Het moderne wonen digitaal connecteren

Het moderne wonen digitaal connecteren

intsite | Het moderne wonen digitaal connecteren
  •   27 jun 2019

Häfele, de internationale marktleider op vlak van meubelbeslagtechniek, elektronische sluitsystemen en LED-verlichting voor meubels en ruimtes, presenteerde op Interzum onder het motto “Thinking ahead” een resem aan innovaties die vanaf nu het leven van haar partners uit de meubelindustrie en schrijnwerkerij alsook hun klanten gemakkelijker en rijker zullen maken.

Maar liefst drie Häfele innovaties werden bekroond met de Interzum Award 2019. Voor hun hoge productkwaliteit zijn volgende producten in de prijzen gevallen: het slimme Häfele Connect Mesh-systeem met innovatieve firmware, wandschakelaar en afstandsbediening, het nieuwe geraffineerde klepbeslag voor meubels, Free Space, en het gereedschapsloze meubelverbinderbeslag Easiness (klauwverbinders, achterpaneelverbinders en meubelknop).

Op de beurs in Keulen en op de Häfele stand was het digitaal connecteren van woon- en andere leefomgevingen het belangrijkste thema van nu en in de toekomst. Häfele kwam met concrete voorbeelden op de proppen, met Loox5 bijvoorbeeld, de 5de generatie van het LED-verlichtingssysteem en de hieraan gekoppelde intelligente verbinding met de slimme wereld van het wonen.

Marktklare innovaties

Interzum is bovendien altijd de juiste plaats voor toekomstvisies, bijvoorbeeld om te kijken hoe digitaal connecteren zich verder zal ontwikkelen. De digitalisering in de meubel- en woonwereld heeft volgens Häfele alleen een toekomst als het zowel aan de behoeften van de meubelfabrikanten als aan het comfort van de gebruikers voldoet. Digitalisering moet daarom eenvoudig te realiseren zijn, zowel wat betreft de integratie in het meubilair als de bediening. Daarom is het belangrijk om bij alles “vooruit te denken” en altijd te letten op het gemak, “Easiness”, als leidraad. Volgens Häfele moet de opgave van de meubelleveranciers daarom altijd zowel – holistisch als digitaal- zijn.

Op een stand van 1480 m2 demonstreerde het internationale beursteam van Häfele hoezeer zij zich deze grote vraag hebben toegeëigend en daardoor in staat zijn om deze in de praktijk te brengen en de industrie te inspireren.

Digitaal connecteren, innovatieve meubeltechniek en geïntegreerde oplossingen werden op de beursstand in Keulen door bezoekers van over de hele wereld op indrukwekkende wijze ervaren. Met het Häfele assortiment en de vele nieuwe producten is de intelligente wereld voor de schrijnwerkerij en meubelindustrie heel eenvoudig te realiseren.

„Smart furniture meets smart home“ –  wat twee jaar geleden op Interzum nog als toekomstmuziek klonk, lukt nu met de Häfele Connect Mesh technologie in een handomdraai. Häfele leverde het bewijs met o.a. een micro-appartement uitgerust met intelligente geconnecteerde componenten en bijhorende keuken met geraffineerde verlichting en sound die via een smartphone of tablet worden aangestuurd.

Häfele Connect

Wonen wordt digitaal. Dat betekent ook dat verschillende apparaten, systemen en netwerkplatformen één en dezelfde taal moeten spreken om het digitale leven zo eenvoudig mogelijk te maken. Häfele Connect brengt deze componenten samen en zorgt ervoor dat ze met elkaar kunnen communiceren – met daarbij de mogelijkheid om op gelijk welk moment dit altijd met specifiek afgestemde systemen uit te breiden. Als “tolk” fungeren daarbij ofwel de Häfele Connect Chip, het hart van het Häfele Connect Mesh-systeem of de Häfele Connect Hub, volgens de hieronder beschreven netwerktaken: draadloze netwerkverbinding van alle Häfele verlichting, het connecteren van andere Häfele systemen en componenten, het integreren van externe apparaten, platformen en slimme systemen van derden.

Meer licht

Wie op zoek is naar nieuwe en frisse ideeën, is bij Häfele aan het juiste adres. Hier is de toekomst al op veel gebieden begonnen met bijvoorbeeld Loox5, de nieuwe generatie van LED-verlichting. Deze zal vanaf het najaar 2019 beschikbaar zijn en zal een grote sprong voorwaarts maken door de elektrificatie van meubilair en de aansluiting op ruimteverlichting een extra boost te geven. Loox5 is krachtig genoeg voor hoge eisen, maar tegelijkertijd zeer eenvoudig te plannen, eenvoudig te installeren en eenvoudig te bedienen. Loox5 legt bovendien de basis voor het nieuwe, slimme gamma Häfele producten. Met de Häfele Connect Mesh App wordt de connectie en bediening van slimme Häfele producten, inclusief de verbinding met systemen van derden, werkelijkheid.

