Grotachtige cadeauwinkels tonen stukje geschiedenis van Qatar

intsite | Grotachtige cadeauwinkels tonen stukje geschiedenis van Qatar

Cadeauwinkels Museum of Qatar
© Tom Ferguson

De twee cadeauwinkels van het National Museum of Qatar zijn ondergedompeld tot grotten. De Australische studio Koichi Takada Architects kwam met het idee. De Dahl Al Misfir, een beroemde grot van 40 meter diepte in het centrum van Qatar, deed daarbij dienst als inspiratiebron.

De Australische studio Koichi Takada Architects heeft twee cadeauwinkels vervaardigd in het Jean Nouvel National Museum of Qatar in Doha, met golvende houten oppervlakken. De grotachtige look is bedoeld als aanvulling op de organische vorm van het museumgebouw van Atelier Jean Nouvel, dat in maart werd onthuld.

Houten wanden

Concreet bestaat het interieur van de shops uit hoge houten wanden, die doen denken aan de binnenkant van een grot. De gestapelde profielen bestaan uit maar liefst 40.000 stukken hout, ontworpen met behulp van 3D-modellen. Elk deeltje is uniek en bevindt zich in een bepaalde positie in de structuur.

De inrichting van de cadeauwinkels maakt deel uit van een groter project van het National Museum of Qatar. De studio Koichi Takada Architects won in 2012 een internationale wedstrijd om het interieur van het museum te ontwerpen.

Cultureel erfgoed

"Elke binnenruimte vormt een hoofdstuk van de Qatarese geschiedenis”, legt hoofdarchitect Koichi Takada uit. "Het ontwerpen van het interieur van het Nationaal Museum van Qatar gaf ons de kans om bezoekers onder te dompelen in het culturele erfgoed van Qatar.”

Koichi Takada Architects staat ook in voor het ontwerp van drie restaurants. Desert Rose Café, Café 875 en Jiwan Restaurant openen later dit jaar.


Bron: Dezeen