Nobili Levante: een innovatief concept

intsite | Nobili Levante: een innovatief concept
  •   09 jul 2019
  • Niels Rouvrois

De keukenmengkraan Levante werd door Marco Venzano ontworpen voor Nobili. Levante bestaat uit een versie met een flexibele mixer in chroom of bekleed met een van de speciale wollen stof ontwikkeld door het Deense bedrijf Kvadrat. In België is Desco de exclusieve verdeler van deze kraan.

Het effect is nieuw, de textuur zeer zacht. Een ander verrassend effect: de positie van de handdouche die in plaats van naar buiten te komen, het verlengde van de mengmond wordt en magnetisch vastgehaakt wordt aan het lichaam van de mixer. Eenmaal gegrepen, wordt de handdouche bediend door het afleiden van de waterstroom en door tot 360° te draaien.

Het innovatieve Nobili concept van de immersie kartouche Nobili WIDD® voorkomt aanzienlijk mechanische slijtage. Er ontstaat geen kalkaanslag en het smeermiddel wordt niet weggespoeld. De keramische schijven verzekeren een soepele beweging van de handgreep, voor de volledige levensduur van de mengkraan.

Waterbesparing en ecofresh

De dynamische debietregelaar remt de hendel bij het openen op 50 %. Zo bespaar je bijna automatisch altijd de helft van het water terwijl je amper comfort inlevert. Voor het maximum debiet moet je gewoon een heel kleine weerstand overwinnen bij het openen van de kraan. Met de ecofresh temperatuurbegrenzer kan je de maximum temperatuur aanpassen aan de specifieke situatie. Draai het kroontje naar links of naar rechts om je voorkeur maximum temperatuur in te stellen. Veilig en energiebesparend.


Bron: RCA Press