Formica Younique® by Okuda San Miguel

Formica Younique® by Okuda San Miguel

intsite | Formica Younique® by Okuda San Miguel
  •   19 jun 2019
  • Niels Rouvrois

Formica Younique® by Okuda San Miguel
Formica

Formica Younique® by Okuda San Miguel biedt vier exclusieve ontwerpen in drie formaten, die aan elk interieur- of exterieurproject kunnen worden aangepast, van grote ruimtes tot kleine toepassingen. Naast het verlenen van toegang tot exclusieve motieven, biedt Formica Younique® by Okuda San Miguel u de mogelijkheid om exclusieve kunstwerken te creëren die Okuda voor uw project heeft ontworpen.

Stedelijke kunst en de beweging richting Nieuw Muralisme is momenteel een van de meest populaire moderne artistieke trends. De toegankelijke aard van dit artistieke fenomeen heeft het tot een van de meest invloedrijke visuele kunstdisciplines van vandaag gemaakt. Het grotere publiek en hedendaagse kunst hernieuwen als het ware hun relatie. We staan voor een generatie kunstenaars die de moderne esthetische gedachte naar openbare ruimtes brengt en zo een intrinsieke relatie tussen kunst, architectuur en stedelijke landschappen creëert.

Okuda San Miguel

Met meer dan 20 jaar ervaring is het werk van Okuda San Miguel in openbare ruimtes van meer dan 80 steden te vinden, verspreid over meer dan 30 landen. Zijn unieke iconografische taal, die gebruik maakt van geometrische structuren en veelkleurige motieven, maakt hem tot een van de meest gerenommeerde kunstenaars van dit moment.

Okuda San Miguel is vooral bekend om zijn transformatie van een verlaten kerk, de Kaos-tempel, in 2015. In zijn werk worden meerkleurige geometrische architecturen gemengd met organische vormen, naamloze lichamen, dieren zonder hoofd en symbolen die kunnen refereren naar pop surrealisme, maar dan met een duidelijke invloed van de straat. Onderwerpen als existentialisme, het universum, oneindigheid, de betekenis van het leven en de tegenstrijdigheden van nepvrijheid zijn nooit veraf en tonen het conflict tussen moderne tijden en onze roots.

Esthetisch en kwalitatief

Formica Younique® by Okuda San Miguel introduceert een gelimiteerde serie laminaten met exclusieve ontwerpen van deze kunstenaar, met een nieuw type samenwerking tussen kunst, design en architectuur. Het gamma biedt vier exclusieve ontwerpen, beschikbaar in drie maten, die aangepast kunnen worden aan elk binnen- of buitenproject, variërend van grote ruimtes tot kleine toepassingen. Met dit nieuwe product kun je iedere ruimte aanpassen, met het kenmerk van de kunstenaar, zonder in te boeten aan alle krachtige prestaties, eigenschappen en duurzaamheid van

Formica® laminaat:

- Thermische weerstand
-  Vochtbestendig
-  Vuurbestendig
-  Bestand tegen schuren en krassen
- Weerstand tegen verkleuren van kleuren
- Gemak van netheid en onderhoud
- Kosteneffectief met een lange levensduur

Formica Group en Okuda San Miguel werkten reeds samen aan twee solidariteitsprojecten in Madrid, die beide gericht zijn op het tonen van de kracht van kunst voor de kinderen en tieners in de ziekenhuizen San Carlos en Gregorio Marañón. Monochromatische ziekenhuiskamers werden veranderd in ruimtes vol kleur, positieve energie en optimisme.

Technisch

Younique® van Formica Group is een hogedruklaminaat met een afbeelding, foto of illustratie op zijn decoratieve oppervlak. Deze afbeelding is ‘opgenomen’ in de structuur waardoor het beeld zich niet aan de oppervlakte, maar eerder binnen het laminaat bevindt. Dit zorgt voor een eindproduct dat alle kwaliteitend en garanties verbonden met Formica® laminaat behoudt. Younique-laminaat kan worden gebruikt met dun Formica® HPL-laminaat, met een enkele decoratieve kant, of Formica® Compact, met een of twee decoratieve elementen zijden, in verschillende diktes en texturen. Compact Younique-laminaat is vooral geschikt voor bijzonder veeleisende omgevingen, met hoge niveaus van impact, vocht of slijtage.


Bron: Formica