Blikken huis baadt in licht

intsite | Blikken huis baadt in licht

Tin House keuken
© Gavriil Papadiotis

Met het project ‘Tin house’, wilde Henning Stummel Architects een laag, naar binnen gericht huis ontwikkelen, dat zowel visuele als akoestische privacy biedt.

De paviljoenen van het project ‘Tin House’ van Henning Stummel Architects zijn gelegen in een Victoriaanse wijk in Londen. Elk paviljoen herbergt een kamer. De piramidevormige daken mat een lage contour zorgen voor ruimte, maar ook veel licht dankzij de dakramen. Die dakramen kunnen open, waardoor er frisse, koele lucht van boven het zwembad naar binnen wordt gezogen.

Verborgen ruimtes

Voor de slaapkamers zijn trapeziumvormige, verduisteringsgordijnen ontwikkeld. De woonkamer heeft een open haard met een houtkachel. De secundaire ruimtes - zoals wasruimtes, opbergruimte en trappen - zijn verborgen binnen de dubbele wanden tussen de paviljoens. 

De paviljoens zijn heel goed geïsoleerd en relatief luchtdicht. Een warmteterugwinningsluchtsysteem zorgt voor een energiezuinige ventilatie gedurende de koudere maanden.  

Ensemble

De buitenkant van de paviljoens zijn bekleed met metaal. De paviljoens hebben een bescheiden functionele afwerking die de sculpturale kwaliteit van het ontwerp benadrukt. Alle huizen samen vormen een ensemble dat uitkijkt op een kalme plas water in een rustige binnenplaats.


Bron: Archdaily