Hedendaags interieur verpakt in begijnhofwoning

Hedendaags interieur verpakt in begijnhofwoning

intsite | Hedendaags interieur verpakt in begijnhofwoning
  •   17 mei 2019
  • Emily Nees

Project Fondatie
© Michel Vaerewijck

Een modern interieur in een authentieke verpakking, dat is waar project Fondatie voor staat. Zowel het ontwerp voor interieur als exterieur van de gezinswoning in Schilde zijn van de handen van Lene Van Look en Raymond Van Soens.

Deze nieuwbouwwoning, gemaakt voor een gezin met 3 kinderen, heeft een warm en hedendaags interieur. Wie het gebouw betreedt, komt terecht in de inkomhal. De grote witte vlakken, de hoogte en de akoestiek doen denken een kathedraal en geven de inkom een indrukwekkende en sacrale sfeer.

Trappenpartij als blikvanger

Binnenin is het huis voorzien van blinde deuren met een gesmede pivot. Verder is het interieur vervaardigd uit basismaterialen. Zo is er op het gelijkvloers een gietvloer uit donkergrijze Mortex. In de keuken dienen gerecupereerde terracottategels als vloerbedekking. Die passen bij de authentieke stijl van de begijnhofwoning. Verder vormt hout een terugkerend element op de eerste en tweede verdieping in de vorm van een eiken vloer in visgraatpatroon.

De blikvanger van dit project ongetwijfeld de ter plaatse gegoten betontrap. Het ontwerpen en organisch vormgeven van die architecturale feature vormde dan ook de grootste uitdaging van dit project. Een andere belangrijke factor is duurzaamheid. Bepaalde elementen uit het interieur, zoals de terracotta tegelvloer in keuken zijn gerecupereerde materialen. Dankzij zonnepanelen in de achtertuin, een grondwaterput en een warmtepomp is de woning volledig zelfvoorzienend. 

 


Gerelateerd nieuws