Augmented reality in interieurdesign: colorblocking en meer

Augmented reality in interieurdesign: colorblocking en meer

intsite | Augmented reality in interieurdesign: colorblocking en meer
  •   04 jun 2019
  • Niels Rouvrois

Augmented - IVC
RCA

Augmented reality (AR) zal de komende jaren volgens IVC een enorme revolutie teweegbrengen in de lifestylesector. Op Instagram en Snapchat zie je AR vandaag al opduiken, maar ook in een professionele context wordt de technologie steeds vaker toegepast.

Zo ook in interieurdesign en vastgoed: grote architectenbureaus maken al volop gebruik van AR om inrichtingen en nieuwe texturen en/of kleuren te visualiseren in bestaande ruimtes. Maar dat is slechts het begin.

Kleuren en motieven

IVC voorspelt dat Augmented reality de interieursector helemaal zal veroveren. "Met de technologie kan je immers een hele nieuwe wereld aan kleuren, patronen en vormen ontdekken en unieke ruimtes inrichten met een mix van digitale en analoge objecten", klinkt het. "Sommigen voorspellen zelfs dat virtueel meubilair en virtuele decoraties de blikvangers van onze interieurs zullen worden."

Roze, de nieuwste basiskleur

Eén ding is zeker: het potentieel van digitale technologie is eindeloos. IVC: "AR biedt een ongekende vrijheid om te experimenteren en pusht je zo om nog meer felle kleuren te gebruiken. Tijd dus voor colorblocking, gedurfde grafische patronen en interieurs waar je blij van wordt. Onze favoriet? Combinatie van IVC’s Moduleo 55 Desert Crayola als roze basiskleur met experimentele en felle groen-, geel- en blauwtinten."


Bron: IVC Group