Sinai Pearl geeft kantoorgebouw op luchthaven extra cachet

Sinai Pearl geeft kantoorgebouw op luchthaven extra cachet

intsite | Sinai Pearl geeft kantoorgebouw op luchthaven extra cachet
 •   03 jul 2019
 • Filip Van der Elst

© Beltrami

In een voormalige terminal op Brussels Airport is het complex ‘Passport’ verrezen: een state-of-the-art kantoorgebouw waar onder meer KPMG en Microsoft vestigingen in hebben ondergebracht. Jaspers-Eyers Architects zorgde voor het ontwerp. In het interieur springt de vloer-en trapbekleding meteen in het oog. Het gebruik van de Egyptische kalksteen Sinai Pearl van Beltrami Natural Stone heeft daarin een belangrijke rol gespeeld.

Vastgoed op de luchthaven? Projectontwikkelaar CODIC haalde de mosterd voor dit initiatief bij luchthavens in buurlanden. Onder meer Schiphol en de luchthaven van Frankfurt lanceerden al soortgelijke projecten. Het eerste project heette Gateway en werd ontworpen door Jaspers-Eyers. Het succes daarvan bracht CODIC op het idee om een tweede gebouw op te trekken, onder de naam Passport.

Ruime atrium

De prioriteit van CODIC: toparchitectuur, waarin uitsluitend met hoogstaande materialen gewerkt zou worden. Daarom is er gekozen voor een ruime atrium die het gebouw diagonaal doorsnijdt, en die van heel wat lichtinval en comfort kan genieten. De beige kalksteen Sinai Pearl van Beltrami, die gebruikt werd om de vloeren en trappen te bekleden, biedt extra uitstraling aan het interieur. Deze Egyptische kalksteen werd toegepast in verzoete en sabbiatino afwerking. Opus Marble uit Nijvel zorgde voor de plaatsing.

Duurzaam, kwalitatief, veelzijdig

Sinai Pearl wordt getypeerd door kleine fossielen aan het oppervlak. De steen is bijzonder duurzaam, kwalitatief en uiterst veelzijdig: Sinai Pearl kan zowel binnen (vloer-wand-trapbekleding, interieurafwerking, etc.) als buiten (terras-gevel-buitenafwerking) geplaatst worden.

Deze kalksteen behoort tot de hardere steensoorten. Zo is het een uitstekende keuze voor een druk belopen oppervlak, zoals een kantoorgebouw als Passport. De klassieke, verzoete afwerking is een vlakke afwerking die mat gepolijst wordt. De Sabbiatino afwerking, een eigen afwerking van Beltrami, is gebaseerd op een combinatie van verschillende oppervlaktebewerkingen. Deze geven een aangenaam gevoel bij aanraking. Kleine oneffenheden in het oppervlak typeren deze afwerking. De afwerking geniet ook van een hoog onderhoudsgemak.

De uitstraling van het gebouw viel duidelijk in de smaak, want Passport heeft al een prestigieuze award binnengehaald, met name de 'European Property Awards 2017' in de categorie 'Office Architecture Belgium'.

Twee afwerkingen

De toepassing van Sinai Pearl in Passport is extra opmerkelijk omdat ervoor gekozen is om twee soorten afwerking in één en dezelfde ruimte met elkaar te combineren. Dit toont de uitgebreide range aan mogelijkheden van de natuursteen naar uitzicht en gevel toe.

De gebruikte hoeveelheden van Sinai Pearl:

 • Sinai Pearl sabbiatino - 60/60/2 cm: 58.68m²
 • Sinai Pearl sabbiatino - 40/40/2 cm: 37.92m²
 • Sinai Pearl sabbiatino - 60/20/2 cm: 18.48m²

 

 • Sinai Pearl verzoet - 60/60/2 cm: 929.52m²
 • Sinai Pearl verzoet - 60/40/2 cm: 496.56m²
 • Sinai Pearl verzoet - 60/20/2 cm: 243.48m²
 • Sinai pearl verzoet - 60/60/1.5 cm: 12.60m² + 12.60m²
 • Sinai Pearl verzoet - 60/40/1.5 c: 8.40m² + 8.40 m²
 • Sinai Pearl verzoet - 60/20/1.5 cm: 3.6m² + 3.6m²

 

 • Sinai Pearl verzoet - trapafwerking – trede/tegentrede 3cm: 67,34 lopende meters

Bron: Beltrami