Kvik zet natuurlijke materialen en interessante texturen in de kijker

Kvik zet natuurlijke materialen en interessante texturen in de kijker

intsite | Kvik zet natuurlijke materialen en interessante texturen in de kijker
  •   11 sep 2019
  • Emily Nees

Tacto © Kvik

Kvik Deens Design lanceert nieuwe keukens met de naam ‘Tacto’ en ‘Cima’. Het merkt legt daarmee de nadruk op natuurlijke materialen en interessante texturen. Zowel ‘Tacto’ als ‘Cima’ zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

Met ‘Tacto’ en ‘Cima’ wil Kvik natuurlijke materialen en markante texturen in de kijker zetten. De naam ‘Tacto’ verwijst naar het oppervlak in geborsteld eikenhout. Die bewerking doelt erop dat de natuurlijke structuur van het hout beter tot haar recht komt. Voor de handgrepen koos Kvik voor het midden tussen gemonteerde en geïntegreerde exemplaren. Zo lijken ze te versmelten met de kastdeuren.

Verschillende materiaalcombinaties

Bovendien zorgen de materiaalcombinaties ervoor dat de klant meerdere looks kan creëren: van stijlvolle eiken deuren tot een contrastrijke keuken met gietijzeren handgrepen. Nu het toch over materiaalcombinaties gaat: samen met Tacto lanceert Kvik eveneens een nieuw aanrecht uit verschillende oppervlakken: eik, in duo met compact laminaat. Tot slot brengt het merk dit najaar ook Legno uit: een legplank, ontworpen in samenwerking met het Deense designduo ByKato, die ook de Prato X-module voor Kvik hebben uitgetekend.

‘Tacto’ zelf bestaat uit twee kleurvarianten, namelijk dark oak en light oak. Kvik hoopt daarmee een uniform en harmonieus patroon te bekomen. Handgrepen zijn er in massief eik, messing en twee kleuren gietijzer.

Eerbetoon aan Deens design

'Cima' vormt op zijn beurt een eerbetoon aan het vakmanschap en de tradities van klassiek Deens design. De minimalistische keuken is uitgevoerd in massieve eik. Kvik wil zo een tijdloos, maar ook kwaliteitsvolle exemplaar afleveren. ‘Cima’ is verkrijgbaar in drie kleuren: light oakdark oak en black oak, maar ook als keukeneiland. 

 


Bron: Oona Agency