HANSA-keukenkranen: design meets comfort

Design meets comfort in de keuken

intsite | Design meets comfort in de keuken
  •   03 jul 2019
  • Niels Rouvrois

ALESSI Swan
© HANSA

Je mengkraan is niet alleen de eyecatcher van je keuken, ook functionaliteit speelt een belangrijke rol. Zo helpt de ALESSI Sense van HANSA je water te besparen en is de ALESSI Swan onder meer uitgerust met temperatuurindicatie. De HANSAFit Hybrid kan je dan weer zowel handmatig als elektronisch bedienen en geeft je het gevoel in een professionele keuken te staan. 

De mengkranen van HANSA voldoen aan de hedendaagse comfortwensen, met zowel functionele als esthetische troeven. De ALESSI Sense by HANSA, ALESSI Swan by HANSA en HANSAFit Hybrid worden naar voren geschoven als de toppers.

Water besparen

We kunnen er niet om heen: we moeten water besparen. En met die gedachte werd ook de ALESSI Sense by HANSA ontworpen door de gerenommeerde designer Rodrigo Torres. Het is een mengkraan die je bewuster doet omgaan met water dankzij zijn intelligent elektronisch bedieningssysteem. Je bespaart water met één druk op de knop. Hoe? Aan de bovenzijde van de mengkraan zit een semitransparante toets. Je laat het water lopen door hier kort of lang op te drukken. Van 4 tot 60 of 60 tot zelfs 600 seconden. Een balk met ledlamp loopt dan af als timer. Zo zie je hoe lang het water nog zal stromen. Met een extra druk op de toets stop je het water. Geen verspilling dus! De waterhoeveelheid en temperatuur kan je aan de zijkant van de mengkraan instellen. Daarnaast is de ALESSI Sense by HANSA ook op designgebied een hoogstandje dat bewijst dat design en functionaliteit elkaar naadloos kunnen aanvullen. Verfijnd en expressief. 

Elegantie ten top

Deze mengkraan is met zijn Italiaans design van Mario Trimarchi een eyecatcher. Ideaal voor high-end keukens. Zoals de naam al doet vermoeden, ontstond de ALESSI Swan by HANSA in samenwerking met de Italiaanse designcoryfee ALESSI. En de designer liet zich bij het ontwerp inspireren door de natuur. De elegante bedieningshendels van de kraan doen namelijk denken aan de vleugels van een zwaan. Ook functioneel scoort deze kraan. Met de linkerhendel kan je de waterhoeveelheid regelen en met de rechter de temperatuur. Je hebt de mogelijkheid om snel te vullen, tot wel 12 liter per minuut. Bovendien geeft een ledlichtindicatie aan de rechterhendel de temperatuur van het water aan. Het licht op bij 32 °C en begint zelfs te knipperen bij 45 °C. Ook handig is de HANSATIPTRONIK-druktoets die fungeert als afstandsbediening op je aanrecht. Druk de toets in en het water begint te stromen met een vooraf ingestelde temperatuur. Handig wanneer je geen handen vrij hebt. Met daarnaast optioneel een aparte vaatdouche is deze kraan een must-have.

Professionele ervaring

De HANSAFIT Hybrid laat zich kenmerken door het duale bedieningsconcept. Je kan de kraan enerzijds handmatig bedienen met twee hendels. Deze zijn mooi in kleur afgezet met een niet-glijdend, isolerend soft touch-oppervlak. Anderzijds kan je de kraan ook gebruiken met de intuïtieve, elektronische bediening. Via een draairing kan je de temperatuur regelen. En voor de veiligheid geeft een display de ingestelde graden aan en waarschuwt het voor heet water. Simpelweg je handen voor de sensor houden en het water stroomt automatisch in de gewenste temperatuur. De semiprofessionele HANSAFIT Hybrid gaat nog een stap verder met de extra hoge en flexibele veerslang van naadloos rubber. Je beweegt de slang soepel en laat het water stromen waar nodig. Het HANSAPROTEC-systeem ten slotte behoudt de drinkwaterkwaliteit. Dit systeem beschermt de delen in de mengkraan die met het drinkwater in contact komen. Voor alle watervoerende delen wordt er namelijk een hoogwaardige messinglegering gebruikt die ontzinkingbestendig is en bestand tegen corrosie.