Gouden horecatips van experten

Gouden horecatips van experten

intsite | Gouden horecatips van experten
  •   28 aug 2019
  • Niels Rouvrois

Op 19 augustus organiseerde intsite.be in de kantoren van Palindroom een panelgesprek rond horeca. Negen experts schoven aan tafel en kregen een tiental stellingen voorgeschoteld. De verslagen hiervan kan u lezen op intsite.be. Op het einde van het gesprek gaven de experts nog gouden horecatips mee die we hier op een rijtje zetten.

Tijdens het panelgesprek verzamelden fabrikanten, (interieur)architecten en -bouwers, en een horeca-uitbater aan tafel: Walter Dox van DOX Acoustics, Tony Decavele van ZUMI, Laura Erens en Janine van Cann van Isolco, Jurgen Kegels van Gyproc, interieurarchitect Lieven Musschoot, architect Massimo Pignanelli (UAU Collectiv), interior designer Maarten Groven (Creneau International) en Dirk Daniëls, zaakvoerder van brasserie-restaurant De Beurs in Maaseik.

Hun gouden horecatips:

Dirk Daniëls, eigenaar brasserie-restaurant De Beurs:
“Houd dagelijks de cijfers in de gaten en weet wat er financieel inkomt en buitengaat.”

Maarten Groven, interior designer Creneau International:
“Vertel een verhaal. Via het interieur, de menukaart, de manier waarop het personeel omgaat met de klanten...”

Jurgen Kegels, Gyproc:
“Onderschat de sterkte van lichte systemen/materialen niet op het vlak van akoestiek, brandveiligheid, esthetiek en comfort.”

Walter Dox, DOX acoustics:
“De sfeer wordt mee bepaald door een goede akoestiek. Besteed er aandacht aan.”

Janine van Cann, Isolco:
“Denk goed na over de toepassing (en het hergebruik) van materialen en kijk daarmee zeker vijf, tien of zelfs dertig jaar vooruit.”

Laure Erens, Isolco:
“Neem akoestiek al vroeg in het ontwerp mee.”

Lieven Musschoot, interieurarchitect:
“Zorgt dat het totale plaatje klopt. Tot akoestiek en verlichting toe.”

Tony Decavele, ZUMI:
“Onderschat verlichting niet en investeer erin.”

Massimo Pignanelli, architect UAU Collectiv:
Liberate yourself, laat dingen los en breng de juiste mensen aan tafel om er iets moois van te maken in de breedste zin van het woord.”