COCOON viert 30ste verjaardag

COCOON viert 30ste verjaardag

intsite | COCOON viert 30ste verjaardag
  •   11 sep 2019
  • Emily Nees

Foto: cocoon.media.twocents.be

COCOON, de grootste Belgische beurs voor decoratie en inrichting, viert dit jaar haar 30ste verjaardag. Slechts vier dagen opent organisator Fisa de deuren. Toch belooft het een erg dynamische editie te worden met frisse inspiratie, nieuwe samenwerkingen en veel hedendaagse trends.

Voor de 30ste keer opent COCOON haar deuren. Dit jaar staat de decoratie- en interieurbeurs in het tekenen van inspiratie. Dat door middel van hedendaagse trends te tonen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Zo slaat organisator Fisa voor het eerst de handen in elkaar met vtwonen, dat een extra huis met een oppervlakte van 300 m² vol inspiratie en ideeën opent. Doorheen de verschillende kamers ontdekken de bezoekers talrijke nieuwigheden voor de inrichting en decoratie van hun huis.

“Door de samenwerking met vtwonen willen we onze bezoekers een echte ervaring laten beleven. Zo kunnen ze al wandelend inspiratie opdoen in de kamers en zich perfect inbeelden hoe hun eigen interieur eruit zou zien met deze decoratie en inrichting.”, zegt Marie Franck, marketingmanager bij Fisa.

Schoonheid in imperfectie

Om bezoekers te inspireren en te helpen in hun keuze voor de inrichting en decoratie van hun huis, heeft COCOON tal van activiteiten op poten gezet. De thema’s waarrond de organisatie werkt zijn gebaseerd op hedendaagse trends. Het hoofdthema is wabi-sabi. Daarmee speelt COCOON in op een probleem waar bijna ieder van ons mee kampt: een evenwicht proberen te vinden tussen, werk, familie, vrienden en vrije tijd.

Wabi-sabi is dan ook een esthetisch en spiritueel concept uit Japan dat pleit voor een terugkeer naar de essentie door op zoek te gaan naar de schoonheid in imperfectie. Wabi verwijst naar een vorm van eenvoud en sabi staat voor het slijten van de tijd dat een zekere charme inhoudt.

Wanneer dat concept op decoratie wordt toegepast, ontstaat een pure stijl met praktische en nuttige objecten en meubelen zonder versiering. Hiervoor worden natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout of steen. Gebreken zijn er niet, want imperfecties worden gezien als sporen van slijtage die de objecten karakter geven en uniek maken. Afgesleten hout, tafels met deukjes of spiegels met plekjes zijn hipper dan ooit. Handgemaakte stukken vormen een belangrijk onderdeel in deze decoratietrend die de bezoeker kan ontdekken tijdens deze 30ste editie.

Flesgroen      

Op vlak van kleur kiezen de organisatoren dit jaar voor flesgroen, een eerder sombere kleur die kalmte en rust uitstraalt en in heel wat nuances bestaat. Het is een tijdloze kleur die al vele seizoenen blijft terugkeren in zowel klassieke als moderne interieurs. Het past in het bijzonder goed bij verschillende soorten grijs en natuurlijke tinten.

Wie nieuwsgierig is naar die frisse tendensen en imperfecte decoratiestukken in flesgroen kan terecht in Paleis 4 en 8 van Brussels Expo van 14 tot en met 18 november.

Bron: Two cents