Rik Hendrickx wint 1e editie van bulthaup's Best Project

intsite | Rik Hendrickx wint 1e editie van bulthaup's Best Project
  •   05 jul 2019
  • Niels Rouvrois

Winnaar Rik Hendrickx
©cafeine.be

In de 1e editie van de wedstrijd bulthaup's Best Project kroonde de jury het project van interieurarchitect Rik Hendrickx tot mooiste leefkeuken. De bekendmaking van de winnaar vond, samen met de twee andere genomineerden plaatst in The Jane Table in Antwerpen, het private dining concept van jurylid en The Jane-chef Nick Bril.

De Belgische bulthaup-partners kunnen terugblikken op een geslaagde eerste editie van de wedstrijd bulthaup’s Best Project, waarin de beste Belgische realisaties in de kijker gezet. Projecten die het tijdloze karakter van bulthaup en de vitale rol van de keuken binnen de leefruimte in de kijker zetten.

Interieurarchitect Rik Hendrickx won met een project dat hij realiseerde in samenwerking met k vorm, exclusive bulthaup-partner in Kortrijk. Rik Hendrickx haalde het van de andere genomineerden CAAN Architecten uit Gent en De Meester Vliegen uit Antwerpen.

“Geniale combinatie”

Jurylid Magalie Munters over het project van Rik Hendrickx: "Een geniale combinatie van een ruime leefkeuken met een afgesloten bijkeuken, gescheiden door een wand met praktische kolomkasten die perfect onder de bestaande betonnen balken passen. Het keukeneiland in inox ademt tijdloosheid en loopt naadloos over in de leefruimte. Dit is op en top bulthaup."

Jurylid Nick Bril: "Een schitterende keuken, een enorme match met de materialen en texturen rond de keuken heen. Het perfecte open keuken-gevoel, gecombineerd met zwevende kasten die subtiel verlicht zijn aan de onderkant. In deze setting, met omringende texturen is het voor mij de absolute winnaar op het vlak van strakke en klassevolle eenvoud."

CAAN Architecten & De Meester Vliegen

 Jurylid Dries Tack over CAAN Architecten: "Sterk gebruik van de beschikbare ruimte. Deze keuken is enorm uitnodigend door het vele licht dat ze absorbeert en genereert."

Jurylid Thomas De Bruyne: "Een eenvoudige stadskeuken wordt door knappe volumewerking, materiaalkeuze en lichtinval getransformeerd tot een fantastische leefkeuken. Het interieur en de architectuur spelen perfect op elkaar in."

Laureaat De Meester Vliegen

Jurylid Dieter Van Den Storm over De Meester Vliegen: "Kleiner wonen is de uitdaging van morgen. Een oefening die heel wat denkwerk vraagt. Een keuken van 8 m² op deze manier kunnen oplossen vraagt dan ook heel wat fingerspitzengefühl en slimme oplossingen. Het grote raam zorgt ervoor dat de keuken mooi verlicht wordt. Het marmeren hoekje zorgt voor een extra stukje poëzie. Een klein en bijzonder fijn project."

Jury

Dieter Van Den Storm – Designjournalist, curator en communicatie-expert voor o.m. Vitra, Artek, Bozar en Biënnale Interieur
Nick Bril – Head chef The Jane Antwerp & The Jane Table
Magalie Munters – Zaakvoerder Office O architects in Gent & 1st prize winner Häuser Awards 2017
Dries Tack - Founder Escritoire branding agency / belgianboutique.be / Epiqurium and Business Development Director Gault&Millau
Thomas De Bruyne - Architectuurfotograaf en graficus cafeine.be