Allround service

Häfele biedt aan zijn partners een goede service met knowhow over het volledige productieproces, van planning en productie tot logistiek. Met een keuken uitgerust met geconnecteerde verlichting nam Häfele hiermee de proef op de som. Daarnaast werden de nieuwste producten in drie keukens, een woonkamer en een slaapkamer geshowd.

De belangrijkste thema’s op het gebied van innovatie waren o.a.:

- De vijfde generatie van het herwerkte Häfele Loox LED-verlichtingsassortiment. Het is een compleet nieuw uitgewerkt systeem. Eenvoudig, lineair, logisch – dit is de essentie van vier generaties succesvol ontwikkelde en verkochte LED-technologie. Zo speelt Häfele Loox in op de groeiende vraag naar licht in meubels en ruimtes, de groeiende behoefte aan netwerken en digitalisering en maximale eenvoud en flexibiliteit. Loox biedt nieuwe, verrassende mogelijkheden voor digitale netwerken via de Häfele Connect app, inclusief connectie met systemen van derden.

- Het nieuwe spraakmakende product van het Häfele Free klepbeslagassortiment: een innovatief, extreem klein en tegelijkertijd extreem sterk klepbeslag. Met zijn compacte bouw creëert het beslag meer opbergruimte in meubels dan welk ander gangbaar model in zijn klasse dan ook.
Daarnaast werd een studie van klepbeslag met de afmetingen van een tablet getoond. Dit beslag is zo klein dat het probleemloos in elke corpuszijwand kan worden geïntegreerd en is zo sterk en flexibel dat het alle denkbare klepfuncties beheerst. Het toekomstgerichte beslag is al als een volledig functioneel prototype getoond. Op Interzum 2021 zal het product worden gelanceerd.

- Het meubelverbinderassortiment Häfele Ixconnect maakt het mogelijk om voor het eerst volledige meubelcorpussen zonder gereedschap te monteren en kan bovendien zonder omschakeling in elk gestandaardiseerd productieproces worden geïntegreerd.

- Het uitgebreide ladegamma van Häfele Matrix.
Het gamma biedt een optimale oplossing voor elke toepassing. De uitrusting van de beursmeubels toonde het volledige scala aan mogelijkheden, van functionele instapmodellen tot high-end systeemoplossingen.

- Het kastuitrustingssysteem DressCode in één vormtaal en uit één stuk. Alle elementen kunnen gereedschapsloos gemonteerd en gedemonteerd worden. Zo bespaart men 50% aan montagetijd in vergelijking met schroefverbindingen. De bekroonde verbinder is het hart van dit systeem voor kasten en rekken.

- Het ingenieuze sokkelafstelsysteem Häfele Axilo – de verlengde arm voor het nivelleren van corpussen, nu bekroond met Red Dot Award.

- Officys tafelonderstellen zijn nu ook beschikbaar in de trendkleur grafietzwart voor een moderne sfeer in kantoren, voor business centers en coworking-ruimtes. Het elektrisch in de hoogte afstelbare tafelonderstel Häfele Officys TE 651 was op de beursstand te zien. Ook introduceerde Häfele haar Variant-S met een in de breedte variabel hangmappenrek. Deze is in twee montagevarianten beschikbaar: achter deuren of achter ladefronten.

- Een nieuw eigen ontwikkeld draadmandassortiment voor keukens. Daarmee vervolledigt Häfele haar keukenbeslag. Het assortiment weet te overtuigen met een uniform Häfele design en een goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. De draadmanden van Häfele zijn in kleur afgestemd op de Häfele ladegeleiders.

- De nieuwe meubelgrepencollectie H19 van Häfele volgt met hun Textiel, Nouveau Art Deco en Cube design de huidige trends. De H1910-serie onder de naam “Textiel” werd bekroond met de Red Dot Design Award voor haar exclusieve trenddesign. Zo wordt Häfele steeds meer een internationale trendsetter op het gebied van meubelgrepen. De H19-collectie bestaat in totaal uit 14 nieuwe greepontwerpen in verschillende afmetingen en met de nieuwste oppervlaktekleuren. Zo werd o.a. het trendkleur zwart in verschillende oppervlaktevarianten getoond.


Bron: Häfele