Wedstrijd: win een Butterfly van Makers With Agendas

Wedstrijd: win een Butterfly van Makers With Agendas

intsite | Wedstrijd: win een Butterfly van Makers With Agendas
  •   24 apr 2019
  • Niels Rouvrois

Op vrijdag 10 mei, van 18u tot 19u, neemt de Brussel toparchitect Julien De Smedt het woord tijdens Architect@Work. Met het oog op de huidige milieucrisis wil de architect het tijdens zijn seminarie Needs vs. Greed hebben over de ontwikkeling van onze steden in functie van onze noden in plaats van onze hebzucht. In aanloop naar de uiteenzetting geeft intsite.be vijf Butterfly’s weg van Makers With Agendas, het designcollectief met De Smedt als een van de drijvende krachten.

Julien De Smedt stelt dat men ons dezer dagen wil laten geloven dat we ten onder zullen gaan als we niet groeien. Hij vraagt zich af wat er ons toe gebracht heeft dat we de connectie met onze noden totaal zijn kwijtgeraakt? De Smedt omschrijft hoe het hebzuchtige streven naar groei er voor zorgt dat we steeds meer financieel afhankelijk worden van anderen. En dat ondervinden we dezer dagen maar al te goed: het heeft een onomkeerbare invloed op onze planeet. Niet ons elementaire gebruik van natuurlijke hulpbronnen bracht ons naar dit punt, maar wel onze buitensporige drang naar exponentiële groei.

Win! Win! Win!

Naast hoofd van zijn eigen bureau JDS Architects is De Smedt ook een van de drijvende krachten achter designstudio Makers With Agendas,. Onder de noemer ‘agendagestuurd ontwerp’ focust Makers With Agendas op de creatie van zinvolle producten, door in te spelen op de behoeften van het hedendaagse leven. Een van die projecten is de Butterfly, een kapstok voor jas, sleutels en portefeuille. Intsite.be deelt vijf Butterfly’s uit. Wil je kans maken op een Butterfly? Stuur dan het antwoord op de volgende vraag naar info@intsite.be: in welke Europese stad bevindt zich de uitvalsbasis van Makers With Agendas?

Opgelet: deelnemen aan de wedstrijd kan nog tot en met dinsdag 7 mei. De winnaars kunnen hun Butterfly oppikken aan de architectura.be-stand tijdens Architect@Work.