oog voor detail gekozen. De volledige woning werd voorzien van Xinnix-systemen. Architect Rik Behaegel uit Wevelgem zorgde voor het ontwerp, New Driessens plaatste de vlakwandige Xinnix-systemen en -deuren. Dit Kachtemse bedrijf is specialist in de realisatie van interieur op maat. New Driessens beschikt tevens over een mooie showroom met Xinnix-systemen (draai- en schuifdeuren) en produceert zelf alle deuren.

Uitdagingen het hoofd bieden

De woning is uiterst strak afgewerkt en met kleuren in de decoratie en in het meubilair wordt een gezellige sfeer gecreëerd. Er waren een aantal uitdagingen, die prachtig en discreet toegepast werden. 

Zo wou de bouwheer een extra beveiliging voor de bureelruimte. Xinnix Door Systems integreerde een elektrische tegenplaat in het systeem, dat functioneert met het standaardmagneetslot: zo kan men met behulp van een codeklavier de toegang tot de burelen beveiligen.

Hier is het systeem zo ingesteld dat men een vrije toegang heeft tot het bureel tijdens de werkuren/kantooruren. Op andere momenten is de toegang vergrendeld en moet men de code intikken om binnen te kunnen.

Elektrische driepuntsluiting

Op de bovenverdieping vindt de bouwheer de veiligheid van het gezin zeer belangrijk. De hal wordt afgeschermd van de trap door middel van een deur met driepuntsluiting. Het driepuntslot werkt elektrisch, zodat dit ook met een codeklavier bediend kan worden.

Een technologisch hoogstaand kunstje, met een uiterst discreet uitzicht: je ziet geen verschil tussen een systeem met een standaardmagneetslot of een systeem met deze elektrische driepuntsluiting.


Bron: Xinnix