Van Nelle Fabriek decor voor geslaagde Design District

intsite | Van Nelle Fabriek decor voor geslaagde Design District

In de prachtige Van Nelle Fabriek in Rotterdam vond 5, 6 en 7 juni de 17e editie van Design District plaats. Goed voor een beursvloer van ruim 10.000 m² met presentaties van 200 interessante interieurmerken. Ook intsite.be ging een kijkje nemen en zet de komende weken interessante producten in de kijker die tijdens Design District de aandacht trokken.

De Van Nelle Fabriek - in 2014 tot UNESCO werelderfgoed verklaard - aan de Delfshavens Schie in Rotterdam was woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 juni het decor voor een geslaagde 17e editie van Design District. Het industriële uiterlijk van de voormalige tabaksfabriek deed zijn reputatie als ideale beurslocatie alle eer aan. Op de 10.000 m² grote beursvloer, verdeeld in drie hallen, toonden zo'n 200 merken hun nieuwigheden en stokpaardjes. Naast het gebruikelijke ruime aanbod aan meubilair en armaturen viel vooral de populariteit van akoestiek op. Van strakke panelen tot frivole losse elementen, Design District bewees het nogmaals: akoestiek is hot. 

Designer District

Niet alleen bij de grotere en meer traditionele merken viel er heel wat te ontdekken, ook beginnende designers en studenten streken neer in de Van Nelle Fabriek. Twintig beginnende ontwerpers en ondernemingen verzamelden op het Designer District in Hal 2. Tussen de stellingen van het oude distributiecentrum van de fabriek kon je er de meest uiteenlopende ontwerpen vinden, van geweven akoestische elementen en spiegels met een stalen frame tot armaturen die je ook als kruk kan gebruiken.  

Studenten Willem de Kooning en HMC

Voor het derde jaar op rij waren ook de studenten Product Design van de Willem de Kooning Academie present. De werken van zowel eerstejaars studenten tot recente alumni waren te zien in de lange hal richting Hal 2. In diezelfde hal vond je ook talentvolle studenten van de verschillende opleidingen van HMC mbo vakschool. De presentaties van beide opleidingen staan bol van de inspiratie en bleken tijdens Design District een echte trekpleister.

De komende weken zal intsite.be interessante producten in de kijker zetten die tijdens Design District de aandacht trokken.