Häfele richt schijnwerpers tijdens Architect@work op Axilo™

Häfele richt schijnwerpers tijdens Architect@work op Axilo™

intsite | Häfele richt schijnwerpers tijdens Architect@work op Axilo™
  •   25 apr 2019
  • Niels Rouvrois

Axilo
Häfele

Op de 9de editie van Architect@Work Belgium is Häfele opnieuw van de partij. Op stand 175 zal de speler in functioneel meubel- en bouwbeslag haar revolutionair sokkelafstellingssysteem Axilo™ uitgebreid showen. "Zowel voor de designer, de verwerker als de installateur heeft Axilo™ fantastische troeven", klinkt het.

Voor de designer

In de wereld van de ontwerpers is het vaak walsen tussen de productbeperkingen door. Dikwijls is het niets anders dan compromissen maken en dat kan frustrerend zijn. Häfele biedt met het sokkelafstellingssysteem Axilo™ extra ademruimte voor de designer. Het systeem heeft de mogelijkheid om extreem lage sokkels tot slechts 35 mm voor (maat)meubels en interieurs te ontwerpen en ze zijn bovendien regelbaar. "Met een lagere - minimalistische - sokkel krijgt een meubel soms een heel ander karakter, dus ontwerpers weten deze nieuwe mogelijkheden zeker te smaken", klinkt het bij Häfele.

Voor de verwerker

De Axilo™-familie groeit steeds verder aan met slimme toevoegingen onder het motto 'vooruit denken', want Häfele denkt continu na hoe het nog meer functionaliteit kan brengen binnen de huismerken. Zo zijn er voor Axilo™ nieuwe types bevestigingsplaten, nog kortere sokkelvoeten en speciale toebehoren beschikbaar. Deze verruimen nog maar eens het toepassingsgebied zonder de hoge prestaties (belasting tot 150 kg) te verliezen. Op de beursstand zijn deze laatste nieuwigheden te zien en te bespreken.

Voor de installateur

Reeds gekend, maar zwaar onderschat, zijn de ergonomische voordelen en de tijdswinst voor de installateurs van meubels en maatwerkinterieur. Deze branche gaat dagelijks letterlijk gebukt onder de zware last van het plaatsen en nivelleren van sokkels voor meubilair. Vooral in de keukenbranche is het vaak urenlang lastig werken met veel ongemakken en tijdverlies tot gevolg. Door het inzetten van de Axilo™-producten en bijhorend gereedschap is het kruipwerk verleden tijd en kan de installateur op een comfortabele en efficiënte manier meubelsokkels nivelleren. De tijdswinst is minstens 50 %. Het gereedschap werkt als een verlenging van je arm om de sokkelvoeten af te stellen, zodat je rechtop kan zitten en de waterpas perfect in de gaten kan houden. De draaibeweging kan manueel of met accuschroefmachine gebeuren. Vooral bij hoekkasten en hun achterste sokkelvoeten is dit een ware verademing voor de installateur. Ook dit aspect valt uitvoerig te testen op de Häfele-stand.


Bron: Häfele

Gerelateerd nieuws