DESSO-tapijttegelcollectie Human Fascination van Tarkett omarmt natuur

DESSO-tapijttegelcollectie Human Fascination van Tarkett omarmt natuur

intsite | DESSO-tapijttegelcollectie Human Fascination van Tarkett omarmt natuur
  •   16 mei 2019
  • Emily Nees

Tarkett Human Fascination
© Tarkett

Tarkett lanceert de nieuwste toevoeging aan de DESSO Carpetecture-familie: Human Fascination. De collectie eert zowel de diversiteit als de kwetsbaarheid van de natuur, iets waar Tarkett zich sterk voor inzet. Human Fascination bestaat uit vier series tapijttegels: Arable, Breccia, Flores en Granite.

 

Elk assortiment heeft een eigen identiteit, maar haalt onmiskenbaar inspiratie uit de natuur. De DESSO Granite-tapijttegelcollectie bevat 18 kleurenschema’s. Een gedempt kleurenpalet met aardetinten is verrijkt met warme, kruidige tonen en het driedimensionale aspect geeft de tapijttegels een ruig karakter. De DESSO Breccia-tapijttegelcollectie combineert dan weer de kracht en duurzaamheid van echt marmer met de vormen en patronen van door de zee gevormde rotsen. De subtiele aderen in marmer en mineralen komen terug in de zeven kleuren, van blauwgrijs tot groen en metallic garen.

De DESSO Arable-tapijttegels bestaat uit tien warme en koele tinten. Die vormen een afspiegeling van de klei en het grijs, blauw en beige van ons agrarische verleden. De tweekleurige tapijttegels roepen zo een gevoel op van open vlakten. Ook de DESSO Flores-tapijttegelcollectie vindt haar oorsprong in de natuur, meer bepaald de plantenwereld. Zes veelkleurige tapijttegels vertegenwoordigen de diversiteit van de flora van onze planeet. De levendige driedimensionale tapijttegels doen denken aan de lente.

Duurzaam en herbruikbaar

Alle producten van de Human Fascination-collectie zijn geproduceerd volgens de Cradle to Cradle-principes. Zo is de tapijtrug gemaakt van minimaal 75% gerecycleerd krijt uit de lokale drinkwaterindustrie. Bovendien worden de producten gemaakt met ECONYL, een 100% geregenereerd nylongaren dat gemaakt is van gerecycleerd afvalmateriaal, zoals afgedankte visnetten en tapijtgaren van de Tarkett Refinity-fabriek. Met zijn milieubewuste productieprocessen en herbruikbare materialen streeft Tarkett ernaar om gezondere ruimtes te creëren met duurzame vloeren die zowel de mens als het milieu ten goede komen.


Bron: Tarkett