DOX exclusief event: Ben je mee met de circulaire toekomst?

DOX exclusief event: Ben je mee met de circulaire toekomst?

intsite | DOX exclusief event: Ben je mee met de circulaire toekomst?
  •   13 mei 2019

DOX Acoustics bestaat 40 jaar. Daarom nodigt het bedrijf op donderdag 23 mei 2019 architecten uit in de gebouwen van DOX te Kapellen. DOX wil u tijdens dit event een eerste kijk geven in de toekomst van het bouwen.

Peter-Paul van den Berg van het autonoom provinciebedrijf Kamp C komt spreken over het circulair denken en hoe dit dé weg van de toekomst is binnen onze maatschappij. 'Hoe overschakelen naar een circulair bedrijfsproces?' wordt het onderwerp van zijn keynote speech. 

Daarnaast voorziet DOX enkele inspirerende primeurs binnen de DOX groep, en uitgebreide netwerkmogelijkheden bij een hapje en een drankje. Inschrijven kan hier.

Circulair bouwen

Samen met 56 andere organisaties heeft DOX Acoustics nv zich op 26 maart 2019 aangesloten bij de 230 deelnemende publieke en private organisaties in de Green Deal Circulair Bouwen. 

Meer dan 60% van onze CO2-uitstoot heeft te maken met de materialen die we gebruiken. De circulaire economie biedt oplossingen om die impact te verlagen. Voor de bouwsector betekent dit hergebruik en maximale hoogwaardige recyclage van bouwmaterialen, focus op veranderingsgericht bouwen, optimaal ruimtegebruik en het verlengen van de levensduur van gebouwen en hun materialen…

Om in Vlaanderen tegen 2050 een circulaire economie te hebben, waarin grondstofkringlopen gesloten worden, hebben we andere producten, diensten en verdienmodellen nodig. Een nauwe samenwerking van bedrijven, overheden, kennisinstellingen en burgers kan dit realiseren. Daarom lanceerde Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel samen met Vlaanderen Circulair, de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) en de OVAM deze Green Deal Circulair Bouwen.

De DOX Group en alle DOX-merken engageren zich in dit innovatief lerend netwerk om praktijkervaringen te delen met andere bouwbedrijven, bouwmateriaalproducenten, lokale en regionale overheden, private bouwheren, onderzoekers en andere organisaties. Tot 2023 zetten we samen experimenten op, testen zo de circulaire principes in de praktijk en leggen knelpunten bloot. Een mooie hefboom voor de circulaire economie in Vlaanderen.