GRiNT: porseleinen objecten in oneindige sequenties

Porseleinen objecten in oneindige sequenties

intsite | Porseleinen objecten in oneindige sequenties
  •   03 mei 2019
  • Niels Rouvrois

Porcelain for Serax
GRiNT

Ontwerpbureau GRiNT heeft voor Serax een nieuwe collectie porselein ontwikkeld. De ontwerpen zijn architecturale tafel- en/of bureauobjecten die in een oneindige sequentie kunnen geplaatst worden. Evenwichtig in zijn verhoudingen, ritme en combinatie tussen harde en zachte vorm.

De collectie is het resultaat van de zoektocht naar de symbiose van 2 grondfrequenties: de driehoekige golfbeweging, met een zeer strak karakter, en de cirkel als zachte vorm. De objecten zijn uitgevoerd in porselein, zwart en wit, waarbij de binnenkant geglazuurd is (glanzend, geschikt voor planten of bloemen). Door de matte buitenkant creëert GRiNT een contrasterend effect in oppervlaktebewerking en tactiliteit.

GRiNT is actief in het brede veld van de interieurarchitectuur - gaande van lichtobject en meubel tot ruimtelijke inrichting, branding, retail en buitenruimten - en gebruikt hierbij steeds een sterke grafische taal. Dat zorgt voor speelse, frisse en vooral levendige omgevingen die plezier en jeugdigheid uitstralen, maar ook tastbaar en bruikbaar zijn. Door de unieke combinatie van zowel ontwerp- als productievaardigheden ontstaat bij GRiNT een nieuw vakmanschap. Met veel kunde en passie tekenen, denken en maken zaakvoerders Michiel Goethals en Mattias van Mieghem frisse, unieke lampen, kapstokken, tafels, kasten, banken, plafonds, wanden, luifels, ruimten en zelfs kleine gebouwen.


Bron: GRiNT